<3


Valborg

Ännu en lugn dag på Åstol. J och stora E spelar Wii medan jag sitter o ammar Noah. Har vart en sväng hos Js farmor o farfar vi fyra i fikat också.

Igår eftermiddag efter att vi vart hos Js mormor o morfar gick vi till rökeriet en sväng o jag åt årets första Gullans fisksoppa! Mycket god soppa! Solen värmde, vinden avtog o det va supermysigt att sitta där o ha det gott.

Imån åker vi hem, tar emot för vi har haft det så gott här dom här dagarna.


Skratt

Noah skrattade idag!
Som jag o J har kämpat o så kommer Js lillasyster iklädd en rosa morgonrock o då drog han på smilbanden o skrattade!


Sailor

I eftermiddag blir det en tur till rökeriet. Hoppas solen tittar fram igen. I morse när Noah skulle äta satt jag o tittade på när solen gick upp o ett hav som bara glittrade, helt okej utsikt!

J lagade sin paradrätt till oss här igår; fylld fläskytterfilé med fetaost, soltorkade tomater o timjan o till det potatisgratäng som "killar gör den".

Noah kör sailorstil idag:


1 månad

Noah firar en månad ute på Åstol hos farmor o farfar:


Påväg

Nu åker vi!


Åstol

Äntligen är dagen här - idag packar vi in barnvagn, resväska o Js "sitta i solen öl" o beger oss till Åstol!
När allt är i bilen tankar vi Noah full så han deckar, o J har nog en ask valium nånstans så att nojig mamma 2.0 också klarar resan fint ;)

Åh det ska bli så mysigt!
Noah i sin bilstol:


Och där...

... fick jag knäppt mina vanliga byxor utan att känna mig som en stoppad korv! Yeey!
Lite degig såklart men vem bryr sig!

Gjorde det stora misstaget att prova mina byxer dagen efter vi kom hem från bb. Va ju liksom 9 månader sen jag kände mig sååå smaaaal! Mindre lyckat, o egentligen trodde jag att det inte skulle gå idag heller, men det gjorde det ju :)
Helt plötsligt så har jag en garderob som inte består av leggins o mammabyxer! Sa i typ månad 4 att jag aldrig kommer vilja ha nått annat än mammabyxor, o jag har ett par som jag ärvt o dom kommer jag använda läääänge ;) once you go mammabyxor, you never go back, haha!


Gokväll


Skulle ju givetvis inte stå OM the road utan ON the road i senaste rubriken, blir lätt fel när man skriver på Iphonen.

Sitter med en sovande Noah mot bröstet. Till skillnad från igår kväll så har han vart vaken hela kvällen. Mysigt, han sitter o "pratar", snuttar på sin napp, gråter lite när nappen trillar ut eller sitter i Js famn o tittar rakt in i den vita väggen. När han inte äter då!
Har även badat i baljan idag, helt klart bättre än handfatet!

Inatt sov Noah mindre bra, troligen till följd av att han sov hela kvällen, somna o vakna om vartannat. Han är även lite förkyld vilket gör att jag ligger o lyssnar på hans andetag istället för att sova när han sover. Mindre pigg idag, men J o Noah gick en promenad vid ettsnåret så jag fick vila. Hatar att sova på dagen... Blir helt väck efteråt men det va nog behövligt. Sen satt vi på balkongen i solen!

Imån ska vi till BVC på förmiddagen, sen har vi lite att fixa innan vi på torsdag checkar in på Åstol! Blir en långhelg hos Js familj. Som vi längtat, jag har inte vart där sen i höstas o J va där senast över jul.

Kents nya album släpps imån!


Om the road

Jag o Noah är ute o går!


Besök

Noahs morbror har precis vart på besök:


Balkongsovare

Runt kl 2 inatt väckte jag en sovande J inlindad i två filtar på balkongen. Nått säger mig att det inte är enda gången det kommer ske! Tyckte dock det va lite för kallt för att låta honom sova där hela natten ;)
Noah aka. Sprattelgubben vägrade vid den tiden sova, äta eller nått annat än sprattla o "prata". Sötnos!

Hade besök igår, våra nyblivna grannar från o med nästa vecka! Vi åt hemmagjord pizza o prata bebisar, hockey, lägenheter m.m. Noahs nya kompis kommer om ungefär en månad +/-.

Om några timmar kommer brosan hit!


Balkong

Balkongmöbeln fixad, nu ska det bara pimpas! Blir nog många mysiga eftermiddagar/kvällar här:


Fredagsmys

Mysig kväll igår med mysiga vänner!
Vi åt kycklingfilé, pommes, chilibea, svampsås o sallad. Blev bra!
J gick invigt balkongmöbeln med sin jobbarkompis.
Som alltid när jag o J köper en möbel så går nått fel. Först fick vi inte ut en hörndel genom balkongdörren så J skruvade bort fötterna (kul att montera isär när man äntligen får nått monterat). Dock gick det inte att skruva bort den ena foten hur mycket två vuxna män än försökte. Därav kom den briljanta idéen att hissa upp den från marken. Så med nätverkskablar fastsurrade i soffdelen, dinglandes fram o tillbaka ovanför en bil o framför våra grannars inglasade balkong fick vi upp delen.

Den andra hörndelen va sne (såklart, varför ska det gå lätt när det kan gå fel) så den ska vi få bytt. MEN, va fint o va bra det blev/kommer bli. När gästerna gått igår tultade vi på Noah overall o filtar o bäddade sen in oss själva. Mysigt!

Tror jag börjar bli bättre på att amma bland folk. I början kändes det som att mina bröst va (som prins Daniel skulle sagt det) all over the place. Snart tror jag att jag vågar mig på att inte få panik o springa hem om Noah skulle vara hemifrån en timma.

Amningshjärna, säger ibland så korkade grejer att tiden står stilla, glömmer av grejer.
Det försvinner sen va? Är sjukt tankspridd!

Får besök ikväll igen av våra snart nyblivna grannar som snart även får en liten!


Risgrynsgröt i april

Vaknade kl sju i morse, Noah lät mig sova fem timmar. Han har haft lite sena nätter o tidiga morgnar det sista vilket gjort att vi sovit på dagen med o dagen typ försvunnit. Vaknade iaf före Noah idag o hörde det skramla från köket, går ut o möts av framdukad frukost, risgrynsgröt! Jättegott o världens bästa J!

Vart på BVC idag o magasin nord.
Noah går upp fint o vi har nya utemöbler till balkongen!

Ikväll kommer Kicki o en kompis till J o hans sambo! Fredagsmys!


Faderskapssignering

Då har jag o J skrivit på för att J är pappan och att vi har delad vårdnad. Det skulle seriöst va två vittnen med när J signerade. Vi fick även frågan om vi va säkra på att J va pappan. Sa till J när vi blev lämnade ensamma en stund att nästa steg är liksom att dom ska ha bildbevis. Tyckte det blev riktigt löjligt. Exempelvis dom där vittnena, det va ju ingen som tog leg på dom, så vitt jag vet så kan det va några helt andra än vilka dom uppgav sig för att vara.

Jaja, kanske överreagera!


Besök

I eftermiddag blir det storartat besök - tre fastrar, R och sist men inte minst (eftersom hon nu är näst minst) minikusinen W!
Ska bli otroligt roligt att dom kommer på besök!

Igår promenerade jag o Noah ner till jobbet med lite fika för o sa hej! Blev en rätt lång visit, men någon ska ju va ren o mätt innan man går igen ;)
Mysigt o Noah fick två jättefina paket av tjejerna.

Inatt blev det än en gång så att min mat inte räckte till. En vansinnig o övertrött Noah o en lagom frustrerad urmjölkad mamma. Blev lite ersättning och en helt annan kille, efter lite vyssning mm så somna han till slut. Jobbigt bara innan man fattar vad det är!

Nu blir det affären!


Gym

Igår provade vi babygymmet. Dock va det inte mycket som va bra igår vid denna tidpunkt så vi får nog göra ett nytt mer rättvist försök.


Sova

Vissa dagar får man knappt gjort nånting, knappt duschat eller fixat nått som ska fixas, och det beror inte på Noahs 3-timmars matpass utan för att jag smyger in när han sover i bara sitter o tittar på honom.

Ikväll kommer BFF. Lite mys, lite mat o så!


Korv med bröd

I eftermiddags efter BVC o en snabbis på stan så kom vi hem o gjorde korv med bröd. När vi sitter som bäst o trycker i oss maten säger J (den store gourmeten) att: "Man ska ta senapen på korven först o sen ketchup för annars går man miste om ketchupsmaken". Känns som det kvittar men sen är jag ju ingen direkt korv med bröd-expert ;)

Hade jag tänkt till lite hade jag ju kunnat höra med Noahs BVC-tant om huvudvärken, men sen såg jag att jag fått bra svar här istället. Får helt enkelt dricka lite mer ändå o härda ut.
J sa att jag kanske spänner mig när jag sitter o ammar o att jag kan behöva en massage... Ja men jatack! Ska påminna han om det om en stund. Framför Let's dance!

Är egentligen inget fan av Let's Dance förutom i år - Anton Hysén, vilken kille!


Huvudvärk

Sitter i soffan med Noah som håller på att avsluta en tre-fyrarättets frukost. Vi har hunnit med att bada också något som är rätt populärt. Dock är jag skiträdd att tappa honom, trots att jag håller så som vi blev lärda på BB. Han har blivit så stark... Hur kommer han va om en månad då?

Igår hade vi som sagt besök, jättemysig kväll! Noah fick ett jättefint halsband av BFF, ett likadant som hon ofta har på sig med en fyrklöver, vi ska även lämna in det för gravyr! Fick även en jättemysig filt med pingu på av Kentstabon (som numera är mambo o bor rätt över gatan från oss). Så nu får jag komma på ett nytt namn åt henne. Håller även tummarna för att hennes sambo snart får jobb i krokarna!

Har dom senaste dagarna haft huvudvärk. Och har väll känt det lite till o från. Inte sådär jätteont utan bara begynnande o inte så att det behövts nån tablett. Igår (eller inatt vid två) fick jag dock ta två. Men funderar på varför, jag både dricker o äter ordentligt, jag får tillräckligt med sömn. Är det nått hormonellt kanske? Nån som vet? Hittar inte direkt nått svar på googel.

BVC i eftermiddag.


I tid

Medan lilleman (svärmors namn på Noah) och J ligger o sussar så sitter jag med körkortsböckerna igen. Dom lär nog inte vakna än på en timma. Sen blir det snabbfix här hemma, och sen en promenad till affären. Ekar tomt i kylen.

Ikväll får vi besök!
BFF och Kentstabon kommer vid halv sju för att skåda det lilla underverket o förhoppningsvis prata lite med mig med.

Imån ska jag o J för första gången passa en tid tillsammans med Noah. Vi som låter han styra o ställa bäst han vill, kan ju ta lite tid att exempelvis komma iväg på en enkel promenad eller till mataffären. MEn det börjar gå bättre! Allt man gör för första gången med lilleman blir en prövning. Men det kommer gå fint! Sen att både jag o J är tidsoptimisterna Piff&Puff får vi bara förbise. Jag vill gärna va i tid o kan ibland bli väl extrem, J däremot tycker att i-tid är att komma 5 min sent, vilket jag blir überstressad på. Är jag sen blir jag om möjligt ännu mer stressad och gör allt tio ggr saktare (långsammare, finns tydligen inget saktare) än normalt och kan inte kommunicera utan att småfräsa. Så när vi väl kommit iväg om vi är sena så brukar det först va lite tryckt stämning o sen säger J nått för att retas i stil med: "Om du går två meter framför mig så kommer vi nog fram lite fortare" varpå jag brukar vända bort ansiktet så att han inte ser att jag faktiskt ler. Svarar nått i stil med: "Nej men in du gick lite snabbare så kanske vi hade det!" Så när vi vart lika mogna som två tio-åringar en stund så brukar vi med nöd o näppe med andan i halsen komma i rätt så perfekt tajming.


2 veckor

Tänk att det va två veckor sen lille Noah kom till oss!


Noll koll

Haha, vilken koll man har på dagarna. Skrev klart det förra blogginlägget inatt när Noah åt (vad gjorde man innan Iphone?) och det va väll lite rätt att det va söndag, fast att jag skrev klart det in på tisdagen, fast det va ju måndag, fast helgdag. Kändes som söndag iaf! Med regn o allt, o vi pratade tom om att beställa pizza. Blev dock gröt o mackor senare eftersom vi blev gödda ute i Kulla.

Hur länge ska det regna egentligen? Är alldeles för bekväm för att ta på mig o gå ut o gå i regn... Om jag inte måste.

Bild Lillasyster tog i helgen:


Söndag

Jag som tänkte gått ut o gått idag. Regnade heela dagen o va allmänt tråkigt. Men det blir nog bättre imån!

Förmiddagen spenderades därför i soffan med körkortsböckerna i högsta hugg. Bredvid låg Noah o sussade o i sovrummet låg J o sov efter tre jobbnätter. När han vaknat o vi tagit det lugnt ännu en stund åkte vi ut till Kulla. Lite mat o lite fotografering o lite Noah-mys!

Jättemysigt i helgen när lillasyster va här! Vi va på promenad, lagade mat, tittade på film (jag o Noah somnade) och åt påskgodis!


Sova

Vilar inför bus med moster i em/kväll.

Noah fick en så fin handstickad filt till barnvagnen av Js mormor o morfar. Den är i ett ullgarn som inte sticks. Perfekt!


Jaha?

Noah tvärdecka efter frukost o J sover efter nattskiftet. Känner mig helt tappad, får liksom den där lusten att väcka nån av dom... Lär nog inte va få populärt vem det än är ;-)

Får bli en dusch på det!

I eftermiddag ska jag o Noah ut o premiär-gå själva. Första gången vi alla tre skulle ut o gå tog det 2 timmar att komma iordning o då gav vi upp. Noah va mätt, klädd o ren, skrek o va vansinnig o jag o J va helt slut o hungriga!
Men dagen efter gick det bättre :)

Känns som julafton att lillasyster kommer ikväll! (och julen varar än till påska...)

Förra påsken va vi alla samlade hos familjen E på Åstol. Även lillasyster va där! Fullt hus och så mysigt vi hade. Påsken va senare o vi satt till större del på baksidan av huset i solen.
Bild som lillasyster tog förra året på Åstol:


Glad Påsk!

Påsken firas i väldigt lugnt o skönt tempo. Ikväll har vi förberett lite mysmat och sen är det dags. Klockan 22 ikväll lämnar J fortet o åker o jobbar. Såklart lite skrämmande, men samtidigt har vi försökt att J inte ska va med på natten ändå. Hans kropp är ju inställd på att sova i ett sträck, min är inställd på att vakna när det behövs. Så därav känns det rätt lugnt! Är mer nervös över första förmiddags-passet.

Imån på påskafton kommer lillasyster hit, ska bli jättemysigt!

Har haft en del besök nu; Först ut va Noahs farmor o farfar, sen dagen efter min farmor o farfar följt av Noahs morfar o A. Igår va mormor o J här o dom hade tack o lov med sig lite plastad frotté!

Imån kommer som sagt moster, sen nästa vecka hoppas vi på besök från lite kusiner o fastrar samt Tant M från Linköping!

Så fina blommor vi fått:


Godmorgon!

Har sen Noah föddes vart rätt skonad från att behöva vara vaken mycket o länge på natten, vilket såklart är skönt men inget vi räknar med ska hålla i sig eller göra avvikanden från. Inatt va han vaken fram till två o gjorde en rätt "rolig" grej!
Vi ammade så han kom till ro, rapade o gosade o sen flyttar jag över han i sängen. Precis när han är sådär go o trött o är i nått halvvaket stadium - PRUTT!
Tankar som flyr genom huvudet: va det bajs eller bara luft? Ska jag kolla? Fan han kan ju inte sova med en keso-bajskorv i baken.
Kollar lite försiktigt, Noah vaknar, självklart en halvstor keso-bajs. Upp o byta.
Tänk nu detta scenario 4 ggr på raken!
Stackarn, efter dom timmarna sov han 6 timmar i sträck. Ni kan tro han va hungrig i morse!

Idag kommer BVC hit!

Noah o vi har fått så fina blommor o paket!
TACK!


Promenad


Besök

Imån kommer det första besöket - Noahs farmor o farfar! Blir mysigt och vi tänkte även inviga vrålåket.

Vi fick Noahs persnr idag på posten, med namnreg blanketter. Häftigt!


En "vanlig" måndag

Noah satt bokstavligt talat fast vid mig i nästan 7 timmar, mat, lite sova, maaat, sova. Till slut va han mätt så han kunde somna i sängen. Lite svårt att föreställa sig innan hur det ska bli, men tydligen (enl. Amnings-akuten) så är han i en mat-fas vilket gör att han kan tyckas omättlig. Igår kväll fick vi till slut ge han ersättning innan han blev mätt för att komma till ro att somna.

Nu sover han o det är nästan så jag vill väcka honom...

Just det - lite dissad. När jag byter är han nästan aldrig tyst och när J bytar är han knäpptyst o glad!
Fast det är klart, jag tar aldrig med mig maten in på toa heller.

Ursäkta min frånvaro, är i en Noah-bubbla!


Hemma!

Igår vid fyra landade vi hemma, femminuters åkturen gick bra, dock något stela föräldrar. Väl hemma sov Noah jättegott o vi fick lite egentid som inte innebar att sitta på en pinstol o utsliten nerammad grön fåtölj.
Mycket skönt att vi lämnat BB. Mycket skönt att va hemma hos J!

Medan Noah sov fick vi även öppnat två paket från morfar o bonus-mormor A, en babysitter och en nallepingu. Nu börjar konkurrensen om vilken favvonallen blir!

 


RSS 2.0