Påväg!

img_6807 (MMS)

Påväg!


Hade ju egetligen önskat att jag sov just ...

Hade ju egetligen önskat att jag sov just nu, ska upp klockan 4.40, tåget mot Sthlm går lite innan 06.00. Har kramat min J hela kvällen, ätit lite mysig mat o kollat på Entourage, mycket bra serie! Johnny Drama Chases karaktär är ju ändå bäst. Godnatt på er!


vinst

J är helt lyrisk! Frölunda vinner med 3-0 mot Djurgården, samtidigt som Brynäs åker på stordäng av Södertälje.

Men ja, kul att man börjar klättra i tabellen nu....

* * *

Världens bästa farfar fyller 58+ år idag! Stort Grattis!

to do i veckan

I veckan händer en hel del:

Måndag: Jobb, städa.
Tisdag: Jobb, hockey, besök av Js kompis.
Onsdag: Jobb, konferens i Mölndal.
Torsdag: Till Sthlm tidigt, på kurs med jobbet.
Fredag: Förtfarande Sthlm. Hemma sent.
Lördag: Sovmorgon, till Gbg.
Söndag: Vilodag.


melodifestivalen 2011

Nu är det dags för kudden!

Hade en jättemysig kväll hos pappa och A igår, helt underbar 3-rättersmiddag! Lärde mig nånting nytt om J också, han har INTE tur i spel.

I eftermiddags va det innebandy, vinst, roligt spel och många mål. va lite sliten efter gårdagen så första perioden gick det lite väl snabbt. Dagen till ära va det trumm-underhållning i andra pausen. Uppskattade det inte jättemycket!

Jag o BFF har bokat Melodifestivalen den 19/2-2011 i Linköping!
Ska Carola göra comback eller inte, det är frågan, vad är svaret?

Godnatt folket!

J och pappa gör upp pm mitt framtida arv.

img_6807 (MMS)

J och pappa gör upp om mitt framtida arv.


Två månader kvar till jul och idag kom f...

Två månader kvar till jul och idag kom första snön. Fick dock bara se den på håll genom butiken mittimot som har den stora äran att ha fönster. Har faktiskt redan druckit julmust! Påtal om jul så kommer den inte firas enligt tradition i mitt barndomshem, utan iår ska jag och J åka till hans familj o för första gången fira ihop. Är ju aningens blödig vad det gäller traditioner och julfirande med familjen men det ska bli otroligt mysigt att fira med Js familj! På lördagkväll ska jag o J till pappa och A. Mysigt! Det vankas 3-rätters och känner jag dom rätt kommer det blu väldigt gott! På söndag är det innebandy i sparbankshallen. Blir också mys!


kycklingfärsgratäng



Kycklingfärsgratäng
4 pers

Du behöver:
400 g kycklingfärs
4-5 dl matgrädde
1 kg potatis
Chicken and Steak krydda
1 msk Kalvfond
Soja
1 stor gul lök eller 4-5 charlottenlökar
1 vitlöksflyfta
Lite Sambal Olek
Smör till stekning
Olivolja
salt o peppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°
2. Skala o skiva potatis. Hacka löken o vitlöken.
3. Fräs lök och vitlök i smöret i en stekpanna, tillsättt kycklingfärsen och låt all vätska fräsa bort.
4. Krydda med Chicken and Steak kryddan.
5. Häll över matgrädden och tillsätt fond, soya, sambal och lite peppar. Låt puttra upp.
6. Smaka av med ännu mer Chicken and Steak krydda. Ska smaka rätt mycket. Smaka av med salt.
7. Smöra en ugnssäker form och lägg lite av såsen i botten, sen ett lager potatis och fortsätt så. Spara så du kan lägga ett lager potatis överst fast häll över lite olivolja över dom innan dom läggs överst på gratängen. Krydda med lite Chicken and steak krydda.
8. In i ugnen i ca 50-60 min tills potatisen är färdig.
9. Severa med sallad.

Massa gott!



luggens återkomst

Idag va det klipp o slingning på schemat klockan 9.00. Inte fullt lika lycklig när klockan ringde klockan 7.45 på min lediga dag, men väl på plats så va det ju underbart!





Vad tycks?

I övrigt har dagen inte alls vart produktiv. Fick århundradets huvudvärk o låg i soffan fram till halv tre, drog mig ut o handlade, ännu mer huvudvärk, sen lagade jag mat o nu är klockan snart läggdags. Hoppas på huvudvärksfri dag imorgon.

veckodag

Älskar tisdagar, brukade förrut vara en skitdag, men inte längre. Förrut fokuserade jag så mycket kring helgen och därför blev tisdag en jobbig dag. Två dagar från att helgen hade vart, men långt till nästa. Fast så kan man ju inte tänka, då blir ju varje dag en dålig dag. Dock är jag för tillfället inte så förtjust i söndagar. Man vet direkt när man vaknar att imån börjar en ny vecka, och inget ont i det, men man går bara o väntar på ATT den ska börja. En liksom lång uppförsbacke för att veckan ska börja. En klämdag som alltid är där. man sover länge, får egentligen ingenting gjort och man börjar tänka på allt man ska göra under veckan som kommer. Nu känns mer fredag och lördag som helg, även om man jobbar. Söndag är bara pina. Tisdagar är bra för man har liksom gott om tid kvar på veckan och det är en riktig vardags-vardag. Onsdag är mitt i veckan o man börjar planera för veckoslutet och allt sånt, medans man på torsdagar börjar få lite av en före helgen känsla. Nä, tisdagar är bra. Dessutom är det ju Desperate Housewives-dagen.

Men bäst är väll fredagar.

luggens vara eller icke vara

Imån blir det lugg igen. Har bestämt mig, terroriserat folk för en åsikt i det svåra valet, samt tittar på mängder med ego-bilder på mig själv med lugg. Blir nog lite kortare lugg denna gången bara... inte helt i-ögonen-lugg.

En av ego-bilderna


* * *

Imorgon är det ledig dag, som i sin tur aldrig är ledig utan snarare bör planeras in i minsta detalj. Frissan först, sen tvätta, städa och kolla in tyger till soffkuddarna. Har även en vision om att hinna strukturera om i våra pärmar.

Hade ju bara vart för jäkla kul!

img_6807 (MMS)

Hade ju bara vart för jäkla kul!


Har spelat Gurka med familjen E. Kom tvåa,...

img_5249 (MMS)

Har spelat Gurka med familjen E. Kom tvåa, J vann... Surt! Har målat huset idag i det fina vädret, tagit det lugnt och ätit en mysig middag med hummer o massa gott till. Nu börjar rödvinet sätta sig på balanssinnet, snart dags att sussa!


Godkväll i stugan! Lyckan är total - på fr...

Godkväll i stugan! Lyckan är total - på fredag eftermiddag stiger jag o J iland på Åstol där hela hans familj är samlad. Längtar massor! Nu blir det kudden...


Skål för J som är klar med alla kompletter...

img_6807 (MMS)

Skål för J som är klar med alla kompletteringar i skolan och därav kan få sitt examensbevis!


Såååååjäääävlabraaaaaa!!!!

img_6807 (MMS)

Såååååjäääävlabraaaaaa!!!!


Ätit massa god mat! Nu står vi i världens ...

img_6807 (MMS)

Ätit massa god mat! Nu står vi i världens längsta ge-kås-PMS kö in till ladies night! Massa skoj!


Mattias är också med på rummet!

img_6807 (MMS)

Mattias är också med på rummet!


På hotellet! Nu ska vi snart till resturan...

img_6807 (MMS)

På hotellet! Nu ska vi snart till resturangen! (Mamma hittade nya testamentet på hotellrummet)


När en vän blir fru

2010-10-10



Imorgon vankas det bröllop!



Ingela ♥ James

♥ ♥ ♥

Tänker på er och önskar er all lycka och att resan vart underbar!

♥ ♥ ♥

Oh Yes it's Ladies Night, Oh what a Night!

Tjohooo! Dagen är här!

Massa skoj och sitter vid Js dator och laddar med nyduschat hår o kaffe. Om en stund ska jag o lillasyster till farmor & farfar och mysa lite med dom, sen bär det av ner till tåget där vi ska möta upp mammsen och så sätter vi oss på tåget o tuffar upp mot götet. Åh va roligt detta ska bli!




morgondagens blåsa



Ladies Night imån som sagt och kvällens blåsa blir denna fina! Funnen på H&M i veckan, riktigt nöjd!

lite bilder


Bröllop i Skärhamn den 10 juli 2010


Jag o BFF i sommras på sunny standup


Jag o J i sommras


J åker skridskor i vintras


Möhippa x 2 i sommras


Linköpings hetaste bejb och jag


Lillasyster spelar minigolf


Jag o lillasyster

Sitter och tittar på idol och ibland snurr...

img_6807 (MMS)

Sitter och tittar på idol och ibland snurrar jag på huvudet och tittar på min J som äntligen kommit hem igen. Vart en lång vecka... Har lagat 3-rätters i afton :-) Imån ska jag, mamma och lillasyster till Göteborg! Bo på hotell, äta middag med bror och hälsa på i hans kollektiv. Därefter blir det Ladies Night!!! Längtat efter denna helgen sålänge, ska bli skitkul!


Kantarelltoppade färsbiffar

Fick önskemål om att lägga upp receptet på dom kantarelltoppade färsbiffarna jag mobil-bloggade om häromdagen. Tyvärr inte mitt eget recept, utan Mat-Tinas från Cookalong-programmet hon hade för ett år sen.

Receptet hittar man HÄR.


bilden är (brutalt stulen och lånad utan att ens bry sig om att fråga) från lillasyster.

Såhär såg det ut för lite mer än ett år sen när jag va o hälsade på lillasyster och jag lagade denna gudomliga måltid. Ett tips är att inte bara ha sallad till som det står i receptet, utan kokt potatis, ugnsteka rotgrönsaker eller bara vanlig potatis i ugnen o nån god sås till. Och ABSOLUUUT INTE konserverade kantareller, utan färska. Gjorde en gång med färska champinjoner och det blev också gott. Fast inte lika gott som med kantareller.


Idag blir det lasagne, den enkla vägen!




sömmerska

Kan numera skriva med på CVn att jag är sömmerska också... eller inte! Dock har jag idag på egen hand, med hjälp av manualen till min nya söta symaskin lagt upp dom fina gardinerna jag köpte på Ge-Kås förra söndagen. Tro det eller ej, men Ge-Kås har ofta väldigt snygga gardiner (till bra priser, men det behöver man ju kanske inte tillägga utan snarare tar man ju det för givet).

Tror det blir ett projet att sy nya kuddfodral till prydnadskuddarna i soffan, så svårt kan det ju inte va. Hittar ändå inga nya fina, men jag kanske kan hitta nått fint typ nånstans. (Synd bara att jag inte kom på det medans jag jobbade i Kinna, Skroten ska tydligen ha fina guldkorn).

Min kamera är urladdad så det blir lite bilder från Iphonen, därav bildkvaliten. Iofs kommer ju de flesta bilderna jag lägger upp här från Iphonen så ni märker väll ingen skillnad. (Klicka på bilden för att få dom större)


Fina va? Mysigt med lite ljus nu när det börjar bli höst med.


Min söta, fina symaskin! ♥

Vi har möblerat om lite i v-rummet vilket har gjort att vi har en stor vägg där det inte finns någonting. Någon som sitter o håller på nått vi kan göra med den?


Ignorera gärna stolen med lampan på, en lampa på fot är på ingång (nästa gång vi åker förbi Ikea.)

* * *

Imån fyller prinsessan 4 år, så imån ska jag på barnkalas efter jobbet! Mys!

Påtal om Maria Montazami så har ju hon en ...

Påtal om Maria Montazami så har ju hon en blogg: http://www.amelia.se/blogg/maria-montazami/ Damen ifråga blev även årets kändisbloggare! Gillar henne!


Jag är ju lite skadad när det gäller se...

Jag är ju lite skadad när det gäller service o hur jag blir bemött därför är det så underbart att gå till butiker där man verkligen blir sedd! Skulle handla en ny mascara häromdagen o gick sedvanligt in på Matas (sätter inte min fot på andra parfymerier i byn för jag tycker dom är oproffsiga, hellst Kicks). Kommer in, dom ser mig o hälsar (kan ju omöjligt bara bero på att jag är snygg) sen låter dom mig kolla lite för att sen när jag söker deras blick komma fram o ge mig råd. Kommer därifrån med en mascara, hudkräm, ögonkräm (Maria Montazami varning på ögonkrämen) samt en gåva inehållande ett puder, lipgloss och hudgel i samma serie som hudkrämen o ögonkrämen. Lycklig o glad o trevlig dam som hjälpte mig! Dit vill man gå, för man blir sedd o vänligt bemött! Som sagt, lite skadad... Men håller ni inte med?


Har inte satt upp några gardiner idag. Tr...

Har inte satt upp några gardiner idag. Tror det blir på söndag, däremot har jag slösat bort min lediga dag på att gå runt i mina pyjamasbyxor i rosa som är ca 10 cm för korta o ett lite lätt hysteriskt turkost linne (alltså det jag sov i). Tvättat lite, dammat o städat, fixat med hotell inför nästa helg, samt vart moraliskt stöd i Js komplettering på Ex-jobbet. Här läst hans Ex-jobb hundra ggr, rättat o hjälpt till att fixa men jag fattar verkligen ingenting. Får ryck när J ska förklara saker från det, för det är så ointressant! Hemsk jag låter... Vi har ätit jättegod mat ikväll; kantarelltoppade kycklingbiffar (a'la Mat-Tina) med kokt potatis o mig egna brunsås, serverat med smörstekt sparris. Kantarelltoppingen är snuskigt god med riven parmesan, scharlottenlök, vitlök, crème fraish och en äggula. Mmm.... Riktigt höstigt och gott! Nu ska jag släcka lampan o sova! Jobb imån!


Tack J för dom fina liljorna jag fick av d...

img_6807 (MMS)

Tack J för dom fina liljorna jag fick av dig när du inte orkade gå med o handla kvällsmat utan istället skickade med ditt visa-kort. <3


RSS 2.0