tips argentina

Ingen som har nått tips på nått speciellt man ska ha med sig när man ska sitta på ett plan i 18 timmar?
Har fått tips om:

  • En halsduk/sjal
  • Stödstrumpor

  • Nack kudde har bossen ordnat

nyårsmeny

Idag har jag vart ledig vilket oftast betyder tvätta o städa. Detta har jag o J dock gjort, men innan dess han jag med att sitta hos min frissa, mysa med BFFVÅRT café, samt en tur på stan.
Har averkat mycket saker från listan, dock satte sig J på tvären o vägra färga mina ögonfransar, får hoppas att söta S vill göra det efter nyårsfirandet i helgen.

* * *

Nyår ja - vi får storfrämat i form av Js barndomsvän + sambo som vi va i Grekland med, Js andra barndomsvän och Js jobbarkompis! Har dagen till ära knåpat ihop en meny som ser ut som följer:


Räkcocktail med bland annat räkor, avokado o mango

Grillad o dubbelmarinerad fläskytterfilé/kycklinfilé med potatisgratäng o min egen specialsås

Vit chokladpannacotta med blandade bär


Låter väll inte helt fel?
Vet att BFF kommer ånga sig skarpt efter att ha läst denna menyn, synd att hon o sambon inte kunde joina, men är man mitt uppe i C-uppsatsen så är man o då är det bäst att va på hemmaplan.

Hur ska ni fira?
Skriv en rad! Ni är så torra på det annars!

Det bästa med menyn är ändå att det mesta går att förbereda, så imån ser ni mig med all säkerhet på bakgården vid en grill. Kan nog bli en rolig syn.

Nu ska jag sova!


Nu åker tomtarna bort!!

img_6807 (MMS)

Nu åker tomtarna bort!!


Thank you Thorn - som dom säger i reklamen...

Thank you Thorn - som dom säger i reklamen. Glad att min dagsform igår inte höll i sig till idag! Ikväll blir det mys med BFF, imån ledig dag i form av klippning, mys igen med BFF o nyårs städ! Back to work!


argentina

Uppdaterad: 2010-12-30 00:04

Inte alltid man börjar rota fram sommargarderoben mitt i vintern... Håller på att försöka planera vad man ska ha med sig osv. Brukar alltid packa för mycket men tänkte va mer "lagom" denna gången. Man kanske inte behöver ha 5 par skor med sig? Vi får väll se vad som får plats.

Klart är ändå att jag måste:
- Fixa till mina fötter, måla naglarna o fräscha upp dom.
- Färga ögonfransar o ögonbryn
- Sola två ggr
- Inhandla solskydd 30 [√]
- Inhandla myggmedel (giftiga mygg därnere) [√]
- Resorb, huvudvärkstabletter o div. miniflaskor. [√]
- Kolla närmare på vad jag ska ha under "black and white"-kvällen och "rock ´n roll"-kvällen. Nått säger mig att schlagerstrassen får stanna hemma.
- Växla in lite cash.
- Undvika panik. [√]

Vad mer har jag glömt!?

Nej, nu vill räkningarna bli betalda, sen väntar sängen.
Mina ögon är lite riniga och nästan lite kostig - hoppas inte på förkyldning.

* * *

God fortsättning föresten!

Pussar lite på J också!

img_5249 (MMS)

Pussar lite på J också!


Är på Åstol och firar 50-års dag, julafton...

img_6807 (MMS)

Är på Åstol och firar 50-års dag, julafton och tränar på mina hockey skils! Har det underbart bra!


Har vart ledig idag! Tog sovmorgon till ti...

Har vart ledig idag! Tog sovmorgon till tio, mmm så skönt det var! Har fixat en massa, städat, tvättat m.m. Inte lämnat hemmet, skönt att bara få andas hemmaluft o bara vara. Jobbar 6 dagar till nu fram till o med den 22e sen tar jag julledigt i 3 dagar uppe på Åstol. Ska bli mysigt! Blir dock lite julfirande i helgen, dels hos pappa och A men också hos f&f! Annandagen blir det först jobb (annandags-rea är det värsta jag vet, förstår verkligen inte grejen, trettondags-rea vore ju bättre...) sen blir det julmys hos mamma + sambo på kvällen! Tänk va snabbt det går, det är liksom redan jul igen. Inte längesen det va sommar... Tiden bara springer iväg!


Jag är så mätt!! Jag och J har just anlänt...

Jag är så mätt!! Jag och J har just anlänt hemma efter en mysig kväll på John's Place. Det blev en trerätters med gratinerad hummer till förrätt. Jag åt världens godaste struts till huvudrätt och J tog hjortinnerfilé till huvudrätt. Sen satte vi oss i dom mysiga sofforna (eftersom ett gapigt sällskap på +55 va så j*vla högljuda) och åt chockladmuosse och cream brulé. J gick lös på det stora whiskey utbudet o vi bara satt o myste! Underbart - dit lär vi gå igen! Nu ska vi ta en sängfösare (glögg) o krypa upp i soffan. Kan behöva nått varmt för vi gick hem i snön! <3


Ligger i sängen och ska strax släcka för n...

Ligger i sängen och ska strax släcka för natten. Sista idol för denna gång, lite sorgset... Underbart fredagsnöje! J är dock glad och skrek ut sin lycka innan, jag svarade med att snart drar Melodifestivalen igång ;) "Men för i h*lvete..." blev hans svar! Imån ska jag o J till Johns Place o äta, har haft bordsresrvation i lite över en månad så vi är riktigt förväntansfulla. Ska bli så mysigt! Oj va mätt jagär efter allt fredagsmysgodis... Att man aldrig lär sig sluta! Rätt idol vann!


Idooooool-myyyyys!

img_6807 (MMS)

Idooooool-myyyyys!


Take That

Saknar min BFF - vill ha en riktig kväll al'a oss och bara vräka oss i div underbar samtalsämnen, dricka vin och till sist skriksjunga till Take That eller Westlife. Högst aktuellt just nu känns ju Take That... kan se framför mig hur vi står i hennes lägenhet i Februari och gör det ;)

Har gått allt för längesen nu... ♥

Take That - The Flood

bakat frallor

Har vart huslig nog o bakat frallor. Massa goda havregryns-gröts-frallor. Piffade till dom med lite pumpa och solrosfrön i deger o lite på!



Som ni ser så är den ena plåten fin och den andra ser förjäklig ut. Fina runda frallor och sen en enda stor bauta-macka på ena plåten... Tydligen ska dom ha lite mer space!

Te-gröt-kakor!
(35 små eller typ 15 stora)

1. Koka havregrynsgröt på 5 dl vatten med salt

2. Smält 150g smör i gröten (och blanda i ca 1 dl pumpa- och solros frön)

3. Häll 5 dl mjölk i gröten och låt det bli fingervarmt.

4. 2 dl brödsirap och 100g jäst röres ihop vid sidan av.

5. Blanda ihop allt och tillsätt sen vetemjöl. Degen ska vara lös. Jag använde lite mindre än 1 kg.

6. Platta till kakorna med mjöl på båda sidorna och låt jäsa i ca 30 minuter.

(7. Pensla med lite ägg o strö på pumpafrön.)

8. Ugn 200° i ca tio min för små och 15 min för stora.


Går nästan inte att misslyckas (eller ja, tydligen går det ju det...) och dom blir jättejättegoda!
Som J sa: "Man kommer ju va kung imån på frukosten!"

Hepatit A

Så jäkla skönt med sovmorgon! Lyckades sova enda till 9.00, sen va det ett snabbt möte med jobbet, o sen iväg mot vårdcentralen och vaccination inför resan. En medresenär hade skrämt upp mig NÅGOT eftersom hon nästan svimmade o började kallsvettas. Jag förberedde mig alltså på det värsta, väntade... väntade... märkte inget, sen va det helt plötsligt klart.

Har inte så mycket resfeber ännu. Om en månad är vi i Argentina!

Måste dock fixa både myggmedel och sånna där servetter till händerna.

Over and out - städningen måste bli klar.


Vackert!

img_6807 (MMS)

Vackert!


Mmmm... Att steka färsk annanas i smör o s...

Mmmm... Att steka färsk annanas i smör o socker så att det blir karamellisersat är så gott, sen några skopor gamaldags vaniljglass till det så är kvällen räddad! Ett litet kvällstips.


Påväg hem från Götet, lite julklappar fick...

Påväg hem från Götet, lite julklappar fick vi med oss hem men fy va jobbigt det är. Orka! Nästa år blir det allt via internet alternativt inga alls. MVH Bitter-Martina


Sitter i soffan en ledig lördag med J, äte...

img_6807 (MMS)

Sitter i soffan en ledig lördag med J, äter clementin o J visar vad han lärde sig under fruktstunden i skolan. Tydligen ett gammalt hajk-knep... Och det är ju en ähm elefant ju... Från början!


fixat två julklappar

Börjar känna mig lite stressad över alla julklappar, har knappt ens en plan... men ja, nu har jag fixat två julklappar iaf, känns iaf liiite bättre. Skönt också att fixa dom hemma rätt framför datorn.

Förhoppningsvis hittar vi lite julklappar i helgen... Blir nog en sväng till Göteborg.

Nu blir det kudden!

Natti!

RSS 2.0