Pannacotta
Pannacotta är egentligen busenkelt o innehåller väldigt få ingredienser (iaf den jag brukar göra) men det spelar ju ingen roll om man nu som jag glömmer av, o slarvar bort lappen hela tiden. Fick ringa svärmor igår som hade lyckats rädda sin handskrivna post-it lapp så för vår skull lägget jag ut receptet här med, vet ju aldrig när nån av oss slarvar bort lappen igen!
Pannacotta
5 DL grädde
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
Lägg gelatinet i vattenbad efter anvisningar på förpackningen.
Värm upp grädden med vaniljsocker
Hacka chokladen
När grädden nästan kokat upp så ta den från plattan o vispa ner chokladen som smälter
Lägg i gelatinet o vispa lätt
Häll i portionsformar o ställ i kylen några timmar (3-4 kanske)
Jag serverade med hela björnbär som vart frusna som jag bara blandade ihop med lite gammaldags björnbärsmarmelad. Gott med nått lite syrligt till det söta!