v. 26

Såhär normal och på kurvan ser jag ut i v.26:

Och med normal menas normal för mig och normalt o bra för min kurva.

Har fått en bristning på ena mjölkspenan, och två på vardera kärlekshandtag.


Babygympa

Sov kasst nu natten som var, men dagen flöt på rätt okej iaf. Lugnt på jobbet trots mindre än en månad kvar till jul. Såg dock fram emot en riktig tv-kväll. Värmde lite soppa med en klick (av den fetaste 34%iga) Cream fraischen (det ska va den fetaste, smakar ju vatten annars). Åt upp, såg fram emot att se Halv åtta hos mig, men somnade. Vakna lagom till DHW. Somnar vanligtvis på soffan iaf lite senare, halv åtta, 50 min efter jag kommit hem är nog nytt rekord!

Hur som helst, bäbisen (vet föresten att det stavas bebisen egentligen) har just nu lite kvällsgympa. Jättemysigt! <3


Frukt är inte godis

Men clementiner är bra nära! Kan äta flera stycken på raken. Kommer dock ihåg när man va liten o va på barnklalas. När man gick hem o fick den sedvanliga godispåsen blev man ju jätte besviken om det låg en clementin i.

Men, gott med clementiner iaf!


Jag kör som en gud

Haft sååå mycket ångest inför motorvägskörning men det gick verkligen jättebra (tyckte jag). Sen är jag kass på rondell o att typ tänka till innan jag stannar. Om det tex är fri sikt så kan man ju faktiskt köra om det inte kommer nån eller så, men jag stannar hellre o verkligen kollar. I 5 minuter. Haha!

Imån ska vi till Js storasyster en sväng. Eller nej, vi ska till bäbisens kusin! Längtar!

Igår va det hockey. Frölunda förlora o J blev så arg att han sa upp Canal +. Lite tråkigt! Men lika mycket som J är en "bra" vinnare är han dålig förlorare, milt sagt. Men rätt underhållande faktiskt :)

Slut på lunchen. Känns helt ok i ryggslutet än så länge. Over and out!


Aj aj

Har haft två dagars ledigt o verkligen tagit igen mig, men så jobbar man en dag o nu känns det som knivar in i ryggslutet ner i benen. Inte okej! Är helt slut dessutom. Känns som en transportsträcka fram till onsdag. Sen är det tors-fre-lördag innan det blir ledigt igen. Känns skitjobbigt med den inställningen, men jag vet ju att efter lunch varje dag så börjar det bli tungt. Lyckas ju även tajma in det bra till julruschen. Va tvungen att sätta mig en stund efter att jag stängt för att samla kraft o gå hem.

Ynklig idag ja...


det va ju det där med besserwisser-tanter

Skrev ett lite argt inlägg från telefonen för ett tag sen, men så försvann allt, så jag skrev om det, men det försvann igen (!!!), måttligt irriterande. Men nu sitter jag vid Js monster-dator så då ska det väll inte ätas upp av cyber-data-telefon-världen. Tycker nämligen inte besserwisser-tanterna ska komma undan, dom ska hängas ut här för mina (i snitt) 17 läsare per dag. Haha! Mina power-mammor-vänner har säkert råkat ut för liknande. Kanske överreagerar jag, eller inte.

Det handlar om det här när folk (man inte känner) kommer fram o beskådar en och ens mage. Tycker det är rätt roligt o mysigt o till o med lite okej om det är en liten klapp o sådär. I jobbet brukar jag säga till dom lite mer storvuxna att mina mage är lika självförvållad som deras, det brukar alltid gå hem. Men det är ju det här med tanterna som va gravida för 100 år sen o som vet bäst o dom födde hemma i badkaret o allt va det va. Dom kanske frågar lite gulligt hur långt man är gången o man svarar snällt "v 24" (eller nått) o får då antingen: Meeeeeeeeeeen Guuuuuuuuuuuuuuud va STOOOOOOOOOR du är för att va i v 24!" Eller "MEEEEEEEEEN va liten du ÄÄÄÄÄR! Det är inte det att jag får höra bara en grej utan det är både och, och där kommer dom som några jävla graviditets-experter o ska kommentera MIN graviditet. Första gången nån sa nått sa hon (besserwisser-kärringen) att jag va JÄÄÄÄÄTTE liten. Blev jätteledsen för då gick jag o väntade på att bäbisen skulle sparka o det hade den inte gjort. Fick tusen tankar, ja ni förstår: Liten mage + inga sparkar, den har säkert slutat växa.
Sen hände nått, bäbisen sparka mig o min kissblåsa och det spruta från alla håll o kanter kändes det som. Blev överlycklig o på 3 veckor hände massor, dock fick jag ändå höra besserwisser-kärringarnas menande kommentarer lite här o var. Och då när magen växte till sig gick det över till "Men då är du VÄÄÄÄLDIGT stor för din kurva?" eller som mega-besserwisser-kärringen sa: "Meeeen Guuuud va stort för v 23, det måååååste va tvillingar!" Återkommer med mitt svar på det påståendet till den kärringen.
(Observera att det nu heter kärringar istället för tanter, det gick av bara farten)
Va iaf hos min underbara barnmorska på MVC o tog prover o lyssna på hjärtat o mätte magen o vägde mig osv. Nämnde för henne vad man kunde få höra o hon suckade o sa: "Men va dom kan hålla på, måste dom lägga sig i." Prata inte så mycket mer om det o sen fick jag se hur jag låg till på kurvan. Man lär ju inte ligga helt på den svarta linjen alltid, det vore ju konstigt men just vid detta besöken så hamnade jag verkligen precis på den svarta kurvan som är i mitten av det man ska följa. Min barnmorska sa: Det kan du ju säg till dom tanterna då!
Så, mega-besserwisser-kärringen fick då som svar: "Nej, men kul att du bryr dig, jag följer min kurva exakt så det är nog snarare så att du inte har nån koll."

Pratade med en bekant om detta nu för några dagar sen o hon är av naturen väldigt lång o smal o hon hade vart helt knäckt ett tag för att folk sa att hon va liten. Hon växte med till sig o besserwisser-människorna tystnade. Sen när man blivit lugnad av sin barnmorska o sådär, när man vet bättre, så skiter man i det men just de där första gångerna när nån värkligen bedömmer ens kropp o bäbisens lilla bo, nån man inte känner, så blir man ju som förstagångs-gravid lite oroad. Sen finns det ju dom som frågar: Är du liten eller stor? Vad svarar man på det då? "Jag följer min kurva säger jag då." Precis som att det är antingen eller, inte bara, "normal", eller "normalt för mig".

Jag bryr mig verkligen inte om dom där besserwisser-tanterna/kärringarna tycker jag är liten eller stor, dom får tycka vad dom vill, jag vet ju att bäbisen har det bra o att jag följer kurvan o jag äter enligt skolboken o sådär, men det är väll nån slags försvarsgrej eller undermedvetet som går in o tycker att dom menar på att man inte sköter sig, att man gör nått fel. För i mina öron bedömmer dom mig verkligen.

Överreagarer jag eller vad tycker ni?
Det är ju så individuellt med så jag fattar inte vad det finns för vinning i att bedömma.

Sen är det givetvis en annan sak när nån säger: "Åh nu börjar det bli lite mage", "Va rund o go du börjar bli" eller när man blir tilltalad med "Tjockis!" Det är i välmening, inte i besserwisser-medicinskt syfte.

Pannacotta

Pannacotta är egentligen busenkelt o innehåller väldigt få ingredienser (iaf den jag brukar göra) men det spelar ju ingen roll om man nu som jag glömmer av, o slarvar bort lappen hela tiden. Fick ringa svärmor igår som hade lyckats rädda sin handskrivna post-it lapp så för vår skull lägget jag ut receptet här med, vet ju aldrig när nån av oss slarvar bort lappen igen!

Pannacotta
5 DL grädde
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad

Lägg gelatinet i vattenbad efter anvisningar på förpackningen.
Värm upp grädden med vaniljsocker
Hacka chokladen
När grädden nästan kokat upp så ta den från plattan o vispa ner chokladen som smälter
Lägg i gelatinet o vispa lätt
Häll i portionsformar o ställ i kylen några timmar (3-4 kanske)

Jag serverade med hela björnbär som vart frusna som jag bara blandade ihop med lite gammaldags björnbärsmarmelad. Gott med nått lite syrligt till det söta!

 


advents-mys-middags-meny

Vilken mysig kväll det va igår! Det gick för snabbt bara.
Hör å häpnas men jag va vaken till lite drygt halv 3. Middagen blev jättegod!

Huvudrätt
Ungsrostade rotgrönsaker
(vanlig potatis, sötpotatis, kålrot, morot och rödbetor)
Laxkotlett
Romsås
Fetaostsås
Grönsallad

Efterrätt
Vit chockladpannacotta med björnbär

Efterssom såserna blev en succé, men va så sjukt enkla så kommer dom här:

Romsås
Två msk ishavsrom
2,5 dl cream fraisch
1 normalstor rödlök, finhackas
peppar

Blanda ihop. Klart!

Fetaostsås
150 g fetaost
2,5 dl cream fraisch
1 vitlöksklyfta
peppar

Smula sönder feta osten så gott det går o mixa sen tillsammans med cream fraischen, med en stavmixer eller dyl. Pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar. Klart!

* * *

J ligger fortfarande o sover, han o L va väldigt duktiga med både gin o öl igår.

Blir nog en film under filten i soffan...

Den lyser igen...

... min mormors adventsljusstake som jag inte lyckats få igång på två år. Liten reparation o byte av kontakt så lyser den fint igen. Helt klart världens finaste adventsljusstake!


Advent no. 1

Ledig helg som igår startade med en spontan AW med Js jobbarkompis + sambo, samt spontan middag hos dom. Runda under fötterna (J av öl och jag av svullna fötter) tultade vi hem runt tolv. Trött efter en lång vecka, somnade såå gott!

Vaknar ju alltid tidigt numera, i morse av att bäbisen sparka. Den tyckte väll jag skulle upp. Blev lite handling o röj o planering inför kvällen. Nu är snart alla ljusstakar o så framme. Ikväll kommer världens sötaste BFF o sambo för lite middagshäng o adventsmys! Även C från Kentstad har hittat hem o kommer över. Härligt att få ha sina nära vänner hemma på middag, det händer för sällan!

Gjort lite advents-ljus-arrangemang, allt behöver ju inte va i rött för att bli mysigt. Bortsett från några tomtar som får dispens så får dom andra hålla sig borta tills några dagar innan jul. Tomtar är fint, i lagom dos.

 


Jag o min strumpa

Imån är det dags, jag ska varje morgon (innan jag går o kissar) ta på mig stödstrumpor liggandes i sängen. Undrar hur många morgnar detta kommer funka innan J rullar mig över sängkanten. Vår nya säng har gjort att jag får göra minimalt med mina elefantrörelser innan J blir lite irriterad. Hela sängen skakar verkligen vid minsta rörelse bara för att det är en o samma madrass. Fast mest orolig är jag över hur jag ska lyckas att inte kissa ner mig. Och nu kom jag på att jag vill ju duscha av mig imån o då kan jag ju inte ha stödstrumpor o sen måste jag ju smörja in mig o så ska det torka. Blir det dålig effekt om man går upp en halvtimma o sen tar på sig dom?
Är otroligt trött o sliten o öm i både fötter, ben, rumpa o ryggen idag... Lite jobbigt!

Mycket rolig dag på jobbet, vi va även på invigning av nya krogen Black Pearl. Väldigt fint o fräscht o god buffé o dryck. (Dom letade även upp en julmust åt mig, stort plus!)

Nu ska det sussas!


Till Tomten

På Tomtens begäran presenterar jag här årets önskelista.

Min önskelista:


  • Står ju inför rätt mycket nytt i början av 2012 o först ut (förhoppningsvis) är en ny bostad, därför står det högst upp på önskelistan PRESENTKORT PÅ IKEA. Ja det är tråkigt men vi skulle uppskatta det mycket, och om man inte ska till Kållered eller Bäckebol kan man med fördel beställa ett p-kort här.
  • En bil (och ett körkort).
  • Fotbad (Har hört att det finns praktiska på Ge-Kås, annars har ju detta fått bra betyg.)
    Mina fötter kommer tacka dig!
  • Snö på julafton, fred på jorden o en glad bäbis i mars!

Trött

Jag är så inåthelvetes jävla trött! Har sån lust att dra nått gammalt över mig, ta ut en veckas semester o ligga i soffan o äta mat.


Köra bil

Idag körde jag ut till pappa för att hämta kulla-bröd (dom har haft storbak) o tyckte jag va jätteduktig. Det tyckte nog J med tror jag men han retades ändå för att det tog 20 minuter. Spelar roll liksom. Sen kör vi hem o jag parkerar på en tvärgata bredvid för det är så trångt att komma in bakom huset. Sär han sättet sig bakom ratten gasar han till ordentligt o jag undrar ju såklart varför varpå han säger: Måste ju blåsa ur den nu när den blivit kärringkörd en timma! Vilket stöd i övningskörningen va ;-)


Omeh

Bajsblogg, nu försvann mitt inlägg om glögg o besserwisser käringar o bara rubriken kom upp. Gaaah!


Glöggen


Mvc

Idag har jag vart på mvc o träffat vår underbara barnmorska. Hon är så snäll o omtänksam men ändå rak, ärlig o inte alls daltig. J kunde inte följa med idag, lite synd för jag fick lyssna på hjärtljuden. Jättehäftigt såklart! Men han får höra nästa gång. Svårt annars att pussla ihop så båda kan. Annars mätte dom magen o tog lite prover o fråga hur jag mådde. Många som sagt (mest kunder på jobbet o ytligt bekanta): Va stor du är för att va i den veckan eller va liten du är! Har verkligen fått höra både och. Har inte brytt mig direkt men nämnde det ändå för barnmorskan o sen va det inte mer med det. Lite kul sen att jag hamna mitt på den svarta linjen/kurvan o sen sa hon med glimten i ögat att jag kunde ju säg det till dom som sa det. Mår iaf toppen o det gjorde bäbisen med sen får jag gärna va liten eller stor.

Har anmält oss till föräldrakurs, någon som gått det? Ska bli roligt iaf.


Saker jag vill:

- börja röja/slänga/sortera bort inför flytten så inte allt kommer då
- sitta flera timmar framför datorn o kolla ut hur vi ska ha det i nya lyan
- åka till Åstol
- börja kolla bäbisgrejer, vad behöver man o vad behöver man inte? (återkommer med den punkten om ett tag o alla mina mamma-vänner ser jag som experter så ni får tipsa eller rätta mig)
- åka o hälsa på bäbisens kusin
- att jag tar körkort innan bäbisen kommer
- stänga in mig en vecka o bara läsa massa böcker o kolla på film
- åka till simhallen
- baka kanelbullar

Lättare sagt än gjort när man är dödstrött efter en dag som börjat med körskola eller nått annat o man är hemma halv sju efter jobbet. Klar med mat o undanröj o fix runt halv åtta-åtta. J jobbar massor o kämpar med att få ordning på sömnen, dvs han är ett vrak. Sen ska man sova o dom lediga dar man har stressar man igenom för att få så mkt som möjligt gjort. Nu ska jag inte klaga men just nu känna det som att allt bara går i ett, hinner liksom inte med! Söndag blir nog rätt lugn, o jag får träffa J lite på dagen. Annars jobbar han kväll hela helgen.

Nu ska jag sova på det, ska träffa BM imån.


Tavla

Förra julen köpte J en tavla på Kungsmässan när han o en kompis va där o julhandla. Det va bara det att dom inte fick in den i bilen, så han fick gå o lämna tillbaka den. Då råkar hon bakom disken istället för att ta retur, ta betalt en gång till. Tavlor är ju inte billigt direkt, eller iaf så va inte denna det, så ni kan ju tro att det va sådär kul att få en dubbeldragning på kortet några dagar innan juli och 2-3 bankdagar innan dom kommer in på kortet igen. Hur som helst, det löste ju sig trots allt men sen dess har vi försökt få tag på tavlan igen bara det att den vart slut, alternativt kostat det dubbla (!!) på en möbelbutik här i stan. Men nu har vi äntligen fått tag på den o jag har en så underbar idé om hur vi ska fixa i vårt nya v-rum o tavlan kommer passa perfekt!

Är den inte fin:


Tjockis v 24

Nu händer det grejer, nästan så det känns som att huden ska spricka så fort går det.

Förr kunde jag ju fråga J: "Ser jag tjock ut i det här?" varpå han svarar snällt: "Nej o du är jättefin!" lite inövat men ändå snällt. Kan tillägga att det mest är skämtsamt vi kört "Ser jag tjock ut"- grejen. Men iaf idag när han kom hem stog jag o spegla magen o la kommentaren: "Ser jag tjock ut?" och han ser helt förbryllad ut o vet varken ut eller in vad som är rätt svar. Riktigt roligt!

Blir snarare glad när nån kallar mig tjockis numera!


Köra bil

Min största nojja när jag kör bil är att jag ska köra på nån, så istället för att vara nojjig numera kommer jag va livrädd/vettskrämd. I morse gjorde jag en näst intill felfri körning. Men när jag nästan va i mål, eller dit vi skulle åka så ser jag inte lilla tioåriga tjejen som ska cykla över övergångsstället. Jag SÅG henne verkligen inte. Dock bromsar ju min lärare men ändå, o hon va påväg över o jag hade inte kört över henne men ändå. Här ska man snart bli mamma o förhoppningsvis körkort innan o så håller man på att köra över små barn. Kändes mindre bra efteråt!


Slappisdag

Vakna lite innan J kom hem från nattskiftet i morse o va jättehungrig så det blev lite frukost när han väl kom hem. Sen vaknade bäbisen med så vi låg o kände på när den sparka o höll på innan vi somna. Så skönt det va att sova ut, vakna några timmar senare o åt frukost nr två. Sen har jag suttit större delen av den lilla förmiddagen som va kvar samt eftermiddagen i soffan o läst. Väckte J o åt frukost nr tre. Läste lite till. Det mest ansträngande för dagen har nog vart en dusch o att laga mat som till större del laga sig självt. Underbart - behövde verkligen en slappissöndag o samla krafterna! Nu ska jag läsa lite till.


Så mycket bättre

Ligger i soffan o känner hur ögonlocken börjar bli tung. Har vart en rolig dag på jobbet, det är ju farsdag imån vilket är lite som lilla julafton.

Har ena handen på magen o känner på bäbisens gympaövningar som numera gärna infinner sig när jag kryper upp i soffan om kvällen. Väldigt mysigt!

Så mycket bättre - så underbart program! Extra kul idag med Timbuktu.


11-11-11

Idag har jag o J 5-årig förlovningsdag. Har fått en jättefin rosa orkidé!


Mitt hjärta

Idag är ingen vanlig dag för det är Js födelsedag.

Vi fick några minuter innan på telefon o självklart sa jag ju då att det va tråkigt att inte få umgås med honom på hans dag, varpå han svara: "Men du skulle ju kunna överraska mig med en paj eller nått när jag kommer hem"
Vägen till mannens hjärta går genom magen, så nu står blåbärspajen i ugnen ;-)


Kunde inte låta bli...

... och jag vill bara krypa ner i sängen o fortsätta läsa. Finns två läger just nu, dom som anser att han är en diva o urusel fotbollsspelare eller dom normalt funtade människorna som ser vilket fotbollsgeni o underbarn han är.


Göteborg

Blir en sväng till götet idag o hälsa på bästaste lillsyrran. Fotografering o hårfärgning står på agendan. Vädret kunde ju bjudit på lite blå himmel tycker man, men nej.

Igår spelade nog hormonerna mig ett spratt. Herregud säger jag bara - man vet att man är småtöntig när J försöket kväva små fnissningar genom tröstningen när man själv storgråter. Det va så pinsama saker jag lipa över så ni får inte ens veta ;-) men i början börja jag gråta över att jag spillde kaffe på Starbucks i London o en annan gång när J frågade om jag tagit reda på vart fisken kom ifrån, så då vet ni ju nivån vi snackar om. Började även gråta hos BM första gången när den tiden jag fick inte passade. Både J o barnmorskan va lagom obekväma. J koncentrera sig mest på att inte skratta ;-)


Övar

Just nu övar bäbisen antingen slagskott, frisparkar, tresteg eller kullerbyttor på min urinblåsa. Den stolta familjefadern ligger o snarkar så sött bredvid mig. Hoppas snart det börjar sparkas mer då kan jag ju krypa upp jämte J så han med kan få sig en knuff.

Vill ni veta vad Js paket va för nått? En natt på hotell i Göteborg i början av dec o hockeybiljetter! Ska ut o äta ett gäng på kvällen med, megamysigt! Lite "sista chansen" på ett tag, samt uppskattat att hitta på något utöver det vanliga.

Nu blir det kudden för mig med!


Bästa helgen

Om man bortser från att jag fick storstryk i Plump så har det vart en jättemysig helg!
Lite hockey, massa mat, promenad o lite allt möjligt. Ge-kås ca välk dock sådär, liiite för mycket folk!

Gick en vända o pekade ut vår lägenhet idag o reka läget där runt omkring. Tror det kommer bli toppen! Längtar tills vi flyttar!


Födelsedag

Det är inte Js födelsedag idag utan på torsdag. Dock jobbar han kväll då o jag dagtid som vanligt så vi ses typ inte alls. Js föräldrar kommer ju idag så det blir perfekt att fira honom nu i helgen. Nöjd med min paket o det är varken ett tangentbord eller en kaffemal.


AW

Har krupit ner i sängen efter en AW med Js jobbarkompisar o sen en pizza på stan. Mysigt o trevligt! Under dagen va det som sagt lunch o lite häng. Fick även köpt en kräm från BodyShop som ska göra underverk för att undvika bristningar på mage osv. Värt att prova!

Nu blir det sova! Imån kommer svärföräldrarna, en sväng till Ge-Kås o sen lite middag o mys.


Utvilad

De senaste nätternas sömn har väll vart sådär, huvudvärk, illamående o lite groggy, pågränsen till febrig liksom. Men inatt fick jag verkligen sova ut, endast ett toabesök med, halleluja! Mår även toppen idag, ingen huvudvärk vilket är så underbart! Vår nya säng har kommit med o den är verkligen superskön. Vi kommer tydligen få ont av den först, men sen kommer det bli bra. Det är tydligen träningsvärk man får den första tiden i en ny säng.

Är ledig i dagarna tre o det känns verkligen behövligt! Imån får vi finbesök från Åstol, ska bli jättekul!

Nu ska jag piffa till mig inför en lunchdejt som kommit enda från Kent-stad.


Pissdag

Mår såklart askasst idag. Vakna med huvudvärk, tog tabletter, somna om o vaknade o va okej men lite groggy. Kämpa i mig frukost, spydde upp den. Trodde jag va klar med huvudvärk o kräk nu. Fick iaf i mig lite ny frukost. Strul deluxe på jobbet. Gullig medarbetare som lugnar mig o säger att det löser sig. Matt i hela mig efter huvudvärken o kräket dock inte så att jag kan gå hem. Kämpar! Stackars J ringer o får sig en hormon-utskällning för att han frågar vart skruvdragaren är. Hinner under samma samtal nästan börja gråta o ve om ursäkt. Riktig pissdag idag som sagt... Dock ingen halsbränna. Men det kommer väll.

Ska aldrig mer skryta över hur bra jag mått.


Halsbränna

Nu ska ni inte tro jag är gnällig för att jag är gravid - tvärtom, jag har mått så bra att jag nästan skäms framför en bekant som är lika långt gången som jag men som mått apa. Sjukskriven hit o dit o dom första 12 veckorna kräktes hon i snitt tre gånger varje dag på jobbet. Men jag har fått sån halsbränna att jag bara vill strypa mig själv. Kommer såklart när jag ätit eller druckit nått... Men jag glömmer ju av vad man ska undvika o så sitter man där igen med en hals som bokstavligt talat brinner. Blir galen! Dock hundra ggr hellre halsbränna än huvudvärken från helvetet. Det va mitt lilla klagande, annars mår jag superbra o det är underbart!

Nu inväntar jag lite tisdagsfika-besök!


RSS 2.0