Sista julfesten

Sista julfesten för igår! Som en sista spurt innan 2012 är över passades det på att skämma bort Noah ännu lite till. Hur många 9-månaders serveras 3-rätters ;-) väldigt roligt och han fixade att äta det mest själv!
Sen vet jag inte vem som blev gladast för det största paketet under granen, men Js ögon tindrade nog starkast. Och det va det första som nämndes i morse.
Noah gillar också sin bil, helst tutan o när det går snabbt!

Den har tom en egen parkering i hallen. Jag tror det bara är att vänja sig vid att det är jag, J, Noah och Bobbycar-bilen.


Hemma efter jul

Nu har vi landat hemma efter en mysig jul på öa. Nu tar ett par dagars julpause innan vi på lördag firar med Noahs morfar + sambo. Ska bli mysigt!

I fredags var jag o lilleman hos min farmor o farfar o där på deras matta övade han på att krypa. Fick väll bra grepp på den kan jag tänka. Han hade gjort det lite innan men tror det va först där han fatta grejen. Sen efter ett par dagar på Åstol kryper han snabbare en snabbast (gärna till diskmaskinen). Roligt när man ser saker hända sådär!

I lördags firade vi jul med Noahs mormor + sambo o hans moster o morbror. Noah fick en smärre chock när han träffade min bror, började gallskrika o tyckte han (en av dom snällaste i världen), (äter liksom inte ens djur, o inte små barn heller) va hur scary som helst. Oj, tänkte vi. Hur ska det gå ned tomten?
Dock va tomten på Åstol inga som helst problem, ganska festlig faktiskt. Noah satt tom i knät, tittade på honom lite o undrade va det va för konstig filur.
Julgranen däremot tog ett par dagar att acceptera.

Dags att ta tag i dagen.
Lite ärenden sen blir det hockey!


God Jul

Från oss till er!
Noah har det bra, det finns en diskmaskin även på Åstol!


Julstök

Kollat in klapparna och badat stora julbadet!


Smörgås

Det bästa som har hänt en morgontrött småbarnsmorsa (nåja) är när lilleman kan tänka sig sitt still i 5-7 minuter o äta sin leverpastejsmörgås på morgonen. På den stunden hinner man dricka en kopp kaffe i ganska lugn o ro, samt äta en smörgås o kolla nyheterna.
Sen att Noah är täckt av leverpastej från topp till tå och likaså stolen under denna tid, spelar ingen roll. En kaffe. I lugn o ro!

Nu va morgonfriden över - fullt ös, nu är jag redo!


Lite tröga idag.

Vi har nog bara en miljard grejer att fixa, så det gör vi genom att Noah sover, J sitter vid datorn o jag vid ipaden. Sov länge gjorde vi också...
Julkalas igår hos J&S, mysigt och riktigt gott med julmat!
J hade gjort Janson Frestelse på köpta pommes, så att han slapp hacka o skala en massa. Och få kan man ju tro att det va en flopp, men nejdå, den va kalasgod.
Noah tyckte det va lajbans med kalas o vägrade således att sova. Vaknade efter 45 min o va helt omöjlig att lägga igen. Så han va vaken till kl 12. Sov en stund i vagnen hem, fick välling o somna halv ett. Party-kid!
Därav sovmorgon idag. Till kl 9 ;-)

Nej... Nu får vi väll sätta fart.
Tomtarna har iaf fått komma fram idag. Och dom åker ner samma dag vi kommer hem från Åstol.

Over and out!


Nyklippt

Nu är lockarna borta!


Kvällsgröt

Är det hockey så är det, då serverad kvällsgröten framför tvn.
Slutade dock inget bra. Matchen alltså!


Friska

Nu är vi friska!

Dags att fixa allt som vad tänkt att det skulle va klart nu. Men vad är väll en jul utan stress?

Noah har en förkärlek till div hushållsmaskiner. Här med diskmaskinen. Går inte att öppna den förän han kommer farande.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d0216eddf2b3716d000dd5.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d0216eddf2b3716d000dd5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d02176e087c31deabd0e35.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d02176e087c31deabd0e35.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d037359606ee0c188425d5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_50d03737e087c31dc221969f.jpg" class="image">


Ännu mer sjukstuga

En liten update här från sjukstugan. J kom hem igår, likblek och med värk i rygg o huvud, frossa o trött! Kul. Jag o Noah är på bättringsvägen och om inte annat rätt rastlösa....
Nu hoppas vi det drar över fort för J så allt får återgå till det normala.

Nu håller Noah på med en av sina favorit-skills. Öppna o stänga skåpsdörren så att det smäller.


Fredagskväll

Lillfisen sover och något säger mig att han kommer vakna en o annan gång inatt. Men men, bara han blir frisk! Fy för kräksjuka. Med facit i hand såsom det varit hittills är jag glad att jag hade det först o han sen, o inte samtidigt. Hoppas det är över nu!

Har även hört att tomten kommer på jul:


Kräksjukan

Det blev varken lucia-tittande eller någon av de två andra dejterna vi bokat in igår. Mådde jättekonstigt igår o senare på kvällen körde jag buss med toaringen. 12 timmar senare va det Noahs tur. Och så hysterisk han blev, blev väll rädd! Stackarn!
Och fy vad det luktar. Får verkligen inte doften ur näsan. Hoppas det bara va 2 ggr. Nu sover han. Ska skura golvet igen, tycker fortfarande att det luktar...

Och så hoppas vi o krossar våra fingrar att J slipper!


pulka

Vi va ju hos noahs morfar o A och åkte pulka o snowracer häromdagen. Ganska kul för den backen vi åkte i ansåg ju jag va typ den brantaste i hela kommunen när man va liten. men nej, så brant är den kanske inte, men precis lagom ;-)
 
Det gick undan, Noah fick ur sig två små skratt på typ 5 åk och bredvid stog det två stycken o hejade på.
 
Sen blev det fika och en massa bus!

Glad lucia

Lucia idag o vi ska ner till bibblan sen med Max o hans mamma o kolla in dom. Håller alla tummar o tår för att lilleman inte stämmer med i sången. Han har ju en förkärlek till att låta om något annat låter, haha ;-)

Här är dagens stjärngosse:


Medalj

Det va en stolt lilleman som tog emot en medalj framför dom andra barnen (som fick varsin likadan). Han tog den direkt till sin mun o börja tugga o drog sen sönder själva öglan. Men ett fint minne från öppna förskolan :)


Dear Santa

Årets önskelista:
- en heltäckande regn-poncho att ha på sig vid matning av lilleman.
- en liten sändare att sätta på napparna eftersom dom små f-nskapen försvinner i tid o otid. Gärna mitt i natten.
- ett sexpack, fyrpack, vad som helst förutom det jag har nu.
- en garderob.

Tack på förhand!
Med vänlig hälsning jagärnöjdmedlivetsådetsåinnannågontänketnågontingannatjagärfriskmendetärenönskelistaochdåfårmanönskasigvadmanvillfaktiskt


Kvällsmat

Idag stog J för maten i detta hushåll. Ja ni läste rätt. Blev således risgrynsgröt för 10 personer som man sedan efter eget tycke o smak kunde smaksätta med antingen kanel eller Js favorit; sirap.

Till det serverades en enkel smörgås med husets julskinka (som vi koka igår), (och som typ är slut), (det va en go liten grisrumpa på 1,5 kg) med senap på.

Och för att runda av det hela: ett kokt ägg.

Jorå, så kungen o hans vänner på Nobelmiddagen dom kan minst sagt va avis, tycker jag!

Noah har lite nya roliga grejer att leka med. En röd potta, skitkul! En visp, helt klart alla 8-månaders våta dröm. Och så dammsugaren!
Och häromdagen va lilleman så trött att han inte ville vakna efter eftermiddags-luren. Så när jag satte han på golvet, la han sig ner o somna om.

Idag har vi tömt förrådet lite smått, får nog fortsätta imån em. Och i förmiddags va det en promenad med våra goa grannar.


Fläskpannkaka

En "ny" favorit här hemma hos oss:

200-300 g bacontärningar eller rimmat eller rökt fläsk i tärningar
3 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg

Stek baconen.
Vispa ihop vetemjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt sen resten av mjölken och äggen ett i taget. Vispa!
Lägg baconen i en smord form o häll över pannkakssmeten. Swish in i ugnen 200grader i cirkus 30-40 min.

Servering:
lingonsylt o riven morot.


Vinterwalk

Mycket matstols-bilder jag lägger upp. Inte så värst roliga kanske!

Idag har vi vart på promenad med E och kompis Max, sen blev det fika o visning av vårt nyfixade hem.

Är stört trött idag o planerar tidig läggning av mig själv. Inatt sov lilleman jättebra fram till 04.30. Låg o jämrade sig fram till 5 men då vakna han o vägra annat än att lattja runt till kl 6.

Men det går över - intalar jag mig!
Dags att sussa en stund.

Vill resa sig mot allt:


Nej och Ajabaja

Tror att Noah tror att Nej och Ajabaja är lite som "hurra, åh va bra!"
Troligen eftersom han tittar på mig och sen demonstrativt fortsätter att prutta med munnen o lackera om köket med barnmat. Förutom med bananen då, den är helig. Inte så mycket som en gnutta trams när den serveras.
Sen tror han nog att jag o J är lite smått förvirrade och har Alzheimer kanske.
Troligen eftersom han får en sak, vi säger "varsågod" och sen vill vi ha tillbaka den o säger "tack tack". Om och om och om igen.
För att inte tala om lampan, tror han undrar om vi seriöst reda glömt och han måste visa, var 5e minut ;-)

Nåja...
Idag är vi hemma jag o Noah, känns som att det behövs en hemmadag emellanåt när förkylningarna avlöser varann.
Igår va vi dock på öppna förskolan med mina gamla klasskompisars dotter på 6 mån. Vilken sötnos!
På eftermiddagen fick vi besök av tre kids + mammor från föräldrargruppen. Roligt och speciellt kul att se Noah o hur han tog det att dom andra barnen lekte med hans grejer.

Vart några konstiga nätter med. Noah har velat vara vaken typ 2 timmar. Mest vill han krypa runt så misstänker att det har med det att göra, att han just lärt sig det. Dock inte jätteroad kl 03.30.
Men han brukar ju annars sova bra så det går väll över. Inatt hade nog vart okej om inte jag väckt han av mitt hostande.


Frukost


Snö

Tjoho, härligt att vakna till ett vinterland! Ska det kanske bli snö på julafton?

Tyckte mig se att Noahs ögon tindrade till när han fick se snön, men vad vet jag ;-)


Nöjda


Åh va skönt, sista rummet klart! Nu är det "bara" projekt hall och kontor kvar.
Och det blir så fint, så fint!

Är i skrivande stund påväg till Göteborg och lillasyster för att hjälpa till att packa upp i hennes nya lya i Gammlestan! Ska bli roligt och med mig upp har jag en skittung matta och två adventsljusstakar.
Skrev ju i tidigare inlägg att det va hennes första egna lya. Vilket inte va sant. Hon hade en lya i Oslo med, en allt-i-samma-rum-lya. Praktiskt! Men va det stökigt i köket va det ju även stökigt i sovrum/vardagsrum/garderob och till viss del hallen. Dock lätt att gå husesyn ;-)

Igår va vi hos Js jobbarkompis o sambo på lite glöggkväll. Tog Noah ca 1,5 timme att känna sig som hemma. Då klängde han, kramades o snorade på mig eller J. Sen va det lugnt! Då satt han i både J och S knä! Gapade, tjoade, bajsade i köket o sov i deras säng. Känns som att han är i en seperationsfas igen, med ett litet undantag från sist. Han blir även skitsur när J går, dvs det är ingen nolltolerans!

Känns som att det snart är jul. Typ om en vecka eller så, men det är ju typ 3 veckor kvar!

Va hos min f&f i fredags, bjöd in mig o Noah på lunch - alltid mysigt att komma dit!


RSS 2.0