bakat frallor
Har vart huslig nog o bakat frallor. Massa goda havregryns-gröts-frallor. Piffade till dom med lite pumpa och solrosfrön i deger o lite på!
Som ni ser så är den ena plåten fin och den andra ser förjäklig ut. Fina runda frallor och sen en enda stor bauta-macka på ena plåten... Tydligen ska dom ha lite mer space!
Te-gröt-kakor!
(35 små eller typ 15 stora)
1. Koka havregrynsgröt på 5 dl vatten med salt
2. Smält 150g smör i gröten (och blanda i ca 1 dl pumpa- och solros frön)
3. Häll 5 dl mjölk i gröten och låt det bli fingervarmt.
4. 2 dl brödsirap och 100g jäst röres ihop vid sidan av.
5. Blanda ihop allt och tillsätt sen vetemjöl. Degen ska vara lös. Jag använde lite mindre än 1 kg.
6. Platta till kakorna med mjöl på båda sidorna och låt jäsa i ca 30 minuter.
(7. Pensla med lite ägg o strö på pumpafrön.)
8. Ugn 200° i ca tio min för små och 15 min för stora.
Går nästan inte att misslyckas (eller ja, tydligen går det ju det...) och dom blir jättejättegoda!
Som J sa: "Man kommer ju va kung imån på frukosten!"
Som ni ser så är den ena plåten fin och den andra ser förjäklig ut. Fina runda frallor och sen en enda stor bauta-macka på ena plåten... Tydligen ska dom ha lite mer space!
Te-gröt-kakor!
(35 små eller typ 15 stora)
1. Koka havregrynsgröt på 5 dl vatten med salt
2. Smält 150g smör i gröten (och blanda i ca 1 dl pumpa- och solros frön)
3. Häll 5 dl mjölk i gröten och låt det bli fingervarmt.
4. 2 dl brödsirap och 100g jäst röres ihop vid sidan av.
5. Blanda ihop allt och tillsätt sen vetemjöl. Degen ska vara lös. Jag använde lite mindre än 1 kg.
6. Platta till kakorna med mjöl på båda sidorna och låt jäsa i ca 30 minuter.
(7. Pensla med lite ägg o strö på pumpafrön.)
8. Ugn 200° i ca tio min för små och 15 min för stora.
Går nästan inte att misslyckas (eller ja, tydligen går det ju det...) och dom blir jättejättegoda!
Som J sa: "Man kommer ju va kung imån på frukosten!"
Kommentarer
Postat av: Johanna
Hahaha, en tvättäkta Jonas-kommentar! JAG VILL OCKSÅ HAAA!
Trackback