80års kalas

Idag har vi firat min fina farmor o farfar att dom har eller snart fyller 80 år! Mysigt att träffa kusiner och andra släktingar man inte sett på länge. God mat o tårta och timmarna bara föög förbi.

Noah gjorde entré genom att storgråta när Chilli skällde för att nån plinga på dörrklockan, sen va han coollugn o satt på kortsidan så han hade koll på alla. Snälla moffa och A kom med världens roligaste leksak, Noah blev helt till sig!
Även moster ville skämma bort ännu mer o kom med em cool Missonibody från lindex! Mycket fin!

Hittade en väldigt rolig leksakstrumpet som också vart uppskattad, vi går till o med o nynnar på melodierna...

J o lillasyster sitter just nu o spelar NHL. Kul....

Imån blir det säsongens första innebandy match!


Jobb

Hej partypeople!
Nu ska denna sköna bönan ner till jobbet en sväng. Ca 1,5-2 timmar. Ikväll blir det mys hos tant Kicki o farbror Jocke. Eller AW kan man sägs!


0,5 år

Glad 6mån bebis!


Lägesrapport

8845 g och 71 cm kärlek, bus och lilleman!


Kontroll

Dags för 0,5års kontroll! Spänningen är olidlig, ska lilleman klå morfars 10 kg som halvåring? Vi får se.


Fixardag

Idag står mycket på schemat. Tror lilleman kände av detta så han har passat på att vakna femtioelva ggr inatt, samt skrikit i sömnen! Tackar ödmjukast för detta o har just installerat En kaffedroppsmaskin i höger arm. Till frukost har jag ätit hela kaffebönor med mjölk.

Åt chips igår på vår "myskväll", sånnadär vanliga ni vet. Och seriöst, man mår ju dåligt dagen efter av såna, allt luktar chips.

Just det, en del på G idag. Fixa tapeter till lillemans rum, färg, lister o lite småkrafs. Behöver även lämna tillbaka vår slagborr, J gick helt banans med den häromdagen så den gick sönder. Eller så skulle han bara borra ett hål o hela skiten vek sig. Det är nog inte meningen att vi ska få upp vår hylla.

Om jag bara fick välja ett program att se på för resten av mitt liv skulle det lätt vara Nyhetsmorgon med Jhide o Tilde!

Har hittat tallrikshyllan med stort T till Noahs rum: (från solheminredning.se)


Klippa gräs

Liten kille som bor här nånstans på gården och han har en leksakegräsklippare. Han är sjukt redig och noggrann när han lägger manken till o dammar av sin klippare. Jämnt o fint, fram o tillbaka!


Fotboll

Efter 2 x derby i allsvenskan så ska vi nu krypa till kojs. Har haft lite myskväll med god mat o lite vin. Vår fredag kan man säga!
Imån blir det massa fix! Over and out för idag.


Höstdrog

Vet folk hur gott detta är??
Från Espresso House.


Bonde söker fru

Sitter o kollar på reprisen av Bonde söker fru. Ibland känner jag att jag bara vill gömma mig bakom en kudde för att det blir så pinsamt. Och det här med speed dejting, serriööööst, där sitter en tjej o deklarerar att "hej dej kan jag tänka mig o jag är redo att skaffa barn" jahapp.. Och gärna i TV också! Hjälp hur kan denna serie ens få sändas? Hinner inte skriva mer nu, reklampausen är slut.

Mitt sällskap;


Snopet

Kom ner till öppna förskolan vid 9.30, dyngsur. Noah powernappa påväg ner för att orka busa, perfekt så slipper han bli Noah Gnällonen efter 40 min, tänkte jag. Och så möts vi av att det är stängt pga sjukdom, stor besvikelse. Tydligen öppet på Håsten men det finns en gräns för hur långt jag går i spöregn. Så vi gick till jobbet o sa hej o sen hem igen...


Lite sliten

Tar emot att klaga för vi har haft det så bra, lilleman brukar sova jättefint! Men nu i typ en veckas tid har han vart vaken tre ggr varje natt. Klockan 1, halv 4 och kl 6, för att sen gå upp vid halv 8. Bara det att dessa små vakningar varar i typ 30 min till en timma. Räcker liksom inte att sätta i nappen (som förövrigt alltid ligger under honom) utan det ska vyssas o somnas på mig o lägger jag ner han för tidigt så vaknar han igen. Inatt har han även upptill detta skrikit i sömnen. Blir galen. Eller det har vart okej fram tills nu. Jag är verkligen bara skittrött!!!


Att stjäla statistik

Oj va roligt.
Ligger här ner bäddad i sängen och fnissar åt före gående in läggs rubrik. Väldigt rolig sär skrivning!
Ett under att varken en svensk lärare eller en store bror har kommenterat.

Natti!
Ska ladda upp inför bus på öppna förskolan imån fm med lilleman.


Snor statistik

Om man skulle fört statistik över hur ofta ordet snor alt förkyldning används just nu så hade det nog skjutit i höjden under dessa närmaste dagarna. Faktum är att det känns som att det ligger en tjock snordimma över hela Sverige atm.

Ikväll är det H-O-C-K-E-Y!


Misson: snygg bild på mig

I väntan på färjan roade vi oss med att få en snygg bild på mig. Gick väll sådär! J blev ju snygg iaf.


Projekt på g

Vi är hemma sen ett par dagar o lever o mår bra! Lite snoriga o Noah vaknar 3-4 ggr per natt sen förkylningen drog igång vilket gör att mitt humör får sig en törn ibland.
Mitt humör brukar ju annars inte ändra sig när jag fått rubbad sömn.
Nån som hade en kommentar på det? ;-)
Gulle-J som kvart i tio igår tog på sig skorna o körde för att köpa nässpray till mig. Han orkade nog inte lyssna på eländet! MEN en förkylning går över o tur är väll det.

Vi har påbörjat projekt Noahs rum. Röjt ut o omplacerat allt. Så nu är det bara att dra tapeter för glatta livet. Ska ner o kollar ut nya nu i em tror jag. Dock inte på Colorama i stan, men det är en annan historia.

Saker o ting har således fått en annan provisorisk plats i hemmet. Js datorhörna är i hallen o för att han inte ska kunna slappna av har jag satt upp en tavla där jag håller ett vakande öga på honom.

Noahs dörr är inte samma grå färg dom övriga dörrar, utan träfärgad o ful. Vi tänkte iaf måla den i nån klatschig färg, byta handtag o sätta dit sånna där bokstäver. Blir nog fint!

Va p öppna förskolan igår! Noah älskar det! Han blev överlycklig när vi satte oss på golvet o viste nog inte vart han skulle fästa blicken.


Snark

Noah och Zeff (osäker på stavningen på namnet här men det är Js föräldrars hund iaf) tar sig en fm-lur och titt som tätt snarkar dom till båda två, och kör lite varannan snark.


Fikar

Nu är vi mellan Js mormor & morfar och farmor & farfar på fika besök o då passar Noah på att sova:


Äppelpaj

Ja däng blev det i Warbergs premiärmatch - o det va Storvreta som fick ge Warberg däng, så det small om det. Tur det inte ens va i Sverige dom spela. 1-8... Japp.

Liten förkyld kille jag o J har för tillfället. Fick knappt en blund inatt o inte J heller, så farmor o farfar-patrullen kom till vår räddning. Mycket gnäll, snor o rinniga ögon. Och extremt mammig! Men det går över. Både förkyldning o mammigheten.

Nu blir deg strax kvällsfika med äppelpaj! Gött!


Kräftor

Nu ska vi gotta oss med kräftor, potatisgratäng, aioli, bröd o vin! Och Frölunda vann ikväll, kan det bli bättre? Jo, däng till Storvreta hade vart nått!


Öa

Igår kväll landade vi på öa efter en sådär lagom kul resa o dag. Allt gick fel, o vid minsta lilla motgång exploderade antingen jag, J eller för all del Noah, men men, sen kom vi fram o allt va frid o fröjd!

Va ett par dar sen jag skrev! Har bland annat vart på öppna förskolan (skitkul), träffat första föräldragruppen med kids som är lika gamla som lilleman. Träffat min gamla klasskompis C och hennes minsta kid! Och så hockeypremiär förstås med grannarna o lille Max!

Ikväll blir det kräftor! Yey!


Chilliplanta

Min chilliplanta bär frukt!
Jag lyckades alltså med att förflytta pollen från blommorna. Nu ska jag vänta med spänning på att skörda!


Födelsedag

Säg vad ni vill men 11/9 förknippar jag mest med min fina farmor och idag fyller hon 80 år, så jag, Noah och Noahs morfar har vart o fikat!

Stor grattis!


Sitta

Det blir stabilare och stabilare!


Sockmonster

Jag blir galen.


Solsken

Och den här bilden kan nog sammanfatta Noahs humör idag. Vi tror det är en tand pågång däruppe, han dregglar kopiöst o tar sig i munnen. Dock svårt, han har ju alltid allting i munnen men det är lite annorlunda.


Mat

Va hemma vid sju och efter matning o nattning av lilleman så fick det bli mat kl 21.30. Lite sent kan tyckas!

Men jag bara älskar pastasallad!! Blev med grillad kyckling o fetaost i. Och tzatziki till! Gottgott!


Sovsöndag

Här sovs det för fullt idag. Noah som hade en jobbig natt i går med vakna-somna 1 gång i timman sov bättre inatt o vakna bara 3 ggr. Efter lite mat vid sju vakna han som vanligt igen 1 till 2 timmar senare. Trodde jag!! Blev ganska paff när klockan visade på 10.15! Och Noah blev nog med paff för när jag började göra gröt fullkomligt exploderade han o när han väl fick gröten kunde han inte riktigt förstå vad som tog sån tid, så till nästa långsovmorgon så får jag ta fram två skedar o liksom håva in med båda händerna, alternativt bygga nån slags gröt-dropp.

Noah har ju två tänder sen rätt länge tillbaka, han va runt 3 månader när han fick dom. En 6 månaders bebis kan bitas rätt hårt om dom lägger den sidan till. Gör rätt ont att bli biten vid amning... Dock har lilleman bara testat detta en gång! Tyckte väll att det blev ett fasligt liv på mjölkmaskinen kan jag tänka. Hur som haver - igår lärde han sig (den hårda vägen) hur ont det kan göra att bitas. Han satt nämligen i godan ro i sin matstol o åt hand medan jag plocka lite i köket. Helt plötsligt hörs ett "wwwääääääää!!!" och då sitter lilleman med fingret i munnen o storgråter. Ett litet litet bitmärke i fingret... Ja dessa sylvassa små tänder!

Idag blir det en promenad efter att J åkt till jobbet. Ska även till Kicki o Jocke o kolla in deras nya lya! Mysigt!

Imån blir det Ge-kås... Har skjutit fram det rätt länge o vi har nog en snitt-tid på 1,05h i den butiken. Blir nog nått i den stilen imån med, fast det är klart nu har vi ju lilleman med o allt tar ju dubbelt så lång tid då ;-)

Och Noah vilar, trots monstersovmorgon:


Chilli

Det blommar i min chilliplanta som är importerad till Varberg från Linköping. Vem vet, en dag kanske vi kan leverera en planta tillbaka!


Innebandy

Idag bär det av mot SWC för att se på när lillasyster spelar innebandy. Noah har vart så förväntansfull att han vaknat femtioelva ggr inatt... Blev bättre när han fick ligga bredvid. Något som jag alltid sagt inte kommer hända. Hände alltså!

Igår satt Noah själv i säkert 15 sek!


Fredagsmys

(Läses med lite bitter, trumpen stämma:) Här sitter man själv, sovande gullegris i sängen, J är på jobbet och hela Facebook invaderas av små "mysiga" statusuppdateringar om hur myyyysigt deras fredagsmyyys är. I alla bloggar skrivs det om fredagsmyyyyyys. Tittar man ut o in i grannens fönster är det tända ljus o fredagsmys. Nä jag är inte alls bitter. Vill också ha fredagsmys. Men skit i det då...


Middag

Gokväll!
När ens sambo jobbar kväll blir det helg mitt i veckan ibland, så när solen va sådär go i eftermiddags satte vi och Js jobbarkompis oss vid fästningen. Grabbarna (inte Noah dock) tog varsin öl o så tittade vi på alla som motionerade. När en alkis (!) gjorde oss sällskap och några killar började utöva nån slags kampsport gick vi hem till oss. Nu nattar jag en supertrött lilleman som sover i min famn och snart blir det sen middag. Inväntat den 4e som just kommit hem från jobbet.


Ut på promenaden

J jobbar natt i helgen, vilket är kul för man har hela eftermiddagen i kvällen tillsammans. Men å andra sidan ska han lyckas att somna på morgonen när vi går upp. Och det är svårt att tysta ner en superglad bebis som är överlycklig att se en och superglad att han för gröt, övar för full hals på baaabaabaaabaa och maaaamaaamaaamaaa. Underbara lillkille! Hur som haver, klart han ska få låta. Och klart han ska få vara livlig och glad! Så vi va ute på en nära 3,5 timmes lång promenad idag jag o lilleman (med reservation för paus) och som han pratade! Ner runt ankaret och strandpromenaden till kustis o runt till subbefyr till Apelviken ända bort till &olles. Sen yra vi runt lite i södra näs för att sen äntligen komma till Coop. Tror jag hade gjort i brallan om vi kommit dit en sekund senare. Sen tog vi cykelvägen hem o kom innanför dörren lagom till J klev upp.

Nu har J just gått till jobbet, lilleman sover sen en stund tillbaka och jag lär nog inte bli långrandig heller...
Vi får väll se vart det bär av för oss imån förmiddag!


Fullt ös

Numera är det fullt ös på lilleman från att han slår upp ögonen på morgonen. Det är så fullt ös att han blir trött o somnar efter bara 1,5 timma.
Nu ligger han i min famn o sover. Älskar när han skrattar till i sömnen - vad drömmer han då liksom?

Första hockeymstchen för säsongen igår. Kul! Dock rätt slött spel men stundtals underhållande.

Sitter o tittar på Nyhetsmorgon där två stylister ska styla en stackars kille (vars flickvän o mamma skickat in o bett om detta). Det roliga är att stylisterna är heeelt svartklädda. Fantasifullt!
Ska nån styla en vill man väll åtminstone att dom själva tänkt till lite i sin outfit.

Sen att Frölunda förlora igår spelar ingen roll.

Ska väll passa på att duscha innan det är full rulle igen!


RSS 2.0