Drömmar är till för att förverkligas

Idag va vi o lämna tillbaka två rullar med tapet på Rusta. Parkeringen va näst intill öde så J tyckte det va läge att förverkliga en dröm; dubbelparkera på handikapp. Sagt o gjort!
"Ta ett kort, ta ett kort" tjöt han inne i bilen så att ögonen tindrade. Hur tuff kan man va i en röd kombi liksom?
När jag kom ut två minuter senare stod bilen prydligt parkerad på vanligt vis, där man får parkera.


Hårt

Idag har jag o Noah vart hos hans tjejkompis A och hans mamma o fikat o myst på förmiddagen.
Har även gjort mindre glammiga jobbrelaterade saker som tagit mycket energi. Vill väll egentligen bara sätta mig ner o gråta. Men vad tjänar det till? Jobbigt iaf...

Idag blir det förflyttningar hit o dit. Nu flyttar vi alla tre in i Noahs rum ;-)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1351233/images/2012/pic_508fc45bddf2b37311001352.jpg" class="image">


Resultat


Ruffs

Nu ska detta ruffs på service.


Topp 3 roligaste lekarna just nu

När bondgården, leksaks Tvn, mjukusdjur m.m. inte är roliga lägre finns det annat att roa sig med tycker Noah. Förut va det slå i pappas tangentbord eller tugga på en fjärrkontroll. Det kan väll förvisso va kul ibland, men topp 3 roligast just nu är:

3. På tredje plats: Ta tag i skåpsdörren i köket o släppa så det smäller.

2. På andra plats, en burk, vilken som hellst och banka den i huvet. Misstänker att det låter mycket det med ;-)

Och så *trumvirvel* på första plats.....




1. Med med motiveringen att det låter väldigt mycket och ekar!
Slänga ut nappen fort som attan och skrika o gapa i trappuppgången.


Nya kläder

Igår när vi tapetserade o J va på jobbet fick lilleman hänga med mormor o hennes sambo en stund. Hem kom han o med nya byxor o tröjor. Praktiskt att lämna bort sitt barn får jag säga!
Här är han en del av nya strassen:


Fejsboken

Under vecka 43, 2012 kunde vi på Facebook läsa om:
1. Det kom snö nånstans uppåt i landet. Fantastiskt, tydligen, o krävdes kanske runt 20-30 uppdateringar på en o samma gång från olika människor. Man ville va först med att sprida denna världsnyhet.
2. Sista söndagen i oktober ställer vi om klockan o många va buu-ropen från trötta småbarnsföräldrar vars barn gav blanka hellskottan i nån klocka som skulle ställas om. Det tar mer än en natt hälsar kidsen, att ställa om deras mat-bajs-o-sov-klocka. Att man nu får en timma MER denna vackra höstdag det bekommer då ingen.


Lilleman rum

Efter en lång dag är jag o Noahs faster J klara med rummet! Så bra det blev :)


80

Idag fyller min fina farfar 80 år, så vi va där i eftermiddags jag, Noah o Noahs morfar!
Eftersom Noah bestämt sig för att det är anti-sovardagen så blev det mycket gny o gnäll. Men lite tårta o kaffe fick vi i oss o lite fick vi pratat :)
Fick tom några kakor med mig hem, vilket blir toppen tills imån.

Han kanske håller på att "ställa om" från 3 till 2 sovningar om dagen?

Och på söndag ska man ställa om klockan ja.

Imån ja! Då kommer faster J så hon o jag ska tapetsera! Bra med kakor då :)

Grattis igen farfar!


Kaos

Idag bestämde sig Noah för att hoppa över kl 10-sovstunden o istället gnälla sig igenom 1,5 timma fram till lunch o sen däcka på två sekunder efter lunchen. Alltsammans utspelar sig med en irriterad mor som försöker förklara för ett försäkringsbolag att DOM gjort fel, o en trött far som försöker göra allt i sin makt för att få lilleman glad OCH dricka kaffe samtidigt. Hur som haver. Försäkringsbolaget ringde precis upp igen när dom insåg att dom gjort fel, J har fått i sig sitt kaffe o nu sover lilleman.

Det va vår förmiddag det ;-)

Nu blir det lunch!


Rockigt

Ingen tvekan om vad Noahs kompis Max tyckte om dagens lunch idag!


Run Forest, run

Jag o Noah hejar på våran J i springspåret. Sthlm-maraton 2013 kanske?


Läsa (äta) tidning

Noah läser om Warberg:


Ingen vanlig dag

Hipp hipp hurra på Vilmas första födelsedag! <3

Har brutalt snott denna bild av min svägerska:


Partytrick

Förutom att slå nappen i stolparna i spjälsängen som han gör just nu är det nya partytricket att sätta över benet där det inte ska vara i stolen.


Sömn o bäbisar

Fenomenet sömn o bebisar är alltid ett het o inne samtalsämne, antingen om man är den som får eller inte får sova. Yppar man å det minsta att man får sova, ja då får man 3-4 sömnlösa nätter till svar. Om man inte får sova är det alltid nån dryg 8-barns förälder som får sova till tio på förmiddagen. 4-månaders bebisen ammar sig självt o vaknar inte på hela natten o har så gjort sen dag 1 osv.

Men det är lustigt hur olika barn är i sin sömn. Noah sover väldigt sällan mer än 20-30min åt gången på dagarna. Så dessa små stunder blir ibland lite panikiga. Allt som är svårt att göra med en bebis ska göras då.
Har ju såklart hört om dom 6-7 månaders som sover länge på dagen.

... Och dom gångerna han sover en längre stund, undrar man om nått är fel.

Inatt gjorde han en lustig sak som endast hänt en gång tidigare. Han snurra runt på mage i sömnen o låg där o titta förvånat omkring. Vände han på rygg, la mig själv igen, o då rulla han runt igen. Fick helt enkelt sitta med han tills han somnat ordentligt igen. För så fort jag tog upp han så sov han liksom. Han måste väll gjort det i sömnen. Tur man har spjälsäng. Vart hade han rullat hän annars...?

Ja allt är väll individuellt. Men är det en sak jag lärt mig så är det att inte säga om man får sova. Då blir det katastrof. Kanske just därför man oftast bara hör om katastroferna. Många känner tydligen till fenomenet antar jag.

Hur som helst har jag sovit skit-skitdåligt i 3 nätter...


Götet

Dagen har spenderats i Götet med sis och även bror kom o joina oss för lunch! Haft en toppendag! Nu är vi hemma o strax är det kvällsmat.

J har deklarerat att det är stora städ o röjar-dagen imån. Kul.


Söndag

Blö, har mått som nått katten släpat in idag. Yrsel, huvudvärk o pga det lite illamående. J har jobbat natt så när han gick upp så totaldeckade jag i 2h. Synd för vi missade dagens match i sparbankshallen.
Nu mår jag dock bra igen, skönt det!

Supermysigt kalas för V igår, kul att träffa alla! Tågresan gick toppen!

Så.... Imån drar vi till Götet jag o lilleman! Mysigt ska det bli att hängs med lillasyster o sådär.


Påväg

Mot kusin Vs 1års kalas. Noah laddar för fullt! Han har nämligen vart nervös hela natten... Enda som va okej va att lugga precis brevid ansikte, napp, ansikte. Och nappen gnisslade!


Kalas o födelsedagar

Idag har jag o lilleman vart på öppna förskolan! Succé såklart. Dagens roligaste leksak förutom slagsmålet om leksaksbacken va en bil som lät väldigt mycket när man gungade på den så den slog i golvet.

Stor dag för Noahs kompis J i London som fyller 1 idag, hipp hipp hurra!
Och imån ska vi på kalas för kusin V jag o lilleman, hon fyller 1 nästa vecka.
Mysigt!

Nej nu ska vi röja lite här hemma, jag o min fina sambo!


Ett break

Idag tar jag o Noah ett liter break i allt som vi annars brukar göra. Gillar att ha nått planerat o göra nått varje dag men ibland måste man ju även lära sig att ta ett break. Till på köpet har Noah sovit i 1 timma nu, vilket sällan händer... Så istället för att ta vara på den tiden så väntar jag i princip bara på att han ska vakna ;)

Lilleman åt förövrigt min mat idag utan minsta protest! Det har hänt ca 3 ggr tidigare av sammanlagt ca 15 ggr jag lagat maten. Om man räknar bort smakisar av morot för det åt han mer än gärna. Sönderkokt morot mixat i sin egen orangea sky...

Och igår och idag käka han macka med leverpastej. Kämpade som sjuttan gjorde han, så hela golvet (Note to self: skaffa aldrig svart köksgolv igen) va fullt av små kletiga brödbitar o hela ansiktet fullt av pastej. Men han gillade det nog!

Imån blir det iaf öppna förskolan så lilleman får röjt runt lite!

Bjuder på en lite äldre bild idag:


Kul med promenad

Såhär glad blev Noah när han vakna upp på vår promenad efter både bus med H och grann-pojken idag. Nog en skaplig dag i hans tycke. Mycket uppmärksamhet är bra!


Att ta sig framåt

Efter en heldag med farsan i söndags är nu Noah i full fart med att ta sig framåt.

Idag har vi vart o träffat första föräldrargruppen. Den gruppen som träffades när dom fortfarande låg i magen. Roligt o skönt att det inte bara är lilleman som är en vilding ;-)

J håller på i Noahs rum o Noah jagar Xbox-kontroll på soffmattan. Och jG bloggar med ett halvt öga på Noah. Undrar just hur länge till det går...


Hejhopp

Hej vänner!
Här va det öken. I bloggen, men inte annars!

I helgen testade jag på att dricka vin med några tjejkompisar. Kl halv 4 va jag hemma. Supersmart!
Meen va kul det va! Och oj va jag inte saknar att vara bakfull.

Idag va jag o Noah barnvakt åt lille Max, grann-pojken! Skratta o log när mammsen gick o gallskrek 5 min senare. Noah tittade på Max o sen på mig, undrade nog vad som hände, alternativt varför jag inte kunde trösta honom. En stund senare sov han iaf o vakna lagom tills mamma va tillbaka. Söta goa Max, så roligt att se hur dessa två pojkar följs åt, är lika men olika i många saker :)

Har påstartat projekt fixa garderoberna i sovrummet. Dock tycker lilleman det är sådär kul... Så nu leker vi i v-rummet!


Chilliplantan

Kolla in chillifrukten!!
J tycker det är bra jag engagerar mig i växterna här hemma, för tillfället får dom leva förvånansvärt länge, och vår Orkidé (den enda som överlevde Lillemans 3 första månader) har nu blommat om <3


Matblogg?

Nejdå... Detta har inte blivit en matblogg. Men det kan ju vara kul att dokumentera lite god mat man gjort. Är väll inne i en "jag vill prova att göra ny mat" period. Älskar ju trots allt att laga mat!

J har just gått o lagt sig, han jobbar imån o ska upp runt kl 5. Så här sitter jag o ser på nyheterna o dricker ett glas rött i min ensamhet. Eller återhämtningstid som det också kan kallas.

För en tid sen budade jag hem ett par Didrikson täckbyxor på Tradera. Första gången jag budade o "vann" o dom kostade 70 spänn o 40 i frakt = 110:- Hade typ räknat med att det skulle va fejk eller nått fel, med seriöst! Dom är jättefina. Så nu undrar jag om det är stöldgods... Dom är nämligen helt nya o verkligen jättefina. Jaha, what to do? Nu har Lilleman täckbyxorna säkrade! Och min Tradera-virginity är tagen.

... och som vi kommer matcha! Fick nämligen en parkas i samma märke av J för några veckor sen. Så när jag krama honom här hemma o sa nått i stil med "tack för jackan" så fick jag en puss och ett "ja men jag drar av det från dina hushållspengar!"
Pluspoäng om ni vet vilken film det citatet kommer ifrån!


Dagens

Fiskgryta blev det idag till mig o J:

En laxfilé och en ryggtorskfile hackades i små kuber.
Hyvlade en morot så det blev jättetunna skivor, en hackad lök o ca 10 coctailtomater delades på mitten. Olivolja i pannan kall panna o sen ner med löken, fisken och strö över morot o tomat. Pressa över lite citron o salta o peppra. Låt det värmas upp o till slut fräsa en stund utan att röra runt. I med ca 1 dl vitt matlagningsvin och en vitlöksklyfta. Låt stå en minut eller två. Sätt eventuellt på riset här.
I med 2,5 dl matgrädde, 1 tsk sambal olek, en msk tomatpuré, ev lite fond, salta o peppra o pressa i mer citron efter smak. Låt puttra en stund.
Servera med ris och ca 200 g oskalade (fast skalade) räkor. Kanske sparris eller gröna ärtor till!

Massa gott blev det!


Tack

Supergott!


Tack...

... För alla mattips (hela 0 stycken) idag åt vi pizza!


Italiensk kassler

Jättegott recept jag hitta på recept.nu idag o gjorde om lite. Såhär gjorde jag iaf, och gott blev det!

Skiva ca 500g kassler tunt, tunt o lägg i en forn. Hacka två tomater i små bitar o strö över, samt en rödlök.
Visps ihop 2-3 dl matgrädde med typ 1,5 dl cream fraisch, 2 msk tomatpuré, 1 vitlöksklyfta, basilika efter smak, salt o peppar. Vispa o häll över kasslern. Hacka en mozarellaost i små kuber o strö över. In i ugnen i ca 20 min, 175grader.

Vi hade ris till o lite wokade blomkålsbuketter.

Nån som har nått gott vardagsmat recept? Ibland tryter vår fantasi...


Mer paket

Ett paket från mormor både till Noah och mig o J!


"Nyss så träffa jag en krokodil"

Hej hopp!
Idag har jag o lilleman vart på öppna förskolan på sörse för lite bus, lek o sång! Nu är vi hemna, mätta o goa så Noah lär väll somna här strax. Imorse hade J gjort risgrynsgröt, så jag fick värsta lyxiga frukosten!

Krokodil-låten har verkligen satt sig på hjärnan!

Har stört god lust att beställa en Ajfån5.
Vad gjorde man innan Ajfån fanns?!

Om en stund kommer Noahs mormor!


RSS 2.0