Kaffekvarnen

J fick en kaffekvarn i julklapp, eller egentligen fick han en äggkokare men bytte in den mot en kaffekvarn. Så i morse när han kom hem efter nattskiftet malde han kaffe, skrattade över att den lät lite högt eftersom jag fortfarande låg i sängen, sen sprang han in med dom nymalda bönorna o stack dom under näsan på mig. Sen när jag väl kom upp fråga han efter första klunken om det var gott! Alltid lika roande när han har en ny leksak.


I soffläge

Haha, jätterolig bild!


Vaknade lycklig...

... för jag har endast vaknat 2 ggr inatt.

Har drömt om tapas, ska ha med oss två tapasrätter på nyår o nu drömde jag att det gick åt h*lvete och att jag snabbt o lätt slängde ihop köttbullar o makaroner o tog med istället. Smaskigt eller hur?

Nu ska jag pynta mig sen blir det jobbet!


Vecka 30.

J berättade om sin dröm han hade inatt, vet inte vad jag skrattade mest åt: hur han sa det eller vad han sa. Det va iaf nått i stil med: "Jag drömde att bebisen hade tittat ut inatt. Och så kunde den redan allt det som du brukar prata om när du pratar om den, det va liksom som en 1 åring. Och den va mycket större än V och så hade den hockeyfrilla. Och det va en kille!"

Börjar bli mer övertygad om att det är en tjej nu bara för att vi säger han ibland. Det ska bli så spännande!

Har successivt även börjat förbereda J på att vi fr.o.m. Mars alltid kommer vara 2 mot 1 ;-) Har redan kört det litegrann typ: Vi hade en omröstning om vem som skulle gå ut med soporna i röstade båda på dig. Superpraktiskt!

Bjuder på en rumpchock här i bloggen:


zlatan

Denna är ju också rolig, stackars Jhide haha:

ledig dag

Ännu en natt där jag vaknat femtioelva ggr. När jag väl vaknar blir jag liksom klarvaken med en gång. Gick upp vid halv 10, men det känns ändå inte som tåget kört över mig. Har alltid somnat en cm från kudden o vaknat utvilad, men som min svägerska sa: Det är nog kroppen som försöker förbereda mig.

Bebisen buffar o rör sig mer o mer nu, eller det känns mer o mer. Jag tror ju att bebisen blir irriterad när jag råkar hålla armen över magen o den nästan buffar bort den, men J tror bara det är en tillfällighet. Men det är väll klart att h*n känner av det? Tror J är inställd på att lära känna bäbisen när den kommer ut, jag tror redan vi känner varann.

Ledig dag idag - sitter med lite kaffe kvar i muggen sen frukost o funderar på vad som ska hända idag. Blir nog det jag behöver mest, bara vara hemma själv o bara vara. Fixa lite, sitta vid datorn lite, plugga körkort lite, läsa i mina gravid-böcker m.m.

* * *

Är oerhört tacksam för mina mamma-vänner ♥

Foppa

Kan se det här klippet gång på gång! Så roligt!



Men vad vore sport om man inte fick dela med sig lite av sina känslor.

* * *

Ursäkta jullovet här på bloggen, I'll be back!

God Jul

Önskar jag er alla!


Lunchdejt

Är det ok att komma med sushi till sin gravida systers jobb när man vet att hon haft cravings efter detta?!
Dagens lunchdejt:


Snö

Det har ju kommit snö, bäst att föreviga medan det ligger kvar. Som min gode vän T sa när jag glatt informerade henne i morse: "Det har försvunnit tills du ska gå till jobbet!" Jaha!?
Eller så orsakar det tåg-kaos imån ;-)


Sova

Det är ju liksom inte det att jag inte är trött, jag somnar o så men jag vaknar ju femtioelva ggr o jag kommer aldrig ner i djupsömn. Eller häromdagen gjorde jag nog det, mitt 12-timmars pass. Men inatt har jag vaknat av allt, minsta rörelse. Minsta snark från J, minsta host från mig själv. Försöker min kropp förbereda mig? Försökte även se mig själv bakandes kl 7 på morgonen som min svägerska. Man ska aldrig säga aldrig ;-)

Nu blir det kaffe!!

Börjar jobba 12 idag. Vi har kvällsöppet till nio ikväll så titta gärna in!


God Jul(-korv)

Eftersom J sagt att han inte gillar julkorv eller kok-korv eller vad det heter så har jag i afton gett mig på att göra denna Svennebanan-julrätt. Hur enkelt som helst ju och jättegott!

J ringde iofs innan o han verkade endå lite avis. Fast han prata nått om senapssås. Pepparotssås ska det väll va?! Men så går ju också vägen till hans hjärta via magen (eller tv-spel). Dock får maten inte innehålla koriander! Fast det är både en och två andra historier, haha!

Va lite nejlika i denna, jättegod iallafall. Min lunchlåda imån kommer ju äga:


Ledig dag

Ledig dag idag. Ska snart bege mig neråt stan o fixa sista klapparna, sen lite mathandling o till sist ska jag sätta mig framför datan o göra lite körtest. J ska jobba kväll så kvällen kommer vara groteskt tråkig. Dock bra tillfälle för teoriläsning. (Som är astråkigt)

Har även fixat med F-kassan som verkligen gått en charmkurs nu lagom till jul. HUR ska man kunna veta allt? Försöker läsa mig till info men så finns det avvikande regler o skit till allt. Hur ska jag exempelvis kunna veta att jag ska räkna bort semesterersättningen i min lön när jag ska ange den? Och så ringer dom o fräser till mig på jobbet, typ: "Bara så du vet så går vi efter vad din arbetsgivare anger!" Detta säger dom mitt i julruchen, jag står i kassan och har naturligtvis då inte ett enda papper framför mig så jag kan förklara eller anteckna vad dom säger. "Jaha... ja, men det verkar ju uppenbarligen som att det är den som är rätt eftersom jag gjort fel o vi inte ALLS räknat likadant."
Fick ringt upp till mitt jobb-kontor i morse o avreagerat mig lite. Kändes genast bättre, lite kul att dom som inte ens jobbar på F-kassan kan förklara för mig bättre än vad F-kassan kan.

Sov 12 timmr inatt... eller ja, låg 12 timmar i sängen, vakna fem miljoner ggr av att bäbisen tyckte jag va tråkig. Va på toa minst lika många gånger eftersom h*ns största intresse är att sparka mig på kissblåsan ;-)

Måste börja sluta säga han. Har bara blivit så, dock tänker jag på bäbisen ibland som en kille o ibland som en tjej. Pappa sa häromdgen att man ju blivit helt inställd på en kille nu eftersom jag säger han hela tiden. Och BFF sa likadant. Men det känns som fel o säga "den". Så eftersom vi säger han, blir det säkert en hon ;-)

I mars lär vi veta.

Snart jul

Men inte så mycket julkänslor. Kanske kommer imån... Ska fixa sista klapparna då. Hade vart klar om inte en butik i stan fifflat till det så en beställning jag gjorde via dom för typ 2 (!) veckor sen inte anlänt m.m. Gick från butiken idag grymt besviken o irriterad, dock fräste jag inte eller börja lipa. Hatar att va ute i sista stund, dessutom har jag haft ypperliga tillfällen i både Göteborg o Kungsbacka att fixa det om jag hade vetat.

Sen ska jag fixa Js julklapp med! <3


Lax stroganoff

Jo men det va helt okej, smakar lite som en fiskgryta som kommer från min far med chilli o lime men denna är lite mildare.
Sa till J: Jo men det va väll gott?!
J svarar klyschigt àla Tina Nordström: Jättegott!


Jättegott by Tina Nordström

Lite mattorka hemma hos oss för tillfället, men hittade detta. Återkommer om hur det blev!


v.29

Hej på er!
Längesen jag la upp en tjockis-bild:


beroende

Nässpray!!!

Jag ser liksom att det är typ en droppe kvar i flaskan men jag får inte ut den! Så stört irriterande. Jag skulle gått ner till ICA o handlat en innan.

skötbord

Misstänker att intressegraden för detta blogginlägg är typ 0, men jag är så glad för vi har äntligen fått fatt på ett begagnat skötbord. Blev ingen Brio Vegga utan ett Troll väggskötbord. J tyckte Brio Vegga såg lite "allmän toalett" ut sen hitta han detta istället, så det kommer bli superbra! Klicka HÄR för att kolla in det.

vi är med barnvagn

Då va barnvagnen rekad. Blev en Brio Happy! En riktig racer-vagn.
Klicka HÄR så kan du spana in den. (Tryck på textilfärg: Mixed o så svart)

Ofta när vi ska välja sånna här lite större prylar, exempelvis när vi valde soffa o säng m.m. så tar det så himla lång tid att diskutera fram vad vi vill ha. Men här va det nästan som va la orden i munnen på varann, lite roligt.

Lite jobbigt när barnvagnsförsäljaren erbjuder saker man verkligen inte tänkt på, typ regnskydd... hade inte fattat att man behövde det förän den dagen jag är ute o går med bäbisen o det spöregnar in på den.

Nu ska vi bara kolla in oss på bilbarnstol, sen är nog allt det "större" fixat.

ego-bilder

Min underbara syster tog lite bilder på mig för ett tag sen:








Barnvagn

Om en stund ska jag o J åka o kolla på barnvagn o bilbarnstol. Blir skoj, lär ju behöva hjälp, har fått en hel del bra tips från mamma-vänner om vad dom tycker är bra, vi är iaf inne på en Briovagn.

Blir lite irriterad på blocket-människor. Försöket få tag i en Brio-vegga skötbord men alla jag mailat har antingen inte svarat eller sålt den. MEN TA BORT annonsen då!!!!

Annat irritations moment är försäkrings kassan men den gobiten kan vi ju spara till en annan gång.


Jultomtar

Lite anti det där med tomtar på varenda ledig plats i hemmet. Har även sagt tomte-jävlar vid få utvalda tillfällen. Men nu blir det andra bullar, tyckte det va så mysigt när jag va liten att plocka fram dom så nu övar jag på mig själv i år o plockar fram dom lite tidigare (nått år tog jag fram dom på juldagen o bort på annandagen). Alla fick inte va med o så har jag grupperat dom istället. Några som fick va med:


En fråga jag ställer mig...

... rätt många gånger om dagen numera är: Är jag kissnödig eller är det lillen/lillan som går, sparkar, hoppar eller står på händerna på min blåsa? Känns som att h*n ser blåsan som en sån där stor blå studsmatta.

Nu slutade det. Då kan jag gå vidare i min dag.


Motståndare

Är (trots mitt yrke) lite gammalmodig när det gäller butikers öppettider, tillgänglighet m.m. Läste på HNs hemsida att matjättarna här i stan skulle ha öppet på julafton o blev nästintill provocerad. ( Tryck här ) Kan väll va bra om man nu behöver nått akut men när man väl vet att det är stängt så anpassar man sig efter det. Låt hellre dom små mataffärerna ha öppet o stäng dom stora. Har lite lust att sätta mig på självaste julafton o göra en marknadsundersökning för o se hur många kunder dom har nere på Ica. Fast då får jag nog ett par besvikna päron efter mig.

I Norge håller butikerna stängt på söndagar. Matbutik som klädbutik. Sååå skönt! Det är verkligen en avslappnande dag, folk går en promenad, tar en kaffe, umgås, ser på film, vad vet jag. Men man hetsar inte. Det är lugnt o skönt o det är tack vare att alla butiker är stängda. Behöver man mjölk får man snällt gå till 7/11. Man planerar. Det är liksom 1 dag.

Om ni nu tycker jag är gamalmodig när det gäller öppet på julafton o söndagar så ska jag inte gå in på detaljerna kring vad jag tycker om annandags-rean.

Jobbar aldrig söndagar, det är liksom bortförhandlat i mitt kontrakt. Enda söndagen jag jobbar är annandagen, o det är för att jag känner att jag behövs, inte för att jag måste. Men jag tycker det är överhajpat. Har aldrig vart på stan en annandag om jag inte jobbat. Skulle heller aldrig falla mig in!
Tycker det kan vänta ned rea... Vad kan man möjligen behöva så mycket att man lägger en dag bland massa andra stirriga knäck-höga människor.

Ja man kan undra varför jag har det jobb jag har, men "på andra sidan" blir det just det = ett jobb. Och folk är oftast glada o trevliga, men jag hade tio ggr hellre själv gått en promenad med nån i familjen. Sett en film, åkt skridskor om vädret tillät men aldrig annandags-shoppat.


Sjukstuga

Vågar inte tänka på hur mycket jag sov igår. Men är det nått jag är duktig på när jag är sjuk är det att sova. Sitter nu o får i mig en macka o kaffe. Mår inte illa längre. Eller har inte gjort sen igår kväll. Men jag är väldigt matt. Kan väll bero på två saker. Horisontellt läge i över ett dygn samt att jag fått i mig minimalt med mat. Hoppas det reder sig över dagen.

Ha en fortsatt trevlig lucia alla!


Helgen

Vilken mysig helg det vart! Man sover ju trots allt bara på hotellet. Lördags eftermiddagen spenderades på Glenn's bar med Lillasyster o hennes kille. Frölunda torskade igen, men men, det va trevligt iaf. Sen sprang vi hem till hotellet o svira om, åkte till första långgatan o gick på en indisk restaurang. Nu även med bror! Hade så roligt o trevligt, trodde serriöst det hänt nått med mina revben dagen efter men sen kom jag på att det måste va träningsvärk för att jag skratta så mycket. Kom oss hem lagom till midnatt o somnade gott. Upp till frukost o sen slappa vi innan utcheck innan vi mötte upp Js lillasyster. Blev lite fika o prat, mysigt!

Sen va det ju hockeyn då, vi hade såå bra platser. Jättehäftgt att få se allt så nära. 1a o sista period va bra men ja, det va lite halvkul när det stog 0-3. Blev iaf 2-3 till Luleå tillslut. Synd för han stackarn som träffa stolpen i öppet mål sista 10 sek. Men men kul va det iaf!

Påväg hem började jag dock må jätteilla o för att inte göra historien för ingående så är jag hemma från jobbet idag med diagnos magsjuka. Även J fick sig en släng.


Hotel G = Hotel B

Kan dessvärre inte ge Hotel G mina varmaste rekommendationer. I förrgår när vi checka in va rummet inte städat, så vi fick ett nytt. I det andra rummet såg det bra ut men det låg några papperslappar vid ena sidan sängen på golvet och det va stopp i handfatet o röret läckte. Dessvärre hade inte hotellpersonalen utbildning i att göra rent röret sa dom, haha! Lite roligt! Detta va precis innan vi skulle gå o då säger han: Men ni kan ju ta vad ni vill ha i minibaren. Menade han då att röret skulle va som det va o sen skulle vi få dricka oss fulla? Sa vänligen nej tack o pekade på magen, o sen verkade det som han gick en kurs i göra rent rör för när vi kom tillbaka va det i sin ordning, bara golvet som va snuskigt. Men han hade nog inte heller utbildning i det. Frukosten va god o jättefin men allt, seriöst allt va slut hela tiden. Tror inte vi satt ner båda två många min för nån fick stå o vänta på kaffekoppar, bestick, frallor mm. Dock va personalen trevlig o frukosten va god!

Lite roligt när vi kom till hotellet för då va det bokat i Martin och J. Nått hade blivit fel iaf men jag hade ju bokningsnr o så, men som receptionisten sa det så va det ett rum bokat till Martin o J, och att badkar önskas. Jag o J började ju såklart fnissa. Receptionisten ville dock va politiskt korrekt o gav oss inte en min, men han tyckte nog det iaf va lite kul.

När vi åkte hissen ner från rummet efter handfatsincidenten sa jag till J: Men Martin o J fick iaf sitt badkar.


Uppvärmning


På Kosmos


Göteborg

Om ett par timmar drar jag o J till Göteborg. J fick en helg där av mig i födelsedagspresent, så nu ska vi iväg o ha det gott! Blir nog hockey vid fyra snåret i em på nån pub, sen ska vi möta upp Lillasyster o hennes kille + bror för middag på Indisk (!!!) resturang. Sååå gott det ska bli.

Imån blir det ju även hockey live i skandinavium. Snälla Frölunda, vinn!

Måste berätta om i morse, började gråta på 2 sek. Vi vakna rätt så tidigt, o låg kvar i sängen o J håller handen på magen för att se om han känner nått. Så när J trycker till så sparkar bäbisen tillbaka. Flera gånger! Och där låg jag o hulka mig mitt i allt. Mysigt såklart!
Fälde en tår igår med när J inte såg. Han låg o peta på magen o sa "Hej kompis är du vaken?". Är lite känslig.

Jag o J gjorde hemmagjord pizza igår, det är så gott. Finns för den late färdig deg + tomatsås att köpa som smakar bra o blir krispig, sen är det bara att lägga på vad man önskar. Igår körde vi vår klassiker: ost, tomat, rödlök, champinjoner och strimlad lövbiff. Givetvis ska det va min kebab-sås till med. Ska ju helst va lite ruccola på sen men den såg så ofräsch ut i affären. Och på "min" sida brukar jag ha mozrelleost också. Blev iaf proppmätt. Hade svårt att hitta "lagom" innan vad det gäller att äta, men i det skede jag är i just nu så är matsmältningen lite trögare än vanligt, så äter jag för mycket tar det typ 2 h innan man är normal igen. Jättejobbigt när det är jättegott!
Somna på soffan vid typ nio o va typ helt orolig i kroppen bara för tt jag vakna o fortfarande va mätt.

Missade Idol igår, tvn la givetvis av. Eller hela Bredbandsbolaget. Vi har telefon, tv o bredband via dom o lägger nått ner lägger allt ner. Jaja, blev en film istället. Missade Måns hörde jag, men det får väll va. Och att Amanda vann, inte helt otippat.

Juleskum

Fick ett infall i affären o köpte juleskum, känner att det står mig upp i halsen just nu (eftersom jag hat svårt att behärska "lagom") o vill att det ska sjunka undan. Om jag skulle böja mig framåt hade det garanterat kommit ut ett mjukt täcke av rosa skum. Dock ingen halsbränna, så nån nytta har väll det rosa täcket gjort i afton.


Bäbis-kick

Idag va jag o J på mvc o kollade till hur h*n hade det. Allt såg fint ut och den va vild som vanligt. Tyckte nog vi störde lite när vi lyssna på hjärtat, för den gjorde en riktigt ilsken kick så hela magen rörde sig. Jag missade naturligtvis att se det men både J o barnmorskan såg det. Och jag kände det ju givetvis! Lite roligt.

Dagens lunch är lövbiffpanna med potatis. J stog för maten igår. Jättegott o jätteskönt att slippa laga mat. Slapp tom diska.

Sen va vi ute o körde en sväng, kul!


Indiskt

Klockan är tjugo i elva o det enda jag kan tänka på är hur gott det ska bli med indisk mat på lördag kväll. Undrar just om dom serverar julmust med?

Va på en indisk restaurang i Malmö för hundra år sen. Jag o lillasyster va o hälsa på bror som bodde där under ett par år. Hade typ nämnt ett flertal ggr att det hade vart kul o springa på Ola Salo eller Timbuktu när man väl va på Malmö-visit. När vi sitter på den indiska restaurangen så blir iaf J o M helt stela o konstiga, varpå jag såklart undrar varför. M säger då nått i stil med: "vad du än gör så vänd dig inte om, men Ola Salo sitter ett par bord bort!" Kändis-kåt som jag är blir jag ju helt till mig. Jättejobbigt! Fick inte ens fota, mina pryda syskon förbjöd mig. Men jag satt ju säkert en kvart o uppdaterade folk om att "jag va på restaurang med Ola Salo". (Att vi sen inte satt vid samma bord är ju oväsentligt.)

Hur som haver - springer vi på Håkan Hellström eller Glenn Hysén i helgen så tänker jag fasen säga hej o be om ett kort iaf!


Kvällsfika

Har gjort iordning en god kopp grönt te med en fullkornskaka med fikon i.

Not!

Varm choklad med choklad-cookies! Mmm, massa gott!

Längtar till helgen - myshelg i götet med J. Middag o mys på kvällen och hockey på söndag! Gick ju bra i hockeyn idag så man får hoppas det vänder nu.


Inte en vanlig dag

Tänk om man en morgon bara fick ett samtal att: "Idag så ska du o J bara vara hemma, det ligger en hög med högst sevärda filmer på tv-bordet o kylen är full med mat. Enjoy!"
Det hade ju vart förträffligt! Men, tydligen inte idag heller....


Det går sådär

Det går väll sådär just nu i innebandyn och hockeyn, riktigt tråkigt!
Tror dock på omvänt på söndag i Skandinavium! Då sitter nämligen jag o J bänkade på 8e raden. Har nog aldrig vart så nära, blir fräckt!

I övrigt är jag efter gårdagen redan trött på julmat, men funderar ändå på att griljera en julskinka. Lite skinka går ju alltid ner :) Tror jag åt typ halva uppe på Åstol förra året.

Nu väntar sängen!


Bakfylla2

Mena ju givetvis inte att jag blir lycklig när J har en nära-döden-upplevelse utan snarare att jag är lycklig över att jag själv kommer må bra imån!


Bakfylla

Lycka är att hitta sin sambo i fosterställning i soffan dagen efter julbordet med jobbet, samma dag som man själv ska svira om till julbordsfin. Lycka är att man själv kommer må bra imån ;)

Fråga lite snällt om han ville ha nått att äta varpå han med raspig röst fick fram "vatten" till slut.

Skönt att vakna icke bakis imån!


Kusinen

Va o hälsa på bäbisens kusin igår, börjar nästan gråta när jag tänker på hur kul dom kommer ha ihop. Kan ju knappast bli perfektare tajming!

Kusinen va såklart jättesöt o fin o dagen till ära lite gråtmild. När vi kom hem igår ville jag bara åka upp igen o bara titta på henne!

Fick mig att längta ännu mer tills mars!


1 dec

Första luckan på Bingolotto- kalendern (som man va tvungen att köpa om man ville fortsätta ha en relation med sin lillasyster) samt Haribo- kalendern är öppnad! Mest vinst i den sistnämnda.

Det går bra nu med körningen. Bokat in både Risk1an o Halkan. Lite ångest över halkan. Känner mig mer säker dock o min körlärare gnäller inte jättemycket. Frågade vad jag i nuläget hade kuggat på om jag hade kuggat o då sa han att jag inte håller hastighetsbegränsningen kombinerat med orutin. Öva alltså!

Lördag ska vi på julbord med jobbet! Kul! J ska på sitt imån. Hoppas på lite julkänslor!


RSS 2.0