kycklingfärsgratäng
Kycklingfärsgratäng
4 pers
Du behöver:
400 g kycklingfärs
4-5 dl matgrädde
1 kg potatis
Chicken and Steak krydda
1 msk Kalvfond
Soja
1 stor gul lök eller 4-5 charlottenlökar
1 vitlöksflyfta
Lite Sambal Olek
Smör till stekning
Olivolja
salt o peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Skala o skiva potatis. Hacka löken o vitlöken.
3. Fräs lök och vitlök i smöret i en stekpanna, tillsättt kycklingfärsen och låt all vätska fräsa bort.
4. Krydda med Chicken and Steak kryddan.
5. Häll över matgrädden och tillsätt fond, soya, sambal och lite peppar. Låt puttra upp.
6. Smaka av med ännu mer Chicken and Steak krydda. Ska smaka rätt mycket. Smaka av med salt.
7. Smöra en ugnssäker form och lägg lite av såsen i botten, sen ett lager potatis och fortsätt så. Spara så du kan lägga ett lager potatis överst fast häll över lite olivolja över dom innan dom läggs överst på gratängen. Krydda med lite Chicken and steak krydda.
8. In i ugnen i ca 50-60 min tills potatisen är färdig.
9. Severa med sallad.
Massa gott!
Kommentarer
Trackback