vovve

En vovve-bäbis intar mor + sambos hem imorgon!
Spännande - förväntar mig ett MMS senare på kvällen!

hemmafru

J är hemkommen, kärt återseende såklart (han har vart iväg i två dygn). Han satte sig självklart vid datorn med en gång, typiskt honom. Ska porta han därifrån senare ikväll. Har utlovat tikkamasala-gryta om en stund och efter det får det va nog med data-sittandet.

Har gjort en hel del idag. Gick upp vid åtta, pyslade lite, ordnade med tvätt. Sen vid tio fikade jag med en kompis. Efter det va jag nere på "jobbet" och lämnade nycklar m.m. Bossen va där och hon lovade mig en häktisk dag imån! Som ni vet, imån smäller det! Längtar! Därefter har jag renbäddat, städat lite och hängt tvätt och plockat tvätt. Sista dagen som "hemmafru"! Haha.

Nej, middag va det ja!


zlatan

Efter en inställd dejt med en fd klasskompis så ringde jag mamma + sambo o meddelade att jag skulle anlända o våldgästa dem senare på kvällen. Sagt och gjort (eller dom hade ju uppenbarligen inte så mycket att säga till om) så gjorde jag mig iordning, tog med en flaska vällagrat vin och gick upp. Underbart att äta någon annans mat! Blev en mycket trevlig kväll. Mat, prat, vin, trevligt sällskap + lite fotboll och jag är nöjd!

Zlatan - jag behöver inte skriva mer.

På måndag ska jag lämna nycklarna till mitt sen 3 år tillbaka gamla (extra-)jobb. Lycka o sorg, tråkigt att ta förväl men ännu större lycka att gå vidare i livet. Tror vi alla tre känner så, innerst inne. Varje slut är ju också början på något nytt!

J befinner sig just nu i Oslo hos en kompis. Lite tid för sig själv ibland kab man tänka, men jag behöver ju hyperventilera mig tre ggr i kvarten - hallå, jag börjar ett nytt jobb på tisdag!!

Herregud, wic-, frölunda- och zlatan-vinst (FCB) på en o samma dag, va pga detta tvungen att skricka o gratulera även BFF för LHCs första serievinst. Skrev: Enda gången så håll till godo: Grattis till vinsten! Hennes föräldrar är och hälsar på o biljetter till dagens match va inbokade. Kul med vinst då ju!

Imån blir det kanske lek på en lekplats så det är väll dags att sova en stund, sist va jag helt slut efteråt!

föresten.

Ville bara skriva och tacka för att det är mysigt med alla komentarer i min nya blogg!

En kurs till er som inte vet hur man kommenterar ett inlägg:

1. Längs ner på ett inlägg så står det såhär:

2. Tryck på Skriv en rad till mig.

3. Gå längst ner tills det ser ut såhär:

4. Skriv i Namn eller vad ni vill kalle er i den virtuella världen, samt e-mail eller blogg OM NI VILL.

5. Skriv en kommentar och klicka på Skicka kommentar.


chili con carne, my way.

Nu har jag äntligen gett mig på att laga min EGEN chili con carne. J introduserade mig för denna maträtt genom en halvfabrikatspåse från Knorr. Inget otalt om det, den blir himla god. Men det är så mycket godare när man lagt ner sin själ i något. Dessutom älskar jag ju att laga mat när tiden finns, och det har ju den gjort den senaste månaden. Letade hur som helst upp ett recept, använde det lite som mall men ändrade om en hel del så mitt recept blev som följer:



1. Fräs lök och en vitlök , salta något och stek sedan färsen. Låt det "koka in" i ca 10 min så att all vätska försvinner.

2. Tillsätt hackad paprika i små bitar, chillipeppar och Chilli flingor efter smak (va sparsam om du inte tål så starkt, jag tog ca 1 krm av vardera). Pressa i vitlöken, lägg i lagerbladen och häll över de krossade tomaterna, samt 1 dl vatten och tomatpuren. Rör om och låt det puttra upp.

3. Häll i resten av vattnet, samt buljong konsentratet. Jag använde denna, men det går nog lika bra med buljong eller liknande. Låt nu alltihop puttra på en stund, ca 15-20 min så att det kokar ihop och en del vätska försvinner. Perfekt att sätta på riset nu. Efter 15-20 min så har det troligen fått en ganska geggig konsistens. Smaka av, det ska va precis lite för starkt.

4. Häll i de vita bönorna, smaka av med salt o peppar. Låt det precis puttra upp, rör om och servera med ris o sallad.


resterna puttrar på spisen.

J kommer snart hem för en snabbvisit, och lunch mellan fredagens lektioner i skolan. Själv har jag haft en lugn förmiddag och räknar väll med att det ska fortsätta i det tempot. Nej kanske inte helt, men lite...

Fredag idag, de flesta har uttryckt sin glädje över detta i dev bloggar. Men det är ju nått speciellt med fredagar efter att man jobbat en veckas jobb. Kan inte annat än att hålla med, det är underbart med fredag, när man jobbat en vecka. En avbrott i vardagen, tid för familj, vänner och kärleken. (Och shopping, det är ju trots allt lönehelg!) På tisdag drar mitt igång, då kan jag kalla mig själv för butikschef för en av butikerna i en butikskedja som ligger mig varmt om hjärtat. Magpirr, nervostitet och tankar om hur det ska bi avlöser varandra, samtidigt som jag känner lycka och glädje över förtroendet. Detta ska bli så enomt roligt och utmanande! Detta har jag bestämt mig för att lyckas med, även om det behövs blod, svett och tårar!

Så, snart är jag med en i gänget som uttrycker glädje över att få mysa ner mig i soffan och inandas helgen efter en vecka fylld med fart och fläkt!

Nu är resterna klara på spisen.

Kram på er!

syskonkärlek.


Va ju i Oslo i helgen som var och av en slump så har vi nu likadan frisyr vilket gör att vi ibland blir rätt så lika. Synd att vi inte fick en bild på oss på morgonen, iförda mjukiskläder och vårt enastående solskenshumör.

 


Foto t h: lillasyster

Skönt att se hur hon har det där uppe, då kan en orolig systers själ vara lugn och avslappnad!

Inte för att jag vart ens i närheten av hysterisk denna gången hon flyttade, går ju knappt att jämnföra med första gången. Haha.

vett.

Lite titt-som-tätt så skallrar hela huset till. Dom håller nämligen på att spränga en bit bort. Trodde först det va pannan till huset som va påväg att explodera. Men så var alltså inte fallet!

Nu har jag bestämt mig, denna dagen ska inte bli en "jag-gjorde-inget-vettigt-på-hela-dagen". Med start om tio min (ska bara skriva klart här o kolla Facebook en gång till). Sen ska jag göra iordning mig, bädda, äta och komma på dagens vettiga sak att göra. Ska bort till en kompis sen, om 2 timmar ungefär. Innan dess hade jag tänk att kolla in en cyckel. Dock vill J följa med, han tror inte att jag klarar av att köpa en cyckel. Kan iofs förstå honom när jag hade tänkt en budget på tusen kronor för en lite halvfjuttig cyckel. Dessutom hade vi en diskussion igår om hur många växlar man ska ha. Jag tycker tre och J tycker att allt under fem är töntigt. Sen kom han osökt att tänka på sin gamla cyckel han hade när han va liten med 21 växlar. Är lite rädd att jag kommer från butiken med en BMX 2000 när det enda jag vill ha är en cyckel med tre växlar och cyckelkorg.

Tio minuter till ända!


seriestart.

Lite sport har det ju vart de senaste dagarna, många har haft (läs: hockeyn, innebandyn...) sina seriestartsmatcher. Jag tycker självklart att det ska vara kamp från första matchen, men samtidigt har jag lite förståelse om det inte är det. Allt har troligen inte hamnat på plats ännu och konstigt vore väll det. Finns ju en anledning till att man inte spelar slutspel med en gång, utan att ett seriespel förekommer. Nu förstår ni säkert att det är nånting jag retar mig på. Exempelvis igår kommenterade komentatorerna i matchen Färjestad-Skellefteå matchen att Skellefteå spelade med allt för många spelare, kan kanske hålla med till viss del, men det kanske fanns en anledning. Pojkarna kanske inte hade fått sin givna plats ännu, det är FÖRSTA seriematchen. Ingen match som (enligt mig) på något vis präglar en hel säsong. Det är liksom sättet alla pratar om det, det förväntas ett slutspels-spel från start. Dessutom måste jag påminna alla om att vi kollar på hockey från Sverige. Första seriematchen säger iaf inte mig speciellt mycket, ser det lite som en träningsmatch som räknas.

Innebandyn har ju också dragit igång, här är det lite samma sak. Dessuom räknar "experterna" med högre prestationer från topp-lagen. Hur förklarar man annars betygsättningen mellan Aik-Balrog? Slutresultatet blir 15-4. Balrogs spel är enligt dem godkänt, medans Aik är godkända, och uppe och nosar lite på bra-trakten. Verkar ju snarare som att Aik va i toppklass och Balrog sög.

Hur som helst, kul att allt drar igång, då vet man att det är höst och "mobbnings-jakten" på alla vänenr som håller på nått annat lag är igång. Härliga tider!


sova.

Dagen idag har mest ägnats åt att planera en liten tripp på torsdag (i jobbsyfte). Skönt att vi fick till det. Ser fram emot dagen, lite som första skoldagen kan man säga.

Har nu vart ledig i snart en månad och jag känner snart att jag spricker. Har liksom gjort allt det där man gör när man är ledig och tar igen sig. Vart en soffpotatis, storstädat, tittat på serier jag velat se, sovit ut på morgonen, läst böcker, tänkt på hur mitt liv kommer se ut när jag börjar jobba, tänkt på saker jag vill göra m.m. Men det finns ju även saker jag inte gjort (läs: träna, tagit en morgonpromenad, lagat extremt stora middagar varje dag, målat om vårt slitna tidningsställ som jag skullat göra i ca 2 år när jag får tid och sen har jag exempelvis bara besökt en bråkdel av de jag vill besöka.) För är det nått jag har haft så är det tid. Varför är man mer ineftektiv när man är ledig? Känner inte igen mig själv? Har helt klart lärt känna mig själv på nytt. Gud va skönt det ska bli att börja jobba! Men det kanske är bra att bara ta ett break från allt nån gång. Och bara vara. Har aldrig förr vart såhär laddad. Vill bara börja. Sätta tänderna i det. Nu!

Imorgon blir det faktiskt lite projekt på g. Ska putsa alla fönster, samt ta en promenad med lilla mor.
Bör väll kanske även offentliggöra min nya (vuxna, haha) blogg.

Btw - har fått lite hybris på Denise Rudbergs böcker, håller just nu på att sträckläsa dem och har tre kvar. Ett tips iaf om man vill ha lite lättläsa feel-good böcker att läsa.

Fick ett himla gulligt samtal från farmor o farfar idag. Det va farfar som ringde, han hade fått ett meddelande från pappa o A som är i Grekland. Dock hade meddelandet "försvunnit" innan farfar han läsa klart det och nu var det liksom borta. Min misstanke var att han bara lyckats trycka bort det och att det faktiskt låg kvar i inkorgen, men något sa mig också att farfar sällan använde just meddelande-funktionen på sin Nokia 5110 (ni vet den med anten - dom funkar fortfarande!) Sprang hur som helst över och lärde farfar allt jag kan om sms, samt visade hur han fick fram meddelandet igen.

Nu väntar kudden!


RSS 2.0