Första outfiten säkrad

Med risk för att låta lite sådär jobbigt duktig så är nu hela tvättkorgen tom (!!) vilket är lovely. Dock fylls den ju ap-snabbt men hur som helst, har tvättat lite bäbiskläder idag, det som ska med till BB. Jag vet att bebisen skulle kunna bestämma sig för att komma ut nu, men med flytt o allt så har vi lite tänkt att om det blir så får allt bara lösa. Så just nu längtar jag bara tills vi landat i lägenheten så vi får göra bebis-fixet. När vi bara fått komma inom dessa fyra väggar känns det som den riktiga väntan kan börja. Därför kändes det lite mysigt att få hänga upp dom små bebis-sockorna, den beige-vita pyjamasen, boddysarna m.m. Det är lagom färgglatt, haha! Lite tjuvstart iaf, mitt i allt stök o bök.


Röj o packning

Undrar just hur många vändor vi vart på dumpen idag. Hur mycket skit kan man ha?! Tar just nu kafferast. Har hittat mitt gamla Carola Hits kasettband, vissa saker slänger man inte. Ska ta en kvick ögonblund sen är det på det igen. Så jäkla tråkigt att röja o packa. Jag o J är nog dock rätt hårda, det är mycket slänga. Å andra sidan som sagt, mycket skit.

Lovar att det kommer magbild snart, men just nu har en bomb exploderat i hallen. Eller jag har rensat ut ena garderoben o hallmöbeln o inte gjort så mycket mer. Men garderoben i hallmöbeln är ju tomma iaf ;-)


Hus

Va hemma hos T igår kväll i deras nyköpta hus. Eller hus o hus, dom har bott där i två-tre veckor ungefär o det kändes som ett palats. Jättefint! Blev måttligt avundsjuk, massa fina detaljer. Kunde lätt se mig själv dricka vin på verandan där sen när jag slutat amma ;-)

Idag blir det projekt tömma förrådet. Vi är jätteladdade, not.


Sover bra?!

Har råkat yppa att jag sovit bra nu det senaste. Det får man ju råda bot för då den här natten har vart FÖRFÄRLIG! Vaknar, somnat, vaknat, inte somnat, somnat, vaknat, inte somnat, beklagar mig för J som då vaknat, somnat, vaknat. Gick till soffan kl 6. Somna till nån talkshow. Sov TVÅ timmar i sträck, Vaknade av att bebisen sparkat så mycket på mina revben att det gör ont, la mig i protest i en annan ställning. Somna vakna, somna, vakna. Och nu är jag vaken sen ett gäng timmar tillbaka. Dra ut detta under 11 timmar. Känner mig ju helt borta o har typ ångest över att gå o lägga mig ikväll.

Men nu om en stund ska jag ner till Kusthotellet o skvalpa vatten med ett gäng andra gravida. Kanske är att jag inte är trött i kroppen som gör att jag inte sover? Är ju trots allt bara mindre än en vecka sen jag sluta jobba.

Nej ush känns som detta blivit klagomuren för min del numera.

Imån ska vi åka till dumpen, sen ska jag upp till T o hennes familjs nyinköpta villa. Ska bli spännande!


Tacos

Jo jag tackar för halsbrännan jag hade heeela natten. Visste ju att jag skulle ha halsbränna efter tacosen, men detta va nått utöver det vanliga. Så nu står det en jättestor fin lunchportion med tacos i kylen jag skulle ätit idag men istället blev det gröt. Och J kommer inte äta den för han tycker man rapar tacos i 3 veckor efteråt.

Lugn lördag annars, packat en låda, slängt massa skit (seriöst va man har massa onödiga grejer). Sov länge! Åt frukost länge o pratade med BFF i telefon.

J lyssnar på hockeyn via radio o dricker en öl. Han har hörlurar på sig o sitter o uppdaterar mig hela tiden. Ni kan ju tänka er vilket referat det blir ;)

Nej dags att ta tag i livet!


Film

Inte ofta men kanske 2-3 ggr om året får jag igenom att vi ska äta tacos. Ikväll va en sån kväll - massa gott, fick tom slängt ihop en guacamole. Ikväll blir det film, en riktig tjejfilm:


Räkningar o papper

Sitter o äter lunch, J sover fortfarande ruset av sig. Inte läge att väcka honom. Börjar ta form bland alla pärmar o papper. Funderar på ett nytt system bland alla pappersräkningar. En pärm med "Räkningar 2011" o "Räkningar 2012" o liksom flikar efter månader. Då kan man ju bara slänga skiten sen när man inte måste spara det längre. Eller hur gör alla andra. Känner att mitt o Js system där månadens räkningar läggs i en hög, suckas över varje gång vi ser den, trycks in i ett skåp för att typ var 4e månad sorteras in i nått akut-system som ingen vet vad det går ut på, inte riktigt funkar längre.

Hur gör alla andra?


Igår o idag

Det gick ju bra i både innebandy o hockey igår, 9-7 till Warberg mot Linköping och 2-3 ef. förlängning till Frölunda mot Växjö. Va på innebandyn, där va lite folktomt i arenan (1100 pers nånting) men vi på våran rad hade det toppen! Bebisen sprattlade runt o till sist fick pappas sambo känna. Men det är rätt lustigt, h*n kan busa runt hur länge som helst o när nån väl ska känna är det liksom "sova räv" som gäller.

J va i Göteborg med några kompisar igår o kolla hockeyn på en Frölunda-bar. Med tanke på att svaret blev "huvudvärkstabletter o vatten" när jag fråga hur han mådde så lär detta bli en rätt lång dag... Man blir ju nästan sympati-bakis.

Ska fortsätta mitt projekt med våra pärmar här hemma. Varför har man inte ett papperlöst samhälle? Jag är verkligen sämst på att hålla ordning på alla papper. J är nog ännu värre, eller vi är nog lika sämst på det båda två. Vad kan man slänga? Vad ska man spara?


Krämpor

Varning för beklagan över gravid-krämpor:
Har fått fina blåa åderbrock nu när jag vart gravid, dock har dom inte vart jobbiga direkt. Men kanske lite väl "maskiga". Har iaf fått ap-ont i ett av dom vilket både resulterat i lip o att jag ringt vårdcentral o Mvc. Som vanligt vill ingen träffa mig för det är tydligen ingen fara så länge jag inte har feber o hjärtat slår snabbt. Ska iaf smörja in med en kräm som ska lätta upp så nu sitter jag här i soffan i mina stödstrumpor o masserar in kräm på mitt värkande åderbrock. Känner mig verkligen super het o inte alls som en tant. Kunde vart värre dock, man kan ju även få åderbrock i rumpan.


Skärhamn

I skärhamn innan bankbesök.


bibeln

Hittade just ett litet roligt utklipp ur nån tidning som nån lagt ut på Facebook. Lite för roligt för att inte sprida vidare:


Vi två

8 år sen idag som jag träffade J <3


Converse

Kompis Theo i Sthlm skickade ner lite grejer han inte behöver längre, bodys, pyjamas o coola hängslebyxer blanda annat, men även ett par Converse. Här är dom bredvid Js 42or:


Glitter o glamour

Nu drar jag o J på glitter o glamourfest. J byter just nu ut tubsockorna mot vanliga, vist är han/vi fina?


Snö

Vädernyhetsuppdatering!

Vad hände liksom? Snö kändes lite provocerande, liksom över en månad för sent. Känns lika ute som Buffalodojjer. (För det är inte inne va?)

Har läst klart Föda Barn-boken jag skrivit om innan. Rekomenderas! Finns tydligen en Första året bok med. Ska köpas.

Idag är det verkligen slappis lördag, försöker mest bara vara o ska nog även vila i eftermiddag. Ikväll är det klänningen (jag har en som jag kan ha) som åker på för vi ska på glitter o glamour kväll med Js jobb!


Sviten är bruten

Det blev vinst för Frölunda i afton o därav är trenden om att jag aldrig sett en vinstmatch live bruten. Haft en mysig kväll o nu sitter vi på tåget hem.


Trötta fötter

När jag vaknar är liksom själva jag inte trött, men mina fötter återhämtar sig allt mer sällan. Börjar känna att den där sista arbetsdagen gärna får komma nu. Men snart är det helg o det har vart en lång vecka!

Satt med fötterna i mitt fotbad igår med fotbadsalt med pepparmint o sen gjorde jag fotmassage lite lätt. Nu kanske ni tror att J sitter o masserar sin gravida sambos uppsvullna falukorvsfötter men då tror ni fel. Så fort nån annan berör mina fötter kittlas det o är obehagligt. Och han är nog inte så ledsen för det heller ;)


Spontana

Jag o J passar på att vara sådär lite spontana som man inte kommer kunna vara sen på ett tag. Vi har iaf bokat biljetter till Frölunda - Modo imån kväll. Blir skojigt! Fick höra av J att svärfar då inte ens tänker bry sig om att se matchen om jag ska gå. Och det stämmer, jag har inte sett Frölunda vinna live så allt talar ju för förlust. Positivt tänkande ;-)

Nu ska jag fixa massa papper som jag skjutit upp fööör länge.


v. 33

Ännu en rumpchock!

Vart på föräldragrupp idag. Man får mycket bra info som förstagångsföräldrar men vissa gruppdiskussioner som vi har känns lite för privat o eget.


Jobb

Idag fick min bästaste lillasyster jobb! Så underbart! Vi gör tummen upp för det:


Det jävla skötbordet

Jävla följetång med det där skötbordet men hur som haver. Vi la en kväll på att hämta, packa upp, bli sura o besvikna o skicka tillbaka. O sen sa nissen att vi inte kunde se våra pengar igen. Sen kom dubbelfaktureringen som jag la 1,5 timma på att få ordning på o sen köpte vi ett nytt skötbord. Och nu, nu har vi fått tillbaka pengarna!

En mycket aktiv bäbis i magen för tillfället. H*n leker runt o sparkas o viftar! Mys!

4 dagar jobb kvar.


Inventering

Idag har det vart inventering på jobbet, såå sjuukt tråkigt men det lär dröja innan jag behöver bry mig om det igen. Är helt slut. Va på jobbet sedan kl 7 o sen blipp blipp. Klar vid fyra o då åkte jag o J till Babyhuset o fixa det "sista". Bilbarnstol o skötbord (ett sånt vi beställde på blocket fast helt).
Sen har jag typ kört runt halva stan, breared till Js kompis, Coop o hem igen. Nu är vi hemma o nu är det dags för mat! Ska bara samla kraft i sängen i 2 min till.

Va på gravid-vattengympa igår ju - skitkul! Sov som en prinsessa inatt, mellan 22.30-03.30 vakna jag inte en enda gång. Härligt!

Sen va vi ju på bio med, Hamilton - mycket blod o mycket vältränad Persbrant. Helt okej!

3-4, såg inte matchen men vad är det med Warberg o uddamålsförluster!?
Hoppas Frölunda slår skiten ut AIK ikväll...

Nej mat!


Gamla lyan

Om en månad sitter jag o J i vår nya lya. Vi började packa ner lite böcker o dvd-filmer idag o det är ändå lite vemodigt trots att vi köpt en jättefin lägenhet nära havet. Men vi har trivts så bra här! Den är så o-praktiskt när man måste gå igenom hela lägenheten för att komma till köket, men samtidigt har det vart charmigt! Det är så fina lister o dubbeldörren in till v-rummet är jättefin. Jaja, ni fattar min poäng, ska bli toppen att flytta men vi trivdes jättebra här!

Natti - imån är det blipp blipp! (inventering)


Godmorgon

... Ligger fortfarande i sängen. Lyssnar på kaffekokaren o vaknar till liv!

Skulle bara säga att: seriöst den maten J gjorde till mig igår. Det är inte ofta han lagar mat men det va värt väntan. Det va såå gott o det va det första jag tänkte på i morse.

Nä dags att kliva upp. Jobbet kallar!


Ölen

Glömde lägga med bilden ju...


Fredagsmys

Idag har jag o J fredagsmys! Då kanske ni undrar varför jag bloggar - jo, J lagar feta o soltorkade-tomater fylld fläskytte med potatisgratäng "så som killar gör den". Precis dom orden sa J när han berättade om denna måltiden, o jag har alltid velat testa men inte fått tummen ur. Man skivar potatisen o låter den koka i grädde tillsammans med lök o vitlök, salt o peppar tills det göttat till sig. Sen häller man det i formen o in i ugnen! Hur som haver, jag får inte hjälpa till - o det ser så sjukt gott ut o tvärt emot mig så är köket inget bombnedslag utan jättefint o städat dessutom. Har dessutom fått en fredagsöl i handen! (Som J fick visa leg för haha, non alcoholic!)


Bror 30 år

Fan - skulle ju lägga upp detta igår egentligen men det får bli idag! Min bror fyllde 30 igår - hurra hurra! Bjussar på en lite äldre bild på oss tre syskon där vi nog druckit öl o från typ nått år sen tror jag som jag snott från Facebook.


v. 32

Helt glömt av att lägga upp tjockis-bild på länge! Enjoy! Jonas sa häromdagen efter mvc att vi snart möts viktmässigt, haha!


Det där jävla skötbordet

Idag när jag kom hem efter en jättegod o mysig lunch hos f&f så ligger det två fakturor i brevlådan från att vi skicka tillbaka skötbordet. Ska ju såklart bara behöva betala returfrakt en gång, så efter en halvtimma i telefon fick jag prata med nån som motvilligt ville prata med mig ang. detta. För det är ju alltid så, ingen vill prata med en o alla vill ha mejl o det finns femton olika alternativ att välja mellan när man ringer. Så den bitchiga tantan tog emot alla möjliga uppgifter om mina fakturor trots att det inte låg på hennes bord, vilket jag fullkomligt skiter i. Sen skulle hon ringa upp, o vi la på för en timma sen. Sååå irriterande!! För 89:- liksom, en del av mig vill bara dubbelbetala o skita i det, bara för att man blir rundkastad så mycket men en del tycker rätt ska va rätt.

Men en sak är klar - aldrig mer blocket!


Js diet o min kvällsglass

Har just tryckt i mig massa glass! J småbantar så det har vart mycket frukt o nyttigt det senaste. Tur att man slipper hålla honom sällskap fullt ut.

Får väll förklara lite närmre. Dom har ett vad på jobbet, alla som "behöver tappa några kilo". J har såå måånga fina skjortor som inte går att knäppa o dessutom är det en tävling gossarna emellan. J går ju lite igång på sånt. Nu till Js "diet" o strategi. Han äter ordentlig frukost, oftast havregrynsgröt eller fil o fullkornsflakes. Sen då självklart middag som typ är som vanligt fast han nu även intar sallad o sen när vi äter på kvällen tar han inte två stora rågade tallrikar med mat, utan en. Sen äter han inget godis på kvällarna o så tränar han typ 2 ggr i veckan. Så egentligen inga större förändringar, mer regelbundet bara. Sen är han normal o unnar sig kaka till eftermiddagsfikat. Skönt att han har en human plan, de va tydligen vissa som startade sin diet med att äta kålsoppa i 3 dagar. Slutade med att han va så kass i magen att han hoppa av samåkningsbilen. Hur som haver, J har tappat 3 kg o jag tror snart skjortorna passar igen.

Men det va stört gott med glass, kakdeg o grejer i!


forts. Bada

Tog mig en promenix ner till kusthotellet, Varberg är bra fint när man går längs strandpromenaden. Väl där fick jag veta att det inte alls va nån gravidgympa idag, men troligen eftersom det va så längesen jag boka in detta så hade den infon gått förbi mig. Fick dock tillgång till bad m.m. iaf så det blev några rundor i bassängen o lite avslappning i bubbelpoolen. Sen promenerade jag hem o är nu sådär härligt slapp o go i kroppen som man är efter att man simmat o badat. Av nån anledning slängde jag i en maskin tvätt när jag kom hem då den måste jag fixa. Såå puckat!

Underbart va smidig man va i vattnet. Riktigt underbart!


Bada

Känner mig betydligt bättre, så nu bär det snart av ner till Kurorten för lite gravid-vattengympa. Man lär ju inte behöva nån vågmaskin direkt det där löser nog sig självt.

Kom i min bikini med, thank you for stretch! Hade nog vart värre med baddräkt dock o sen ser det väll sådär ut men va fasen, o mina kärlekshandtag lyser av röda små bristningar mot min annars kritvita kropp. Fast på nått vis är det väldigt vackert!

Simma lugnt!


Hosta

Känns som att jag hostar sönder min hals, sovit skitdåligt och vart rädd för att väcka J. Ush att va förkyld o hängig ät verkligen inte min grej.

Läser förtesten en väldigt bra bok som jag fick av min gode vän T i julklapp. Rekommenderas!


Ny lya

Har sånna lust att fixa till vårt v-rum i nya lyan. Matsalsbord, matta, tapeter, lampor, kuddar. Har allt i huvet! Blir det häften så bra så blir det nog kanon. Men det får nog vänta lite. Vi får föda lite barn o landa först. Vi har även bara min mormors gamla glastallriks servis o vi funderar på en ny när det blir läge. Såg den på bilden sist på GeKås o tycker den är jättefin. Eller är det bättre att satsa på neutralare, fanns inte heller någon mellantallrik men å andra sidan använder vi typ aldrig mellantallrikarna nu. Eller så kan man köpa det i nån kul färg istället.


Äntligen hemgång


Ge-Kås

Imån drar jag o sis till Ge-Kås. Helvetesbutiken på jorden vad det gäller människor, men skönt med så mkt samlat under ett o samma tak. Va där för inte allt för länge sen men nu är det bäbis-pryl-inköp som väntar.
Kanske inte är så mycket folk nu på Ge-Kås?

Dags att sova sängen!

Natti!


Bajs-skötbord

Ni vet skötbordet - det va fraktskadat o lite stressat så skickar vi tillbaka för vi trodde det va "blocketgaranti" o sen hade vi 24h på oss att returnera o vi skulle bara hinna göra det idag.
Dock skulle vi tydligen behållit det o nu anser säljaren att våra pengar kommer brinna inne. Är skitirriterad, trött o därav lipig. Hatar sånna här grejer...

Aldrig mera blocket.


Ledigt

Imån kl 14.00 går jag på lite ledighet! Halva torsdagen samt fre, lör, söndag! SÅ UNDERBART!


Det går bra nu

Frölundavinst igår, JVMvinst inatt o Warbergsvinst idag! Jo men det går bra nu. Känns som att iaf Frölunda o Warberg vart sparsamma med den varan det senaste. Bortsett från några få oros-moment i dagens match såg det helt okej ut o Warberg har nog landets bästa 2e målvakt.

Har inte sett nån JVM match ännu, lite fel tid på dygnet. Men! På fredag finns inga alternativ. Blir skoj!

Om en vecka ska jag göra nått jag lääängtat efter! Klipp o slingning! Finns bara ett ord som beskriver mitt hår just nu: katastrof.

Ibland känns det som att bäbisen sätter fötterna mot ena höftbenet och liksom sträcker sig till andra sidan. Och ibland är det som att den sätter benen mot min rygg o försöker resa sig upp, så ser det ut som att huvet ska komma ut genom huden bredvid naveln. Rätt underhållande. Fortfarande inte underhållande att sparka på blåsan dock...


Vad hände 2011?

Det värsta med att skriva en slags summering av ett år är att man kan glömma en sån där uppenbarart stor grej för året, men man lär väll få höra det på ett eller annat vis isåfall antar jag!

* * *

2010 avlutades och 2011 påbörjades med middag hos oss med goda vänner!


Årets vuxenpoäng:
  • Skrivit in mig på körskola och kommit en bra bit, bara några pusselbitar till som ska på plats.
    Tack pappa som lärde mig att starta bilskrället och J som stått ut med en hel del på vägarna.

Årets köp:

  • Vi köpte en röd kombi-bil
  • Jag o J skrev papper för en bostadsrätt

Årets hälsosammaste uppoffring:

  • Jag slutade snusa i Januari
  • J slutade snusa i Augusti
Årets större resor:
  • Har ju inte direkt vart världens mest beresta människa vill jag inte påstå, men detta året besökte jag rätt många ställen. Började året med en jobbresa till Argentina, Buenos Aires som avslutades i Brasilien, Rio De Janeiro. Gjorde sådär vanliga turistgrejer bara som att festa med Mick Jagger, besöka Bocca Stadion, flyga runt Jesus statyn och äta en enkel 3-rätters på Copacabana Palace. En resa jag aldrig glömmer!
  • I Juli åkte jag o J på en långweekend till London, hälsade familjen E och gjorde sånna där turistiga grejer. Mysig stad, väääldigt stor, trevliga invånare m.m. Vi är fast beslutna om att åka tillbaka o se på fotboll nån gång. Dessutom fick vi inte tillfälle att fullt ut prova på publivet!
  • Charter!! Vi åkte på en slappis-charter till Kreta med lillasyster o hennes R. Mysigt och avkopplande!



Årets mindre resor:
  • Ästad gård med familjen E! Vi hyrde en stuga, åt 3-rätters, bada bubbelpool och umgicks. Mycket trevligt veckorslut som vi annordnade för att svärmor passerat 50.
  • Åstol! Denna paradis ö! Påsk, sommar-semester och några andra tillfällen spenderades där.
  • Linköping hos BFF med Melodifestivalen och årets i säklass kallaste natt. Fick se det svenska vinnarbidraget med Erik Saade, som alltid när vi är på Mello. (Vi var även i Gbg under delfinalen där Carola medverkde)
  • En weekend utöver det vanliga i Göteborg med J i Juni. Håkan Hellström i Slottskogen och två nätter på hotell Avalon.
  • Ännu en hotell-weekend i Göteborg i December med hockey, indisk resturang o härligt syskon-häng.

Årets kändisar:

  • BFF medverkan i filmen Jag är en ö sänds på SVT o hela svenska folket jublar - en ny stjärna är född!
  • Jenny Almsenius släpper sitt debutalbum och medverkar i bland annat Nyhetsmorgon.

Årets tillökningar:

  • Familjen E utökar barnaskaran och lille J tittar ut Oktober.
  • Js storasyster o hennes R får även dom tillökning i Oktober när V tyckte det va dags.

Årets flytt:

  • Lillasyster flyttar till Sverige o befinner sig bara 40 min bort!

Årets flytta-ihop:

  • Fröken O skaffar pojkvän och flyttar ihop innan nån hinner blinka, lyckan är total och Amor skjuter ännu sina pilar över de lyckliga tu.

Årets sporthändelser:

  • Warberg "tar SM-silver" o jag har då aldrig vart så nervös i hela mitt liv vid straffläggningen. Blev dock inget Blå-tåget för mig utan matchen sågs hemma i soffan, skrikandes i goda vänners lag.
  • BoIS till Superettan, ingen direkt fotbollsnörd men har då vart på fler BoIS-matcher under 2011 än aldrig förr.
  • Tänker inte kommentre nått om Frölunda i skrivande stund.
Årets bästa moment:
  • När jag o J fick reda på att vi skulle bli föräldrar! ♥

Årets näst bästa moments:

  • När vi äntligen kunde dela med oss av nyheten till våra nära o kära! ♥

Gott Nytt År

Gott nytt år alla vänner o alla som jag känner!

Äntligen lämnar vi 2011, jag har längtat såååå inför 2012! Hände dock en hel del bra under 2011 med, men det kommer en summering av det en annan dag.

Precis hemkommen efter nyårsfest hos The H:s. Trevligt, gott och mysigt! Quiz är ju nått man gör för lite - och oj vad jag borde lägga iaf lite energi på att läsa om alla krig o grejer i tidningarna. Kunde frågor som rörde kungahuset, sport, film o musik inte i vilket land nån journalist blev slagen medvetslös. (Egypten btw)

Va en sex-veckors bebis på festen. Sötnos. Nu får det bli mars!


RSS 2.0