Inget bra

Jag o Noah vaknade kl 7 imorse o redan då kände jag en begynnande huvudvärk. Tack o lov tyckte även lilleman att en sovmorgon till kl 9 va på sin plats, dock försvann inte värken så nu sitter jag här medhuvudvärk o tycker det suger. Inget bra! Har haft ont i ryggen i två dagar men det har gett ned sig, fick sträckt ut den ordentligt igår efter en långpromenix så det hjälpte säkert till.  Någonstans i bakhuvudet hör jag en röst som säger till mig att börja träna, o så är det nog. Har aldrig mått så bra som när jag o lillsyrran va o träna regelbundet.  Mins den sommaren jag vakna upp i mitt gamla flickrum o fick ringa ner till pappa så han fick hjälpa mig upp ut sängen för jag hade så ont i ryggen. Inget kul... Nej, borde kanske ta o träna upp mage o rygg. 
 
Ja det va lite klagomur här idag. 
 
Vi va en sväng nere på stan igår hela la familia. Noah behövde dregglisar, vi hinner inte tvätta i den takten som han dreglar eller kräks ner dom han har ;-) Kollade lite i affärer o gick sen o köpte glass o myste längs strandpromenaden. Noah tyckte inte de va kul att åka vagnen till slut utan ville hellre åka på sin pappa. Längtar tills man kan ta bort liggdelen så han kan sitta upp. Inte kul när han blir så arg när man går själv med honom. 
Jättemysig em/kväll iaf! 
 
Lagade en jättegod maträtt igår, ett recept från Paolo Roberto
Gott! 
 
Noah sover o nu är det lunchdags för mig! 

Besök

Igår hade vi finbesök från Göteborg, Js barndomsvän och flickvän S (Wiiie). Vi lunchade o fikade, tittade på kort och hängde, sen blev de en tur på strandpromenaden som avslutades i Apelviken med en öl.

Dagen kommer nog bli rätt så lugn, J börjar jobba imån igen efter en veckas semester.

Roligast på länge är att lillasyster fått nytt jobb, inte vilke jobb som helst utan som teamledare - stoltaste storasystern i västra Sverige är jag! Och eftersom jag är lite ego är jag glad att hon stannar inom rimligt avstånd ett tag till, nu kan man åka upp över en dag eller kväll vilket det inte fanns samma möjlighet till under hennes Oslo tid, eller om det blir en annan stad.

iPhone appen funkar fortfarande inte så det är lite meck att lägga upp bilder... Tråkigt!

update

Gokväll, här kommer en liten update.
 
Lite dålig uppdatering numera eftersom Iphone appen inte funkar som den ska och jag tycker det tar alltför mycket tid o energi att sätta mig vid en dator.
 
Midsommar va mysig med både firande hos far o A på dagen och Kicki m.fl. på kvällen. Noah charmade dom flesta men blev lite grinig när det blev för mycket tjo och tjim, men det va också första gången det va så mycket människor på en o samma gång. Mycket mardrömmar på natten (eller ja dom smälter väl alla intryck så egentligen är det väll inte mardrömmar) men han somna som en stock, och det gjorde jag o J också,
Rena rama julafton va det också, så mycket fina kläder och saker han fick av släkt o vänner som träffade honom för första gången! Jättefint och både Noah och vi blev såklart jätteglada!
 
Vi har vart på Åstol sen igår eftermiddag, på färjan över (som J missade men va lika glad för det då straffet blev två öl på Rönnängs brygga) träffade vi en till "Åstol bebis" som va beräknad på samma dag som Noah. Och väl på Åstol bev det full rulle med massa kusiner, fastrar och hundar. Men först och främst hamnade han i sin farmors knä!
 
Det har såkart blivit en hel del mys o gos med favvokusinen med:
 
 
 

om sömn

Nu blir det ett inlägg om sömn igen, men nu försöker jag få Noah att somna tidigare på kvällarna (mellan 22.30-23.00 känns lite sent) för har märkt att han somnar om på förmiddagen iegn efter att vi bara vart uppe nån timma så han har en lång sömnperiod alltså mellan ca 22.30 till typ 10.30, när han givetvis vaknar lite emellan, men det hade ju kanske vart lite mer "normalt" att han somnar runt halvåtta-åtta.
Men mitt tappra försök idag gjorde att han istället nu har sovot i 1,5 timma är skitpigg och troligen lär somna kl 12 istället. Tror det blir att låta han styra ett tag till. Eller han ni några tips mina underbara mamma-vänner, eller ska jag bara låta det va tills hans blivit lite äldre? Hur gjorde ni?

En skymt av sol

Liten aning av sommar idag va? Lite. Jag satt utan tjocktröja i tio min innan. Innan dess va jag och en kompis o hennes 10 månaders dotter ute i gick, pratade om livet o fikade bullar o drack kaffe. Jättemysigt! Sen när vi sagt adjö fick jag en bild framför mig hur jag satt på min filt i gräset på vår innergård o läste Metro medan lilleman låg i sin vagn o sussa. Jo tack. Solen sken, filten blåste iväg, tidningen bara fladdrade o jag fick en aning om nått Zlatan sagt i mittenuppslaget sen vakna Noah.
Medan Noah åt kom två grannpojkar fram o följde lunchen med stort engagemang. "Vad gör han?" "Äter han bara det?" "Hur gammal är han?"
Fick även se deras tatueringar som såg ut som nått ihopkletat gojs med damm i men dom va iaf väldigt stolta! Dessutom va dom typ lika långa fastän det skilde ett år på dom. För det sa dom ;) Sen satte dom av på sina stödhjulsburna cyklar så fort deras ben orkade trampa.
Fågelfanskapet i rabatten blev überstressad när dom svischade förbi rätt åt den!

Idag fyller Js storasyster år!
GRATTIS!!!


Bus

Noah fick en sånn där prasselbok i tyg av morfar och A för ett tag sen och den har hittills vart rätt oanvänd. Man har sett att han gillat färgerna o så men den har vart lite to mutch, otymplig o svår att greppa. Men idag satte jag fast den i babygymmet så att den hänger o han slipper ha den i knät o Lilleman blev helt till sig av lycka. Han vet inte om han ska prassla med den, bläddra eller äta den.


Mat

Älskar ju att laga mat o ibland följer jag recept rakt av men oftast inte. Igår gjorde jag iaf det första, nämligen Kycklingrullader med ris o paprikasås o det blev verkligen inte alls bra. Kokt kyckling som typ blev grå i sov allt annat än aptitlig ut. Sås gjorde på mestadels vatten, hur gott är det på en skala?
Nä, blir ingen repris på det... Men värt ett försök.


Söndag

Vaknade i morse av ett väldigt tjattrande från vardagsrummet. Det va J och Noah som satt o pratade och den ena va värre än den andre. Underbart att vakna till :)
J har jobbat natt så när han kom hem vaknade lilleman. Det är ungefär hans vanliga "nu vaknar vi" tid. Måste vart roligare när en helvaken skojsig pappa tar upp en o busar än halvvakna morsan som "snoozar" i tio min innan man utan nått skoj byter blöjan.
Alltid världens gladaste när han vaknar på morgonen, lite stön o bök o sen när man tittar ner i hans säng möts man alltid av ett stort leende! Lite skillnad från hur han är på natten, då är det lite "för i h-lvete morsan kan du byta min dyngsura kisseblöja mer långsamt, jag svääääälter ju ihjäl jag har inte ätit på 3 timmar och 2 minuter!!"

J hade fixat mysig frukost. Färska frallor, ägg, prinskorv, apelsinjuice och kaffe! Mysig söndagstradition när J jobbar natthelg.

Har suttit o läst o kollat Nyhetsmorgon nu på morgonen o dagens musiker är Daniel Lemma o min gamla klasskompis Martin. Roligt!

Imån på förmiddagen ska jag o Noah möta upp en mammaledig kompis o hennes dotter för lite promenad o kaffe. Mycket mysigt!

Dagen innehåller minimalt med planer, skönt, det är ju trots allt söndag!

Trevlig dag gott folk!


Kvällsgosar

... och J tar lite kort!


Målar

Vi målar vårt vitrinskåp. Dvs jag o Noah sitter i soffan o kollar på medan J målar.


Macka

Sånnadär lyckamackor kan ju bara vara stört gott ibland!


En kompis är född

Har ju glömt skriva!
Grannarna har fått en son, Noah har fått en kompis. Natten den 13 juni kom lille Max!

Noah vilar inför kommande bus med Max:


Pappagos

Här finns ingen tid för bloggning, igår va jag o Noah på fika hos min gamla klasskompis. Mys o gos med hennes kids som har stans vackraste ögon.
Fixa lite här hemma på eftermiddagen o sen blev det tvättstuge-häng. Va några år sen sist!

Idag gick jag o Noah upp vid nio o mötte upp BFF för en promenad. 2 timmar senare o med frukostbröd i handen va vi hemma o väckte J. Blev hans frukost-brunch-middag innan jobbet. Lite gos hans det med såklart:


Succé

Hej folkens!

Min paj gjorde givetvis succé igår, ungefär som svenska landslaget fast tvärtom! J o Kicki satt o spelade Rumble medan jag satt o skrek här i soffan, tom Noah va mer intresserad. Gjorde ett långt utlägg för Kicki om att jag ansåg att Rosenberg skulle ersatts med Hysén varpå hon efter en stund kontrar med: "Alltså Hysén som i han som vann Let's Dance?!" ;-)

Idag har det vart mycket aktivitet. Först lite mamma-häng på lekplatsen nere på vår gård, sen efter lunchen mötte jag upp ingen mindre än BFF! Det blev en lång promenad o sen balkonghäng o resten av pajen o kaffe. Nu har vi fixar här hemma, handlat m.m. o strax är det käk.


Du å jag


Dagens lunch

Halvt vettskrämd, bränd falukorv med överkokta snabbmakaroner. Mums...


Heja Sverige!

Istället för pyjamas...


Coola killar


Pajens framsida

Pajen är klar!

Recept på en lyckad paj
Fyllning:
3 rabarberstänger från Kulla och
1 pkt rabarber kesella
1 msk socker blandas ihop.
Smuldeg:
1 msk socker
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker och
En nypa salt blandas ihop.

Ner i formen med smuldegen över o simsalabim 175grader i ca 25-30 min.



Pajens baksida

Sitter o väntar på att en rabarberpaj ska bli klar. Vanligt folk kanske städar upp efter sig men jag sätter mig hellre på baken o stönar över hur tråkigt det är med disk o väntar istället på pajen, samtidigt som det jämna disksystemet säger att det är Js tur att fixa disken o då kan han ju likagärna städa undan med. Jag är trots allt en hårt arbetande förälder vars son nu ligger i sitt älskade babygym o slåss med Dockis för glatta livet. Jag har inte tid med disken, jag sitter på baken. Nu kanske ni tänker att jag kunde ju tagit o städat upp istället för att skriva det jag skriver o ja besserwissrar där har ni rätt...
Jaja, sluts tjata jag ska göra det!
Men kolla själva, hur kul är det på en skala:


kent

Så glad men glömt att skriva det här. Fick nämligen en förträfflig present av min bror o syster när jag fyllde nämligen att vi tre ska gå på kent här i stan. Kommer ju bli kanonkul!

Framsidan på det personliga kortet som lillasyster gjort:


Pakten

Lilleman har precis vaknat efter en eftermiddagslur. Vi ska strax trotsa vädret o gå ut en sväng! J åkt till jobbet för en timma sen o vi saknar honom redan.

Pratat lite med lillasyster med!
När hon fyllde år skickade Noah 2,5 månad gammal rosa liljor till sin mosters jobb. Inte illa pinkat! Han måste sparat all veckopengen sen födseln ;-)

Tror J o Noah har en pakt. Bajs-pakten. Det produceras nämligen minimalt med bajsblöjor när J är hemma, alternativt att dom är väldigt "snälla".
Jag ska nog överlista dom båda! Moahaha!

Blir i övrigt en fotbollskväll!

Här ser ni lilleman med Floppy som även är kan spela. Den smakar tydligen förträffligt när både napp o höger o vänster hand blivit lite smaklösa.


Lördagsmys

Jag o Noah har haft lördagsmys ute hos morfar o A. Ringde och hotade med att jag behövde mat, grillat ska det vara med! Så grillade revben fick jag, mycket gott. Blev lite promenad o mycket Noah-gos också och lilleman blev lovad allt från luftgevär, pannkakor och att göra visselpipor när han växt till sig lite.

Nu är det läggdags för längesen!
Nattinatti!


Fotbolls-EM

Nu börjas det!

Jag o J såg VM-krönikan från 1994 igår! Så min högsta önskan från detta EM är fler häftiga målgester a'la Brolin o Kenneth Andersson.
Och så en bra fotbollslåt som GES som man sen spelar sönder. Hade även vart kul om Sverige gick långt, vann rent av eller kom 3a. (silver förlorar man ju)

Hade helt förträngt vissa saker från VM-94... Att Maradona stängdes av, att Håkan Mild gjorde ett mål, att det va mycket snack om hur varmt det var och att Klinsmann egentligen inte ser ut som en Ken-docka. Samt vem som faktiskt vann ;-)
Saker man trots allt fortfarande mins är, Ravellis straffräddningar, Håkan Milds straffmiss, Henkes hår, att det "ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk", att man gick upp mitt i natten för att se på fotboll, samt mottagandet efter bronset!

Ja det va tider det, blott 11 bast va jag!

Noah med sin fotboll:


Nattamat

Brukar sätta en stor kudde bakom mig när Noah får mat vid tre-halv fyra på natten. Ibland blir det dock så att jag somnar med honom i famnen o vaknar av att huvudet hänger o jag har lite (!) lätt ont i nacken. Noah sussar så gott o enligt klockan har vi suttit sådär nån timma. Men måste nog va en rolig syn!


Den onda fågeln

Står fast vid att fågel(fanskapet) som bor på vår bakgård är ond. Den jagar en med sin långa näbb. Dock vet jag varför nu, den ligger o ruvar på 3 ägg. Men den är ändå ond, J tror mig inte när jag säger att den sprang efter mig häromdagen efter att jag och Kicki vart ute o promenerat.

J har ju som sagt vart ledig idag så jag drog med mig mina två killar till stan. Får på mig mina vanliga byxor men dom sitter lite annorlunda o blir kanske bättre till hösten. Men nu har jag ett par jeans jag kan ha! Underbart!
Efter shoppingen gick vi till Grappas uteservering och åt. Mysigt!

Den onda fågeln:


Nej det är ingen vanlig dag...

... För det är Johannas födelsedag! Hurra hurra hurra!
Stort grattis till världens bästa lillasyster <3


En vanlig dag

Hejhopp!

Jättemysig eftermiddag igår när Noahs farmor, farfar o minsta faster va på besök. Blir en tripp upp till ön efter midsommar!
Gjorde kalops med, massa gott!

Angående glassmaskinen så går den varm... Min käraste ägodel efter plattången!

J är ledig idag, men vi har mest softat hela morgonen och inväntar energin till att pysa ner på stan en sväng. MQ startar sin rea idag och någon behöver ett par byxor som är lite högre i midjan.


<3


Skor

För att folk ska känna sig extra välkommna här brukar vi placera alla skor vi har precis vid ingången. Lite arrangerat med Noahs skor i höger hörna men annars ser det typ alltid ut såhär:


Rutin

Nu kommer det ett inlägg om sömn igen men helt plötsligt har det liksom blivit en så stor grej i vardagen. Inte för att man inte sov innan men det är inte länge jag själv som styr när det är dags att vakna.

Rätt lustigt hur lilleman har sina rutiner iaf. Har inte gjort nått (vad jag vet) för att det ska bli så. Runt halv-åtta på kvällen gör han en powernap (här hafe jag ju inte sagt nej till att han somna för natten, men) sen vaknar han igen efter typ en kvart o somnar igen alltid prick 22.30. Absolut inte så att han är grinig eller nått utan som vanligt, skrattar o är allmänt pigg. Sen vaknar han runt tre-halv fyra och sen igen runt sex-halv sju och sen runt halv åtta-åtta. Då brukar vi gå upp o sen vilar han förmiddag runt tio-halv elva.
Fast för två veckor sen hade han ett litet break från dom rutinerna o vaknade varje till varannan timma under natten. Höll på en vecka ungefär! Tydligen enligt BVC va det för att stimulera så det kom mer mat.
Så här är det inte läggdags efter Bolibompa utan snarare efter 22-nyheterna ;-)

J ligger o sover efter nattskiftet, här sover vi lite när som helst o hur som helst känns det som för tillfället. Har även uttalat en regel: Man får sova var när och hur man vill bara man sover!
J har då o då lite problem med att sova i samma rum som Noah för ligger han (Noah) o snarkar eller på annat vis låter i sömnen kan han inte sova för det o slutar han tvärt att låta så måste han spänna hörseln o lyssna så han verkligen andas. Snacka om lång somna-process.

Idag kommer svärföräldrarna ner en sväng! Ska bli roligt :)

Morgongympa!


DHW

Är det nån mer än jag som snarare blir stört sugen på kakor, gräddtårtor m.m. efter att Nutrilet presenterat att det är sista DHW-avsnittet ikväll. Blir liksom lite tvärtom o jag blir nästan gråtfärdig när allt sprängs i luften. Hjärtskärande!

Har i övrigt missat sista säsongen av DHW. Den enda serie jag egentligen följer. Slaviskt dessutom! Missade första o sen kom Noah o jag missa några till, så nu väntat jag tills jag kan se allt istället. Till hösten eller nått!

Men tårta kan man väll äta iaf!


Måla mata leka gosa

Så va denna veckan igångkickad!
Startade morgonen med lite häng vid kurtinen med andra mammor och kids. Mysigt! Nu försöker jag få klart grundmålningen av vårt vitrinskåp medan J sover inför kommande nattskift. Blir lite avbruten av Noah som antingen är trött på att äta hand o slå på tummen eller bara vill ha lite gos o mat.

Slog mig i morse att han börjar bli stor (nåja jag vet att han kommer bli större ändå) kan exempelvis knappt ha honom sådär liggandes mot magen o bröstet längre, han är liksom för lång och inte heller i knät för då slår han emot med benen!

Påtal om att bli stor!
Hade besök i lördags av prinsessan och hon har då vuxit till sig. Börjar liksom skolan till hösten. Hon va så söt när hon stolt satt här i soffan o hade Noah i knät!


Söndag

Känner mig fullständigt klubbad, vi sov länge o nu ligger jag o Noah i soffan o känner inte alls för att hitta på nått idag. Hade en mysig morgon innan J åkte till jobbet. Noah hängde i babygymmet o J satt bredvid o busade med honom så han blev helt till sig. Skrattade, "pratade" o slogs med tummen som aldrig förr. Dom avslutade lekstunden med lite soffhäng o J kolla upp radiostyrda helikoptrar. Får kanske vänta några år ;-)

Nej nu ska jag fortsätta denna söndag o göra som Noah:


Sär skriv ning ar

Min nya grej är att missuppfatta särskrivningar. Hur kul som helst!
Bilden nedan såg jag idag o va tvungen att både MMSa min svägerska o min bror, den ena är Svensklärare o den andra Särskrivnings-Hitler.

Vad kommer det ur dom läckra klockorna?
Säljer dom både ur o läckra klockor?
Hur kul son helst!


Flirt

Blev inte mycket städat igår, man såg nog en antydan till att någon tänkt tanken men inte mer. Jaja, vi gör det en annan dag!

J va på After Work igår så vi mötte upp dom en sväng efter avtackningen på mitt jobb. (Mycket god tårta från Kvantum btw) Mysigt på Stadt och Noah gick från famn till famn o va lika glad överallt.

Har vart på föräldragrupp idag. Noah o en tjej flörtade, supergulligt. Just nu ligger han o sover.

Nej... Får väll städa då.. J har åkt till jobbet o är hemma först elva ikväll. Så det blir Let's dance finalen o sushi för min del lite senare, två saker som J hatar men jag älskar (heja Anton)!


RSS 2.0