söndag.

Söndag - en ledig dag men också en rätt jobbig dag, veckans slut o dagen efter är det måndag. En riktig övergångsdag egentligen. Men söndagen är rätt skön med, man vaknar (förhoppningvis utan bakfylla) runt nio-tio, äter en lång o god frukost, gör egentligen ingenting, ser en film, kanske tar en promenad, njuter av sin kärastes närvaro, o så min favorit: Laga mat! En riktigt jävla långkok eller nått... ingen fucking halvfabrikat utan nått man lägger ner sin själ i, länge och som det blir mycket matlådor av. Idag blir det kyckling i ugn. Massa gott!

Nä, man ska ta mer vara på sina söndagar, sluta se det som en övergångsdag, lite mer som en ladda-batterierna-dag.

Såg en så jobbig film innan till frukosten. Allt för min syster. Har läst boken o storgrät en hel flod, o filmen va ju inget undantag.

Såg även Mammut av Modysson häromdagen, verkligen en tankeställare för vad som är viktigt här i livet o i sin vardag.

Nej, nu har J lovat mig en promenix.

Big L.

så va det snart fredag igen

Massa mys i helgen - lillasyster är hemma på en visit, fika hos f&f och efterlängtat besök av Js storasyster + sambo. Melodifestivalen och allt som hör därtill, icke att förglömma! På söndag ska jag bara krama min älskade J så hårt jag kan, aldeles för lite tid med honom den här veckan.

Annars kan jag väll avslöja att allt går praktiskt taget i ett, men det är kul!

Warberg - Helsingborg hemma idag va en bra match, kändes aldrig osäkert o det kändes som 5-3 va väll lite så det skulle sluta. Najs!

Fick hemmagjord apelsin marmelad av en jobbarkompis häromdagen, My oh my - supergod! Rostat bröd och den på söndag morgon, helt klart.

Middag hos mor + sambo med lillasyster imån!

Nej, nu blir det kudden, ursäkta en tråkig och upspaltad update.

Kärlek!

en liten miss

Lite irriterad när jag gick upp 10.30 i förmiddags o upptäcker att det va ju 9.30 som reprisen av Melodifestivalen började... Fick därav bara höra en av vinnarlåtarna. Vad säger man, I will survive?

Imån är det Innebandy-match, en evighet sen känns det som. Kul att dom möter Storvreta. Warberg ligger 4a, Svorvreta 3a, men har en match mindre spelad så detta kan bli skoj. Tv-match med.

Lite annat smått o gott som händer i veckan, blir rätt mycket fart o fläkt och nya grejer som händer.

Hade en jättemysig o romantisk kväll igår med J! Middagen va väll iofs sådär och servicen va rätt kass vilket förvånade oss, brukar vara toppen där vi va. Men! Jag o J hade det underbart och showen va rolig!

Nu blir det kudden några timmar innan tåget åker klockan 07.09 imorgon morgon.

Tror vi ska pröva Zorbas nästa gång...

Nya vårgardiner från Sevholt har inhandlats, får nog vänta några veckor innan jag sätter upp dom bara. Har även bestämt oss för att göra om lite i v-rummet. Blir nog bra, när det blir av.

Natti och kärlek till er jag tycker om!

lagom

Ni vet den vanliga hälsningsfrasen "Heej, hur är läget?".
Har funderat en del på detta fenomen som är runt denna frasen och vad man säger tillbaka. Det vanligaste är ju: "Jo, det är bra, hur är det själv?" men här lägger säkerligen 99% av alla svenskar in (lite aktuellt nu eftersom det är snö o kalt) "Jo, det är bra, lite kallt bara, hur är det själv?"

Varför?

Varför lägga in "lite kallt", bara för att liksom nånting ska få vara lite dåligt? Numera svarar jag alla med: "Jag tycker det är mysigt, om några månader klagar vi på att det är för varmt!" Innan dess kommer det vara: "Lite tråkigt att det är så regnigt!"

För det är ju faktiskt så, till sommaren är det FÖR varmt och nu är det FÖR kallt och sen är det FÖR regnigt och och sen är solen FÖR stark och det är ju synd att man inte kan få dom där goa sommarkvällarna på altanen... Jovars, njut av dom du får. Vi har ett växlande klimat här i Sverige och vi har inte haft snö sen jag vet inte när. Skönt och kul med en riktig vinter! Hade den inte vart snö hade det hetat: "Synd att inte barna fick uppleva en riktig vinter!", "Men det är lite kallt..." Hoppas det blir 30 grader och sol hela sommaren! "Näe... det blir lite FÖR varmt."

Har vädret någonsin vart bra?

jag ska aldrig sluta dejta

Är det nånting som är irriterande så är det att jag nu, tre lediga tillfällen i rad, har vaknat med huvudvärk. Inte så att det har nått med rödvin eller så att göra utan jag vaknar bara (dödstrött) kl halv nio-nio med huvudvärk och seg kropp. Är alla normalt funtade heltidsarbetande människor såhär sega när dom väl är lediga? Tror det kan ha att göra med att jag slappnar av, kanske. Känns lite som "efter tentan-känslan" man hade på högskolan. Men men, det börjar släppa nu!

Ikväll ska jag o J ha en romantisk afton för två a'la oss. Det är Js julklapp från mig: Middag på Grappa, sen Magnus Betnér på teatern. Har hört på omvägar att det ska va jäkligt kul, så denna julklappen blir nog lyckad. Har sett fram emot denna dejten så länge!

Är det nånting jag tror stenhårt på när det gäller relationer så är det att man aldrig ska sluta dejta, det behöver inte vara en avancerad dejt med middag uppdukat på ett berg med levande ljus och en violinist och tjejen har helt plötlsigt en pangkropp och killen har smoking och himlen är helt blå och solen går ner hela kvällen och sånt. Utan vanliga hederliga dejter; en promenad med varm choklad, picknick på sommaren, bio och ett stopp på ett fik efteråt. Jag ska dejta tills jag blir 100, och min dejt ska alltid vara J!

Nästa helg kommer Js storasyster + sambo ner till oss på lördagseftermiddagen. Ska bli himla mysigt, vi har pratat om detta sålänge och nu äntligen blir det av. Har självklart redan satt ihop en pang-meny för kvällen men med tanke på att vissa läser denna bloggen så håller jag den för mig själv. Älskar att laga mat, drömmen hade ju vart att skola om sig när man är runt 40 och bli kock istället. Men J har lovat mig att vi ska gå på matkurs sen när vi både har jobb och alla bitar fallit på plats. Enda kravet va att det va husmans-tema, J älskar husmanskost och jag är kass på att laga det, så fine by me!

Har väll kanske inte ungått någon om försvinnandet av en 18-årig kille här i stan. Har påverkat mig mer än jag trodde, är inne på HN:s hemsida minst två ggr om dagen för att se om det hänt något. Så konstigt alltihop, knappt ett spår och det har gått över en vecka. Hoppas han åerfinns eller att det iaf kommer upp ett svar, känns som att ovissheten hindrar de annhöriga från att gå vidare. Hoppet är väll dock det sista som lämnar en i detta skede.

Alla ♥-dag imån, har gjort lite narr av J när vi vart på Ica och kollat ut blommutbudet. Har sagt nått i stil med: "Hmm... undrar just vilken bukett man får i år!" Helt ärligt så uppskattar jag bara en slappisdag imån, med film och lite godis och blommor en dag när jag inte anar det, framför blommor och choklad och pompa o ståt. J va så söt på vår årsdag, han köpte både rosor och tulpaner för han viste inte vilket jag skulle bli gladast av.

Nu ska jag strax ner en sväng på stan, det lokala parfymeriet och optikern står på listan. Mina glasögon är av kass kvalitet och min bodylotion är snart slut.

Tjo och tjing, plingeling!

(Ni som undrar över o jag inte ska se Melodifestivalen ikväll har rätt, hör å häpnad kag ska missa en delfinal... Lovar att det aldrig ska upprepas igen.)

RSS 2.0