mysigt.

Har köpt nya gardiner till v-rummet, lila med öljetter-hängning och blommor på, provhängde lite innan idag och det kommer bli jättefint! Har spanat in lite kuddar jag vill ha till... det är alltid mysigt! Är lite trött på standard vepor som gardiner.

Blir på fredag, då är både jag o J lediga.

Imorgon

Imorgon smäller det! Hemmapremiär mot Pixbo, kan det bli bättre än derby?!


* * *

Ett annat derby att kommentera va ju Aik - Dif i Elitserien tidigare ikväll.
Alla va vi Djurgårdare idag, synd bara att dom stog som förstelnade hela matchen... Känns aldrig bra när AIK vinner, unnar inte dom supportrarna det ett dugg.

jag är en lantis

Vill egentligen bara sitta och krama min J hela tiden, men med så kan man ju inte hålla på.

Mycket som känns rätt tufft just nu, egentligen är det väll bara att genomlida och inte se det alla andra ser, inte gräva ner sig i saker man inte kan göra nånting åt. Dessutom, saker som bara är som det är, är det ju egentligen bara att låta vara. Ibland finns det faktiskt inte så mycket man kan göra, eller påverka ändå.
Man ska inte låta andra ta ens energi!

Nej nu ska jag sluta babbla gojja.

Träffade en gammal klasskompis idag på jobbet! Alltid kul att se när folk strålar!

Gillar mina nya kläder jag köpte i fredags, handlade för ca 1700 kr... bara jobbkläder, som inte är magframkallande. Mycket fina! Ingen kommentar idag. Däremot en bra replik från bästa BFF: "Ja, och det är du som är pappan" (Om det är en tjej som frågar) Hahaha! Mycket kul!
Nån mer som har nån replik på lager?

Påtal om min BFF så är hon med i en film som heter "Jag är en ö" som bland annat visats på en filmfestival i Bergen! Här är trailern:



Dessutom finns filmen på IMDb fick jag just läsa på FB. Coolt!

Imån ska jag på hjärt o lungräddning!

Skepp å hoj!

Frölunda - Brynäs i eftermiddag!

img_6807 (MMS)

Frölunda - Brynäs i eftermiddag!


Har totalt misslyckats med dagens frukost!...

img_6807 (MMS)

Har totalt misslyckats med dagens frukost! Råkat köps vitlöksbaguetter istället för vanliga, o sen när jag bara skulle värma på dom stackars snustorra hönokakorna glömde jag av dom och resultatet blev typ knäckebröd.


Det märks att hösten är här, dels på ...

Det märks att hösten är här, dels på alla snygga höstklädet men även på...... ALL SPORT! Framförallt innebandy och hockey blir det hemma hos mig o J. Har i år investerat i säsongskort för Frölunda som man streamar från datan till TVn. Mycket bra! Imån börjar säsongen för Warberg o på onsdag blir det derby nere i Sparbankshallen, blir så lycklig! (Mindre lycklig när J sitter o letar efter Pixbo-tröjor, men säg det förhållande som är helt perfekt...) Påtal om kläder, gick till vero moda igår o shoppa loss på kläder som inte är mag-framhävande. Har även fått lite tips på bra repliker om (eller när) det händer igen att nån frågar om jag är gravid: "Nej men vi har försökt i lite drygt ett år", "Ja syns det så väl jag är bara i andra veckan!", "Nej, jag har blivit tvångs steriliserad!" eller alternativt "Nej jag kan inte bli gravid." Har ni några fler tips?


Hej! Jag heter Martina, är 1, 74 cm lång...

Hej! Jag heter Martina, är 1, 74 cm lång, väger nått strax under 70 pannor. Brukar cirkulera kring 65-68 kg beroende på hur mkt jag rör på mig m.m. Jag älskar kläder, och framförallt tunikor! Gärna med tajta byxor och nu på hösten ett par snygga stövlar till. Dock får jag bege mig ut o handla en ny garderob nu eftersom folk tycker det är okej att fråga någon om hon är gravid! Väldigt tröttsamt. Eftersom jag får frågan lite då o då (eftersom jag tydligen ser ut att vara iaf över 3e månaden eftersom det knappt syns innan och det inte är förän då folk brukar ge det till känna) så brukar jag svara följande: "Nej men tydligen är jag fet!" Så tack till er tre personer jag inte ens känner som fått mig att känna mig som en uppsvälld kalv som snart ska föda. Hellst ett stort tack till dig som idag sa: "Ta inte åt dig nu, jag tyckte bara du såg kraftig ut på det sättet!" Jahaaa! Ja men då är det lungt, din jävla jubelidiot (som jag i just den stunden stog o vecklade upp en skjorta till i 5XL som jag dessutom slitit med att få tag i.) Godnatt.


Iordning för lite vin med lite tjejkompisar.

img_6807 (MMS)

Iordning för lite vin med lite tjejkompisar.


Nu är dom mina! Dom fina sköna stövlarna f...

img_6807 (MMS)

Nu är dom mina! Dom fina sköna stövlarna från ecco som jag kommer vårda med ömhet. Är lite pank men med stöd från J så växlade jag in lite euro o sen va det bara att traska till favvo-skobutiken!


Min stora feta grekiska dessertfrukost. Ka...

img_6807 (MMS)

Min stora feta grekiska dessertfrukost. Kanske borde tänka om...  Off to work! Ha en spännande o roligdag!


städsöndag

Söndag brukar vara vår vilodag (trots ett mindre intresse av kyrkan) men idag så har städning, kastning av diverse och organisering stått på agendan. Fy f&%¤#n va tråkigt det har vart, skurade både toa o köket i säkert 2 timmar vardera. Duschkabin i plats är nog bland det vidrigaste jag vet.

Men.

Sååå uuunderbart fiiint och frääääsht det är nu!

Vi har slängt och skänkt bort ungefär 5 kassar med kläder. (lugn mamma o lillasyster det fanns ingenting där ni hade velat ha ändå) Kastat massa saker vi aldrig använder, men sparat bara för att. Fick fyllt typ hela bilen bort till miljöstationen, men kartonger som vi sparat, mycket va iofs lådan som tvn kom i. Frostade av frysen som knappt gick att stänga. Tänk va mycket kul man kan hitta. Slängde säkert fem brödpåsar med en macka kvar i varje.

Finns bara två saker kvar som vi måste fixa. Ordna så det går att hitta i alla pärmar, samt torka ur kylskåpet.
Men det får bli en annan dag. Nu ska jag sova och imån när jag vaknar så kommer jag mötas av en underbar ren doft. Underbart!

Btw - tänker satsa på lila i v-rummet. Vad tros om det?

Låt Gun och Bertil få bo ihop

Ibland blir man bara rädd för hur saker och ting får gå till. Vissa saker säger man inte nej till, man bara löser det, för att det är det enda rätta. Som detta:


Klicka på bilden för att komma till artikeln på Aftonbladet

Sitter i äter grekisk yoghurt med vatten-...

Sitter i äter grekisk yoghurt med vatten- och galia melon toppat ned honung. Åt det lite i Grekland till frukost. Sjukt gott! Dock fanns receptet på yoghurtförpsckningen under dessert...


Turkiet nästa! Inte för mig men för min li...

Turkiet nästa! Inte för mig men för min lilla pappa + sambo. Önskar dem en trevlig tripp!


slit & släng kulturen

Jag har verkligen gått från att vara en hobby-shoppare till I need-shoppare, orkar inte springa runt på stan o leta länge eller inpuls-shoppa. Eller jo, ibland om det är med lillasyster, men nuförtiden får jag en helhetlsbild i huvet hur det ska vara, letar kanske lite på nätet o får influenser från div modemagasin o vänner, men det är helt okej för mig om själva shoppingen tar mindre än 10 min.

Och jag lägger hellre pengar på nått jag behöver o som håller, o som jag kan kombinera med mycket än ett sista-minuten köp på Gina Tricot. Har blivit lite anti över hela "Köp en grej hos oss för 100 spänn med dålig kvalitet och släng det efter två tvättar", vad är det för mening i det? Plagget är så kasst efter 2 tvättar och du är redan trött på det för passformen är inte densamma och pga att det vrängt sig så kan du inte ens med att skänka bort det välgörenhet, eller second hand. En väldigt dyster trend där slit o släng har fått ett lite raskare händelseförlopp. Är man riktigt effektiv så ligger plagget i soporna efter lite mindre än en vecka.

Och egentligen, ett plagg för 100 spänn ska man ha högre krav på än att det är oanvändbart efter 2 tvättar. Jag började ett tag att gå tillbaka med saker till ovannämd kedja när de inte höll måttet, kvitto o allt i beredskap. Men efter typ tredje grejen så känns det ju lite pinsamt. Inte för mig alltså, utan för dom. Det är klart att dom känner igen mig och tycker jag är konstig, dom vet ju inte bättre, 17 åringarna som står där inne och tycker affärsidéen är fullt normal. Så numera gör jag det som  jag tycker andra ska göra också: Ignorerar.

Föll iofs för frestelsen i sommras o köpte ett vitt fräsht linne därinne, o det är faktiskt i fin form ännu efter mer än 2 tvättar, kostade iofs lite över 100 spänn så det kan man ju begära, eller hur. Det enda jag störde mig på då var att det i vartenda provrum hängde tonvis med kläder som kunderna inte gått tillbaka med, stog en måttligt ointresserad tjej och gav en nr-lapp på hur många kläder man hade och stora tussiga grå dammråttor låg på golvet. Men ja, linner är iaf inte snett... Ja, nu säger jag ju emot mig själv, först ignorera o sen handlar jag ett linne där själv, men det va mest i studiesyfte.

Va ju inte meningen att kvalitets-Adolf skulle komma fram, men jag tycker det är förbannat dålig stil mot oss och er stackars konsumenter som tvingas lägga ner så mycket tid på att springa o shoppa massa jävla skit. Fast det är ju givetvis allas val. Tycker bara att man hellre kan lägga sina pengar på serriösa företag och då rimligen en slant mer, men samtidigt spara på det för det räcker att man köper en tröja för 500:- eller mer och du har den under samma tid som du förbrukar tre från en dålig-kvalitets-kedja.

Det är väll endast vid maskerader som Du har användning av att plaggen bara är dugliga under en kväll.

Autumn needs nr. 1 = stövlar

Varje kvinnas rätt är att ha ett par snygga stövlar lagom tills det första höstlövet faller till marken.

Ett par snygga stövlar: (ecco)


Har ju blivit lite av en ecco-nörd, men det har enbart att göra med att detta är dom första snygga skorna jag satt på mina fötter som håller och man kan gå i en hel dag på jobbet utan att få ont i fötterna, knän eller rygg. Dessutom är tar dom inte ut överpriser. Köpte ett par sneakers förra höst/vintern för ca 1100:-, ballerinas för ca 700:- och det kanske kan låta mycket, MEN! Dom är forfarande hela o fina och i fullt skick att kunna användas nästkommande säsong. Hur många ballerinas o sneakers från Din lokala Skobutik klarar det?


Lite blaskor innan jag sluter ögonen! Tack...

img_6807 (MMS)

Lite blaskor innan jag sluter ögonen! Tack alla som stöttar mig just nu, lyssnar när jag klagar o uppmuntrar mig fastän jag skryter om mig själv. Behöver va lite ego (mer än vanligt) men fasen va detta ska gå bra! Nej, pratar inte om snuset just nu. Men det pratar jag ju också gärna om :-)


Nu bär det strax av mot Kungsbacka och Å...

Nu bär det strax av mot Kungsbacka och Årets butik 2010! Dom behöver tydligen lite experthjälp, o då får man ju ställa upp! I övrigt är läget under kontroll, förutom att vårt hem håller på att rasera, saker överallt o smådammigt... Lite tvätt o man ser knappt ut från fönstrena. Allt är som vanligt!


Igår morse så "small" min gamla hårblås. K...

img_6807 (MMS)

Igår morse så "small" min gamla hårblås. Kanske inte så häpnadsväckande men det är andra hårblåsen som smäller för mig. Den senaste va väll för två år sen. Är det bara jag som sliter ut mina hårfönar så? J va iaf gullig igår och körde ner mig till Elgiganten efter jobbet så jag kunde köpa en ny! Fick även övningsköra på parkeringen, J va livrädd o sa i falset: Nu tar vi det väldigt lugnt! Lite kul!


Ett steg närmre ett snusfritt liv... (ja d...

img_6807 (MMS)

Ett steg närmre ett snusfritt liv... (ja det står att det är för rökare men den hjälper även snusare!)


Santorini i bilder

20100828 - 20100904

Dag 1. Lördag - Dagen då vi kom



På transferbussen - Första strandbesöket - Fösta ölen

Dag 2. Söndag - Sol och bad



Bambi tar sig i - Bambi i Vatten - Bambi tar sig upp
(faktiskt rätt svårt för man sjunk ner i stenarna)


Vackra S i vacker utsikt

Dag 3. Måndag - 4hjulingar runt ön


Frukost


Hyr 4-hjuling - Tillbaka till hotellet (vårt rum är det med balkongen längst till höger) - J dricker vatten uppe på toppen av ett berg.


Jag på toppen - Ut över Perissa - Jag ut över Kamari


R och Kamari - J och Kamari - Jag o S dit inga pojkar vågade gå


Startar 4-hjuling - Down we go - Utsikt över vad jag tror är Fira


Utsikt - Jag och ♥


Reed beach - Bada på Reed Beach


Sol o bad på Perissa, R fick besök - S kollar på - Jag i min vackraste form med "lax"-öron, dubbelbröst o svett


Mamma katt med mobbat öga - Bäbis katt


Rast påväg till Oia o den berömda solnedgången


Många samlade för att se solnedgången

Det va även här vi gick förbi Tommy Lee o det grämer fortfarande J o R att dom inte fick nått eget kort med honom.

Väl hemma kom vi hem till att vårt hotellrum va krashat:

Nej, skämt å sido, va lite vild grekisk fest bara.
Såhär åkte vi kring ön:


Dag 4. Tisdag - Sol o bad


Gurka - Middag i byn på kvällen

Dag 5. Onsdag - Vulkanen Nea Kammeni



Båten till vulkanen - Santorini, Fira - Den 40 min långa h-vetes promenaden upp. Men vi hade ju tur med vädret, o man glömmer snabbt.

Vulkanen är aktiv men har inte haft utbrott sen 1950 då det va ett mindre utbrott, innan dess 1940, som var ett stort utbrott. Ett utbrott (osäker på när) gjorde att vulkanön blev en egen ö och så att Santorini blev en egen, därav stupen. Det stora krysset på kartan ovan visar vart vi var. Vi åkte även runt ön till en varm källa - eller egentligen en svavel ventil från vulkanen, men det låter ju mer turistigt att kalla det för en varm källa.


S på toppen av vulkanen - I hålet va det glödhett - Det röda är den varma "källan"

Vi såg även hur det pustade innifrån vulkanen, liksom yrde ut o det luktade svavel. Riktigt coolt!
(J o R va inte med, dom låg hemma bakis)

Dag 6. Torsdag - Sol bad och en kväll i Fira

Vi tog oss en tur till Fira för att ta en titt på de små gatorna o fina husen o även här fick vi se solnedgången. Denna gången på en sky-lounge.

Ett bröllop under solnedgången - S o utsikten - R


Solnedgången i Fira - Firas små hus - Jag o J


Mmm... så många, så lite tid...

Dag 7. Fredag - Slappa, sola, bada, FOTBOLL



Jag och Sandra fixade till slut så en bar visade oss fotbollen

Dag 8. Lördag - Hemresan



I väntan på bussen som tog oss till den minsta flygplatsen i världshistorien (!!)

Resans stora plus: Trevligt sällskap, och att det va så otroligt vackert!
Resans stora minus: Att jag inte fick tummen ur på nåstan åtta dagar att prova Grekisk moussaka.

svamppasta

Ibland när fantasin tryter så är det perfekt att Kvamtum har skrivit ut ett recept som man kan ta o sen fylla upp korgen från en o samma disk där allting ligger klart.

Denna pastarätt är ett sådant "fynd". Receptet kommer från Arla Köket.
Vi blandade champinjoner, skögschampinjon o kantareller, men blir nog ruskigt gott med nyplockad karl-johan m.m. Vi stekte även lite kycklingfilé till.



Vad kan det ligga i denna gul-svart-röda b...

img_6807 (MMS)

Vad kan det ligga i denna gul-svart-röda box? Svaret kommer efter att jag besökt den norska hufvudstaden!


spelregler för gurka under Santorini-trippen

Gurka

3 eller fler spelare

52 kort

Varje spelare ska ha 6 kort.

Färgen spelar ingen roll, så det räcker med att sortera upp korten efter vanlig valörordning, d v s esset är högst tvåan är lägst.

Essen har en speciell betydelse i Gurka. När ett ess spelas ut, måste du lägga ditt lägsta kort, eller ett till ess.

Spelet går ut på att i allra sista spelet ha det lägsta kortet kvar på handen eller i varje fall inte sitta med det högsta. Den som har det högsta kortet förlorar sticket och får lika många poäng som kortet visar. Dvs har man en tia som lägsta kort, o alla andra har under det, får man tio poäng.

Förste spelaren spelar ut ett kort. Den som sitter näst i tur ska spela över, eller i samma valör, nästa man ska fortsätta spela samma eller över o s v. Den som inte kan lägga över måste lägga sitt lägsta kort. Det handlar alltså mycket om att få motspelarna att bli av med sina lägsta kort. Kanske är det därför en bra regel att i början försöka spela sina medelhöga kort. (Du måste ju ha något högt kort på handen också, så du kan sticka över.)

När någon kommit upp till 25 poäng åker han/hon ur spelet och segraren är den som håller sig kvar längst. Om två eller flera spelare har samma valör på korten så får båda poäng.

Man får inte lägga kung eller ess som sista kort, då får man direkt 25 poäng.

Den som står som vinnare får titeln Gurk-master!

Vi spelade under spelreglerna ovan men det finns även andra regler, som dessa.



svenskt kaffe



Trodde allvarligt att denna låten skulle börja spelas när jag drack min första kopp med svenskt kaffe idag, men förutom att jag fick hitta den själv på youtube så va det ingen stråkorkester eller operasångare som dök upp här i vårt vardagsrum o sjöng. Gott va det men inte så gott som jag hade föreställt mig.

Har haft en underbar resa till Santorini i Grekland! Solat, badat och tagit det lugnt i skuggan. Pussat o kramat på min underbara J, njutit av vårt fina resesällskap och utforskat ön tillsammans med dom! Ätit massa (o-varierande) mat. Dock många gånger jättegod, bör väll tilläggas!  En o annan öl, drink eller bag-in-box vin har även förtärts, men vad gör väll det, vi hade ju semester!

Det som är så lustigt när man är iväg sådär en vecka är att man vaknar klockan 8-9 o sen är man så trött att man håller på att somna på resturangen eller baren redan klockan 23-24. Och det kommer så plötsligt. Iofs har jag aldrig varit en nattmänniska om det inte är nått som grämer mig o jag verkligen inte kan sova, men t.o.m. J stupade i säng då. Och det är häpnadsväckande!

Ska lägga upp lite bilder senare idag men just nu har jag bara lust att få undan allt från uppackningen igår, det ligger lite överallt i lägenheten.

* * *

Har fått mitt nya kontrakt - är överlycklig! Känner mig redo o mogen att gå vidare o är laddad till tusen! Blev desstom månadens BC för 3e månaden i rad, känns bra att lämna med flaggan i topp o med goda förutsättningar för den som kommer tillbaka. Är sjukt stolt över mitt team, ensamn är inte stark! Älskar lagspel!

* * *

So long!

Hemma!!

img_6807 (MMS)

Hemma!!


Står i lång kö in till flygplatsen. Längta...

img_6807 (MMS)

Står i lång kö in till flygplatsen. Längtar efter Kalles kaviar o knäckebröd! Hörs hemma!


Så nära mellan skratt o gråt. Fram till...

Så nära mellan skratt o gråt. Fram tills idag har alla sagt att dom kan visa sverige-Ungern men idag ska dom istället visa England-matchen. Blev så besviken att jag börja lipa på hotellet. Visade sig att man måste ha satellit för att se matchen. Hittade tillslut att en bar kunde visa den, efter lite tjat. Dom skulle också visa England, men nu har vi bord o tv i ett litet hörn! Barägaren fick en kram även fast han inte ville! Kom igen nu Zlatan o c:o!!!


Sitter på favvo-haket Navy's o dricker en ...

img_6807 (MMS)

Sitter på favvo-haket Navy's o dricker en pineapple smoothie med J. Tror Zlatan gör mål ikväll!


Tillökning, vi har blivit med grekisk åsna...

img_6807 (MMS)

Tillökning, vi har blivit med grekisk åsna och den norska älgen o egyptiska kamelen har fått en ny kompis. Tack J!


Jag åker ut först i gurka hela tiden... Gu...

img_6807 (MMS)

Jag åker ut först i gurka hela tiden... Gurkamaster till höger på bild.


RSS 2.0