Mormor

Noah deckade just. Hans mormor har vart här o läst, (!) busat, fikat o druckit kaffe en stund på eftermiddagen.

Imån blir det föräldragrupp på förmiddagen och en mysig eftermiddag med J som ska jobba natt.


Regn

Vi svenskar är ju som bekant rätt fascinerade av väder o vind. Så även jag. Kommenterar gärna om det vart dåligt eller bra väder. Därför måste jag poängtera skillnaden mellan igår kväll o idag morgon. Jag o Kicki var på en kvällspromenad (en fin tradition vi gör ca 1 gång i veckan) och det va verkligen helt uuuunderbart väder. Men så idag. Regnet har öst ner sen lilleman väckte mig vid åtta i morse.

Kom en hel flock (typ 10-15 st) segway-åkare igår, varpå en vänder sig om, vinkar o hojtar: "hej hej Martina!"
BFFs mamma! Roligt!

Har fått för mig att vi ska ha en tallrikshylla till Noahs kommande rum. Inte för tallrikar såklart utan för böcker. Typ såhär: (brutalt snodd bild från nån)


Race

Bäst att hålla i sig!


Romantisk middag för 2,5


Läggdags

Har suttit och tittat på medan lilleman somnat. Väldigt mysigt att titta på... Tror det blir en orolig natt, men vi får se.

Jag o J har sparat kvällsmaten tills Noah har somnat. Räkor, aioli, bröd, 3 ostar och kex. Men först blir det ceasarsallad o kyckling. J börjar sent imån så vi passar på att ha en liten myskväll.

Nu sover han djupt... Lilleman. Inte J ;)


Spruta

En liten grinig o trött lilleman efter sprutan med lite lätt feber. Han gallskrek efteråt tills jag tog upp honom. Sen spände han ögonen i BVCtanten och hulkade sig en stund.
Hur som helst, det gick bra. Allt annat såg bra ut med!

När vi satt i väntrummet till BVC kom min farmor o spatserade o skulle till tandläkaren! Efter BVC gick vi en runda på stan med pappa och sen mötte jag upp min chef för lite lunch.

Sitter o tittar på när Moberg kokar kräftor... Det kanske man skulle ge sig på att göra.


Spruta

Idag är det dags för 5mån spruta. Återkommer i frågan om huruvida vi tacklade detta... Är inte rädd för sprutan, och Noah är stencool. Men han blev sååååå ledsen sist. Så ledsen att jag nästan ville putta till BVCtanten (även fast jag vet att det är bra att ta sprutan).

Nä over and out, vi har lite brådis!


På guldfat

Man kan ju inte alltid få det serverat på Silverfat, ibland får man ju lyxa till det o ta det på ett Zlatan-fat!


Söndag

Grabbarna ligger o sover lite här mitt på dagen. Borde kanske göra detsamma. Hade jättesvårt att somna igår o när jag väl kom till ro så började det ju åska. Inte så lite heller. Lilleman han va nog helt slut efter dagen igår. Klockan nio stupade han i säng o sov oavbrutet i 9 h. Vilket aldrig har hänt tidigare. Han fick lite mat o somnade sedan om 2 timmar till. Skönt för då hade jag nog 1 timmas sömn på kontot.

Hur som helst - efter Noahs namnkalas igår stannade BFF o Luke kvar o hjälpte oss att fixa iordning lokalen och sen hade vi en sån där mysig kväll som man har med två underbara vänner man träffar så ofta det går men alldeles för sällan. Och varför går dessa kvällar så snabbt?!

Nu ska jag blunda i 2 minuter... Eller 5 på den lilla visaren.

Bilder från vår morgonpromenad i veckan:


Noahs dag

Tack alla för idag! Är varm i hela kroppen av värme och i hjärtat för alla fina som var med o gjorde Noahs dag speciell!


Sjung ut

Brukar sjunga en hel del för lilleman o har väll så gjort sen han föddes. Och vi kör samma låtar om o om igen så han känner igen dom. Jättemysigt! För ett tag sen va det liksom nyckeln till att få han att skratta så en kväll när det va läggdags o han låg lite sådär halvgroggy i min famn sjöng jag Trollmors-vaggvisa. Vad gör inte ungen, jo spärrar upp ögonen o börjar skratta, lite halvhjärtat så för han är ju trött... Sen sluter han sina blå igen. Lägger av ett sista skratt o somnar som en sten. Ja här somnar vi minsann med ett leende på läpparna!


Far o son in action

Idag sorterade jag ur linneskåpet på toa o gjorde plats för nytt. Just nu ör det ett frottéskåp. Under tiden hängde J med lilleman i babygymmet. Han blev så glad att han inte visste vad han skulle göra. Äta han, gurgla, prata, skratta m.m. Lustig syn iaf!

BFF är i stan! Och i skrivande stund även hennes kille. I fm lämnade jag man o barn, sprang in i hennes famn o tvingade henne att hjälpa mig att hitta en outfit tills på lördag. Gud va snygg jag blir! Och så mysig förmiddag vi hade på stan <3

Nu längtar kudden efter mig!


Jag har stenkoll

Idag va vi på Mio förresten. Inhandlade det sista till v-rummet. Bl.a. så har en matta under matbordet stått på listan och nu hittade vi en snygg i katalogen som vi bara skulle ha. Den blev det iaf inte för den va inte snygg, utan J fick som han tyckte vad det gäller matt-sort, och det blev nog bäst så.
Resultatet blev jättebra!
Hur som haver.
När vi står på Mio med en glad säljare bredvid oss börjar vi diskutera vilken grå färg det är på soffmattan. Jag hävdar att den är svart, eller mörk grå. J å sin sida är tvärsäker på att den är väldigt ljus grå. Jag slänger ur mig kommentarer som "Ja men du vet ju inte ens vilken färg vi har på gardinerna, klart mattan är ljusgrå" och andra sådär småmogna saker. J letar fram mattor i butiken som han menar är typ identiska, jag totaldissar. Tanken va ju då att mattorna skulle matcha. Till slut går J med på att vi köper den mörka mattan. Och när vi kommer hem är det någon som liksom har bytt ut våran soffmatta mot en ljusgrå. Vet inte vem J har lejt för att fixa detta men det handlar om ett proffs iaf... Men - det blev ju som sagt jättebra! Vi är nöjda.

Och jag har stenkoll på det mesta!


Matstol

Här ser ni en förväntansfull lilleman i sin matstol längst ner i inlägget. I bakgrunden ser ni bitchen i vårt hem: Diskmaskinen. Den är min slav, älskar att den gör vårt jobb så vi slipper!

I övrigt kom en försynt J o sa häromdagen att vi (OBS! Vi ;-)) måste tvätta sockar o underkläder för hans är typ slut. Men då svarar hemmafrun, dagdrivaren och tvättansvarig (dvs jag, det är Js namn på mig när han vill retas) att: Det finns i linneskåpet på toa. J ser förbryllad ut, inte har väll vi ett linneskåpet. Han kliar sig i hårbotten tills 25-öringen trillar ner och så går han in på toa, öppnar TORKTUMMLAREN o rotar reda på ett par kallingar i någorlunda matchande sockar. Och sådär har vi gjort nu i nån vecka för att sortera strumper är nog det tråkigaste som finns!!


Svett

Lilleman är varm o svettas - nästan som en fullvuxen karl. Han vaknar på natten o är dyblöt i nacken o håret. Nu är det ju extremt varmt, tropiskt nästan, men det har vart så ett tag. Fick byta boddy (alltså ingen pyjamas här utan en tunn kortarmad boddy) inatt för den va fuktig. Och hela kudden va blöt! Kanske inte konstigt att han vaknar mycket just nu, är missnöjd o vill ha nått.

Läste nånstans att det är runt 5 månader som barn börjar sträcka sig efter en när man kommer. Har verkligen sökt efter detta "tecken". Igår sträckte han sig. Inte efter mig dock. Utan hans armar sträckte sig hysteriskt, glatt och lite desperat efter skålen med kvällsgröt jag ställde på lagom avstånd från honom.

Dagens outfit är en skön bomulls body med "morfa är min bästis-budskap". Endast ett par grötfläckar. Till det ett par blå tunna shorts. Perfekt för morgongympan o dagens första fight med tummen o hans vänner:


Prat

Noah är en riktig tjöt-unge för tillfället o jag svarar så mycket jag kan o J med. Det han säger mest är "babba" (vilket inte ska förknippas med pappa) samt så tränar han flitigt på r-ljudet.
Nytt är också att han blir vansinnig om man lämnar rummet!
Håller tillgodo dock, har hört att det kan komma en tid då han bara vill att jag ska gå o han vägrar ha en "I love mummy" -tröja. Eller så händer det bara andra!

Har vart på en promenad med Kicki ikväll i den tropiska värmen.


Nyhetsmorgon

Älskar Nyhetsmorgon! Perfekt morgonunderhållning. Man behöver inte sträckse, man kan gå iväg o håva in lite gröt i Noahs mun, komma tillbaka och leka lite samtidigt o som nu: sitta o blogga o halvlyssna på Levengod samtidigt. Sen tycker jag både Tilde o Jhide är underbara!

Noah ligger i min famn o tar fm-nappen! Ska fixa inför lördag lite idag. Stor dag nämligen. Noahs första kalas!


En kväll på stranden

Efter min o lillemans dagliga promenad idag kom vi hem till en tom lya. Jaha?! J och hans kompis + sambo hade gått ner till ankaret så vi svirade om och följde efter. Vilken härlig kväll det blev!


Kalasat

Var på fest igår, supermysigt!
Noah o J hängde här hemma o jag kom hem lagom till nattning, vilket såklart resulterade i att jag väckte lilleman som precis va påväg in i djupsömn. Glad J som vart vaken sen fem gick o la sig. Noah somnade om på 5 sekunder o när jag smög ut på toa snarkade båda två <3

Idag blir det lite pimpning av v-rummet. Eller ja, gardiner ska upp. J skruva upp gardinstången igår. Vi har även köpt en hylla som vi har lite ångest över att sätta upp. Lagom kul om det blir snett...

Pratade med min fina vän i London igår!

Lilleman sover f.m:


Blomleverans

Inte alla som får blommor levererade till dörren en fredagsförmiddag!
Tack snälla farfar! Blommorna kommer från Kullas blommor AB.


Häng

Noah hänger på mattan:


Jättefint!

Nu har vi västra Sveriges finaste v-rum! J skruvar fast listerna vi målat. Noah slockna som en sten. Jag sitter o bloggar från mobilen på en av stolarna som svärfar skruvat ihop. Js mor lärde oss att tapetsera så det känns bra inför nästa projekt här hemma!
Imån ska vi göra iordning så det är beboligt här igen. Fixa smågrejer och sådär. Såå skööön känsla!
Tyvärr börjar J jobba igen på fredag, mindre kul...


Fint

Åh det blir så fint o vi kommer ha stans finaste v-rum inom kort!


Tapeter

Imån mina vänner - smäller det! Eller det får vi väll hoppas att det inte gör men vi kommer iaf få upp tapeterna. Blev ju en utdragen historia detta med magsjuka o skit som hinder men imån så kommer Js underbara föräldrar o hjälper (o framförallt visar) oss hur det ska göras. Ska bli roligt! Och det ska bli skönt att på torsdag kunna fixa till o sen inte längre bo i en 1a. Va garanterat skitkul för J dom dagarna jag va kass o då vistas på endast hall o kök o inte våga gå hemifrån ;-)

Idag har jag o Noah hängt med våra grannar o lille Max. Noah passade på att ge Max en rak vänster. Max brydde sig dock inte så mycket utan tänkte nog "Om ett par månader får du igen!"

Nu vilar lilleman...


Pannkakshelvete

Idag blir det pannkakor till frukost...


Så synd

Det gick ju skit i handbollen. Men det kommer ju fler mästerskap. VM exempelvis. Jaha, vi kvalade inte in där?! Rätt bra med silver då.


En gammal vän

Den här underbara tjejen kom o besökte mig o Noah idag:
Värd all framgång och kärlek i världen!
Besök hennes hemsida här:
http://www.jennyalmsenius.se/


sovrumstv

Igår fixade vi så vi kunde se på tv här hemma lite provisoriskt i sovrummet. Så vi kröp upp i sängen alla 3 i kollade handbollen. Mysigt! Så nu kollar J på sovrums tv.

Vilade middag igår o hade därför lögn att somna, gick dock o la mig vid halv elva, J skulle ändå upp o jobba o det finns inte för mycket saker att hitta på i en lägenhet där man bara kommer åt kök, toa o hall. Noah hade en förfärlig natt. Vaknade flera ggr o drömde massa!

Idag ska vi i vart fall fika med en gammal vän till mig! Blir skoj!


Följetången

Följetången om mitt välmående de senaste dagarna slutar nu, för nu är jag fasen frisk! J kom hem från jobbet idag, gav mig i sedvanlig ordning en kram o puss på kinden, sen gick han direkt o spritade händerna.
Amningen går sådär för tillfället. Noah är måttligt intresserad, och det är inte direkt Dolly Parton jag kan konkurrera med. Men jag pumpar just nu sen får vi se. Vill han inte så vill han inte!


Man ska inte ropa hej

... kände mig bra igår när jag la mig. Matt o trött större delen av dagen men det är väll inte så konstigt. Men man ska inte ropa hej. Seriöst va detta va ihärdigt.


Bättre

Tror mig nog vara frisk nu, har ätit utan större problem o jag mår inte illa. Dock helt slut i kroppen. J är nog med trött, han har fått serva mig o lilleman o knappt sovit på två nätter. Nu ska allt tvättas o toan ska städas, med högtryckstvätt tyckte J. Lustigt, men skönt såklart, att ingen annan blivit dålig. Vad kan jag ha fått i mig? Jaja, lika bra att inte veta kanske. Dagens frukost: en kopp blåbärssoppa, en kopp te, ett tunnbröd och ett glas vätskeersättning. Asgott.


Fortfarande kass

Mår allt annat än bra. Magsjukan från helvetet befinner sig fortfarande i min kropp. J o Noah är ännu friska. Tack gode Gud! Är hungrig o mår illa. Sörplar vatten blandat med salt o socker, teskedsvis.


Magsjuka

Vaknade i morse o kände mig lite hängig, men efter lite frukost o en dusch blev det bättre. Kände mig som vanligt o tänkte inte mer på det. Vi packade in oss o åkte till pappa. Rånade honom på halva grönsakslandet, en såg o lacknafta. Underbar grönsakspåse vill jag lova. Kände mig lite dålig i bilen igen, men tänkte att det går nog över. Sen blev det cheapy för inhandling av takfärg m.m. Klarade väll att va där inne i ca 5 min innan J fick klara shoppingen själv. Blev sämre o sämre o väl hemma sprang jag direkt till toaletten. Magsjuka! Fyra ggr. Kände mig lite bättre, blev dock sämre. Ringde pappa o sa att pepparkorn nog är på sin plats. 1177 för info om hur vi tar hand om Noah, ska han ammas? Ja. Dock ingen kontakt förutom just vid amningen. Hade nog inte klarat av så mycket kontakt. Sen låg jag i sängen med frossa o sprang då o då till toa. Fy... Nu sipprar jag nyponsoppa o hoppas att varken J, Noah eller pappa får det.


Påväg hem

Efter underbara dagar har vi nu checkat ut från bed&breakfast hos Familjen E och befinner oss nu i bilen hem.


Klädesholmen

Blev en promenad idag i solen. Fick en guidad tur förbi Js gamla skola o till slut hamnade vi på Salt & Sill på Klädesholmen. Nu är vi strax på öa igen o ska grilla med Js barndomsvän o sambo. Blir mysigt!


RSS 2.0