Hockeykillen


Idag är det operation städa lägenhet som gäller. Fy va tråkigt!
Blir en tur till jobbet med o avtackning.

Vi har hittat på en hel del i veckan. J va ledig mån-tisdag så vi promenerade runt o satt på hamnpaviljongen inte mindre än två ggr. Mysigt ställe!
I tisdags va jag även oklippte mig. J och Noah mötte upp mig efteråt.

Igår va vi o kolla in ett nyinflyttat hus på Karlberg. Mysigt!

I övrigt vill jag sätta ett skott i huvet på dom två fåglar som hänger på vår bakgård o är vakna på natten. Gick efter två sömnlösa nätter (inte bara fågelfanskapens fel dock) förbi två damer som tyckte fåglarna va såååå sööööta! Då får vi hoppas dom bygger bo på er balkong!

Noah växer så det knakar, favvo-bodyn passar äntligen!


Promenad

Sitter i väntrummet till återbesök hos barnmorskan. J tyckte han kunde passa på att ha lite egen tid med Noah vilket jag vänligt men bestämt sa nej till. Måste ju få visa upp vårt underverk som hon hållt koll på :)

Har vart ute på en härlig promenad nu på morgonen med två andra föräldrarlediga mammor. Jättehärligt och kul. Kommer helt klart bli mer häng!


Morsdag

Mycket passande body dagen i ära som Noah fått av sin faster med familj!


Helg

Rolig helg som i fredags började med middag hos min gode vän T.
Igår kom lillasyster o vi tog en tur på stan innan vi gick hem o börja måla om ett vitrinskåp. Kommer bli kalasbra! Gjorde hemmagjord pizza o J gjorde pizzasallad o sen tryckte vi i oss lite drygt ett kilo godis till ESC.
Idag har det vart kalas i Kulla, massa mysigt!


Mostermys


Mina sötisar


Dagens

Älskar vår balkong! Perfekt att sitta på en stund på dagen för solen lyser inte rakt på o sen är den ljuuuuuvlig med kvällssolen. Satt där till kvart över tio igår med vår mambogranne som va över o åt ceasarsallad o frozen youhurt!

Pratade lite om just det farliga i att ha en glassmaskin...
Men vi prata även om sommarens höjdpunkt: Kent!

Idag blir det BVC, vi är jättenyfikna på hur mycket Noah gått upp. Är även epds-samtal inbokat.


Havsutsikt

Lite sällskapsresan varning men vi har faktiskt lite havsutsikt. Mest när det är klart väder förstås... Och man ser det mest om man står upp ;-) har även zoomat på bilden nedan så ni verkligen ska se, haha!


Det där med sömn..

Sitter o tittar ut på den klarblå himmeln med en Noah i matkoma mot bröstet. Inatt bestämde han sig för att sova i 8 timmar på raken. Fick dessvärre inte njuta av denna sammankopplade sömn för jag gick o la mig en timma efter, hade svårt att somna när jag låg emellan två snarkande killar o vaknade o vred o vände på mig o hade svårt att somna om. Men det kanske kommer fler tillfällen nästa månad eller nått?!
Noah provade även en ny grej inatt, när han märker att jag precis är på gränsen till att somna så ger han ifrån sig ett högt och ljudligt hjärtskärande (i mina öron) skrik för att sen när jag med ögon stora som tefat sitter lutad över hans säng snällt ligga o sova o rentav le en smula. Busunge!

Idag är han i tidningen:


Glass

Fick en glassmaskin av min far i julklapp o just nu känner jag mig något trög att jag inte packat upp den förän idag. Hur lätt som helst o hur gott som helst! Frozen Yogurt är riktigt gott!
Måste prova sorbet o vanlig gräddglass med.

Dagen har varit toppen, fika och balkonghäng med vår höggravida granne och ännu mer balkongmys när J kom hem från jobbet.

Numera skrattar Noah så det låter o självklart är det sin far han skrattar ljudligt åt först. All "imse vimse spindel", roande danser och pruttljud förgäves ;-)


Grattis till mig

Stort grattis till mig själv på födelsedagen, bjuder på en bild från barndomens dagar!


Balkonghäng

Nyss hemkomna från en promenix o årets första mjukglass! Underbart väder idag/ikväll, jag o Noah sitter på balkongen o lapar den sista solen. (Och Noah äter!)

Har haft en underbar helg med långväga besök från både London och Sthlm!

Imån kommer Js mellansyster!


Köket

Nu har köket tagit form!


Besök

Åh dom närmsta dagarna fullkomligt kryllar av långväga besök, väldigt roligt!

Närmast idag blir en promenad, hoppas på uppehåll.


VP

Lite irriterad!
Glada i hågen hoppade vi upp ur sängen i morse (jag va glad, inte Noah) för att kolla in Varbergs Posten. Vi har nämligen satt in en bild där som skulle komma idag för det angav vi på blanketten som jag va o lämna i betalade i torsdags i förra veckan. Letade febrilt igenom familjesidan men ingen Noah. Ringde ner o får prata med en kää... tant som säger att det är i mån av plats man får sin annons publicerad. Iii mååån aaaav plaaats!? Seriöst va e ni för hitte-på-tidning? Man betalar 200 spänn o sen kommer den i mån av plats. Vi får väll se om det dröjer fram till jul innan världens segaste tidning publicerar det.


Baksmälla

Väldigt mysig o trevlig fika igår, tre timmar bara flög förbi! Blir nog en sådan dejt snart igen.

Vaknade med huvudvärk vid sex i morse o ännu värre vid nio. Lite ironiskt att J tog ett par öl med en kompis efter jobbet o det är jag som får "baksmällan". Tror det va det att han andades på mig när han kom hem.

Just det - vår underbara (vem svor??) tvättmaskin lever och är inte sönder! Yeey!

Nu blir det en promenad med min mambo granne!

Detta anser Noah om sin pappas post:


Fika

Bland det första J sa igår efter att han kommit hem var att det va lite halt i hallen. Seriööööst va många gånger jag svabba utan att få upp allt.

Men det första han sa när han kom hem va att han hittat sin mobil som hamnat i en konstig gömma i skåpet. Bra!!

Va ute hos min far o hämtade bordsskivan som J o pappa slipat o lackat. Blev jättebra! Ska inviga det sen genom att spilla extra mycket! Blir jättefint i vårt kök, nu ska bara hålen täckas igen o så ska tavlan upp. Skulle köpt den häromdagen men kom inte in med vagnen TROTS att butiken har sånnadär spår i trappan man kan köra i.

Idag ska jag o Noah på fika hemma hos en från föräldrargruppen jag o J gick på för att lära oss allt om bebisar o profylax. Ska bli mysigt!


Oljigt värre

Positivare idag, hoppas ingen deppade ihop totalt av gårdagens inlägg.

I morse när jag o Noah vs uppe på toa så lyckades jag stöta till barnoljeflaskan som i slowmotion trillar ner, nuddar vårt klinkersklädda badrumsgolv o i ett splasch rinner ut över hela (nja, en 4e del av) golvet. Noah är i sedvanlig ordning inte alls överens med mig om att vi först får byta blöja sen käka o skriker otröstligt. Så oljan får ligga o gotta till sig medans Noah får sitt morgonmål. När han somnat om tar jag snabbt o lätt tag i oljan. Gick rätt lätt med Mr Muscel tyckte jag o gick tillbaka till sängen o somna om. Dock när vi lite senare gick upp vid human söndagstid så ser jag oljiga fotspår i hallen o det ligger fortfarande en oljig hinna över badrumsgolvet. Får bli en omgång med Yes kanske o så får vi se vem som är drygast, haha!

Sitter o kollar på Nyhetsmorgon när dom släpper ut kossorna. Vilken koglädje!


allt eller inget

Gillar inte att klaga, men nu måste jag bara få ur mig det.

Som sagt, sovit minimalt inatt vilket gjort mig skitslapp hela dagen. Nu är klockan halv sju o jag har inte gjort ett skit. Har vilat middag så jag är asirriterad. Väckte J kvart i sju som försovit sig, panik, Noah skrek, kalabalik. Går o stör mig på att mina glasögon är snea o defekta. J kommer hem från jobbet för att mötas av att jag berättar att tvättmaskinen läcker. Han kontrar med att hans mobil är snodd. Vi försöker se om vi kan laga tvättmaskins (-helvetet), drar fram skiten, kollar alla slangar, den där ventilen o pumpen... allt verkar iordning. Eller uppenbarligen inte, men ja.

Jag är grinig, J är grinig, Noah är lite glad.

J kom med förslaget att slänga skiten utför balkongen, känns mest lockande.

Så då va det färdigklagat, det är bara materiella ting, nu har det tagit alltför mycket av min enegergi.

Over and out.

Nyhetsmorgon

Projekt; pimpa vår lya, fortsätter!
Idag eller imån ska ett vitrinskåp hämtas som vi sen ska måla vitt. Kommer bli så bra o passa ihop med kommande matsalsbord o målning eller tapetsering av väggar.

Lite rastlös at the moment. Vart vaken sen kvart i sju, eller till o från sen kl fyra när Noah ville ha mat o sen sova på mig istället för i sin säng. Mysigt men svårt att somna ordentligt. Får vila i eftermiddag!

Mitt nya favvoprogram är Nyhetsmorgon på TV4. Funderar dock på att klaga på sändningstiderna, varför starta kl 8 på helgen liksom? Nej upp å hoppa i starta kl 6 då med! Ni kommer väll ha iaf en tittare ;)

Dagens Noah, vars moster anser att accessoarer o coola kläder ska börja användas i tid:


Lugn dag.

Tur vi bandat Let's dance så vi kan ha en "vanlig" fredag. Haha nej idag blir det nog en rolig hockeymatch!

Har vart en tur på stan, i färgaffären och på jobbet. Tror vi hittat snarlik färg till hålen i väggen i köket. Undrar om dom säljer i lösvikt per milliliter...

Lyckades utöver att lämna nycklarna i dörren, även med en annan sak igår! Sjöng den där "Vi gick in i en affär, sa godag va har ni här"-låten för Noah som givetvis skrattade där han låg på sängen. När jag sen ska vända mig om, glad o lycklig över att vår sexveckors gamla bebis tycker jag är skitkul, slår jag huvudet/ansiktet i den öppna garderobsdörren så nu sitter mina glasögon jättesnett o känns allmänt obekväma.


Är det amningshjärna...

... det kallas när J kommer hem i hittar mina nycklar sittandes på utsidan dörren? Lyckas även knäcka den briljanta kommentaren: "Näääeeh, satt dom i brevlådan??!!"
Jonas är tyst en stund o svarar sen: "Nej, hur skulle du då kommit in i lägenheten?"

Till mitt försvar så va jag dyblöt efter promenaden vi va på, såg ju att det regna men inte att det skulle va så... blött! (borde nog införskaffa ett regnställ!) Så väl hemma hade jag väll inget annat i huvet än att komma innanför dörren o få av mig de nerdränkta kläderna. Stackars mina Converse! Dessutom hade jag inte en tanke på posten.


Idag...

... hoppas, känner o tänker vi lite extra mycket! <3


Nån måste ju jobba

Imån börjar J jobba igen så han går omkring med jobbångest o vi andra tycket givetvis också det är tråkigt! Men så glada vi är att vi haft 3 veckor ihop bara sådär, utöver dom andra dagarna när Noah föddes.

Om en stund ska vi ut till Kulla o lacka skivan en sista gång!

Häromdagen la J silikon i alla hålen i köket o igår när det fått torka tog han fram färgen som de gamla ägarna lämnat kvar o som vi tog för givet var samma gråsvarta som är på väggen. Men såklart va det inte det. Irriterande! Ska se om jag kan lösa det, annars får vi måla om hela väggen, tråkigt med massa vita hål eller övermålade hål i en annan nyans.

Såhär arg är Noah över att bara behöva hänga med mig numera på dagarna:


Note to self:

Fixa nån typ av sångbok för barn för att minimera risken att Noah vill sjunga reklam-jingels när han börjar dagis.

Förutom reklamlåtar har jag även sjungit div Håkan Hellström låtar (när J inte hör) och "åh va det är skönt att va naken"-låten på skötbordet.


Fixar

Idag har vi haft besök av fröken O. Noah somnade i hennes famn medan hon upprepade sitt efternamn i hans öra. Vi får se om det har samma effekt på Noah som på Prinsessan!

J hade en kass förmiddag men på eftermiddagen stack han till Ikea o nu börjar vårt kök ta form. Imån ska vi till Kulla o slipa "köksbordet".

Observera Js belöningssystem längst fram på bilden:


GP igår

Snart kommer det även i en lokal varbergstidning.


Det där med sömnen

Vill inte klaga för lilleman är oftast helt underbar när det gäller hans sömn men nu har det vart tre nätter i rad som han vart väldigt orolig, somnat sent runt tolv, o vaknat flera ggr under natten o sen "gått upp" tidigt runt sex för att sen ligga o dra sig till kl 9. Lite trött nu på kvällarna iaf. Men det vänder nog snart!

Va ute på en långpromenad igår eftermiddag, Oj va det blåste! När vi kom hem satt J o hans kompis o spela på travet. Dom gjorde två spel o hade 6 rätt på varje vilket gav en utdelning på... Håll i er nu.... 21 kr... PÅ VARJE!

Rolig hockey igår! Va hemma själv, va så trött. J va hos grannarna o kolla tillsammans med några till.

Pastasallad - det är så stört gott! Gjorde en megastor igår med pasta (såklart) sallad tomat gurka minimajs rädisor rödlök paprika solros- och pumpakärnor fetaost i olja oliver o grillad kyckling.
Sen hade vi frallor och två dressingar till. En med crème fraisch pesto o rödlök o en aioli på crème fraisch majo o en vitlöksklyfta.

Nått annat som är gott är pizza! Det ska jag beställa ikväll.

Nu har vi precis badat o om 40 min kommer lillasyster. Blir en mysig söndag!


Städa städa

Håller på att städa o fixa hemma. Tänkte att vi passar på när det är så dåligt väder... (ironi) Dock inte lätt med en liten, har sorterat bort några papper, slängt i en maskin tvätt o sitter nu o ammar o funderar på vart jag ska fortsätta. J håller på o fixar lilla rummet.

Tänk va skönt med ett papperslöst samhälle, allt via mail som man kan lägga i olika mappar o att man kan söka på dokument. Men det kan man väll inte begära 2012. Vad skulle alla brevbärare jobba med då?

Gick bra hos BVC igår, vikten börjar gå stadigt uppåt!


Och där...

... Tog jag ut segern i förskott angående att kunna ha mina kläder igen. I princip alla mina klänningar är för små. Dels över baken men i princip överallt. Men mina chinos passar iaf!


Hemma

Igår eftermiddag landade vi hemma igen efter underbara dagar på Åstol! Satte oss nästan direkt på balkongen alla tre när vi kom hem, väldigt skönt väder.

Tydligen någon som vart här o fyllt vår tvättkorg medan vi vart borta. Kan va dammråttorna. Dom är klart misstänkta iaf för dom dräller över hela lägenheten.

Har hänt så mycket med Noah dom här dagarna, han skrattar, följer med mer med blicken o även lärt sig skrika lite högre. Provade babygymmet igen nu idag o det va verkligen populärt!

På fredag börjar ju hockey-VM, ska bli kul! Synd bara att Boork ska kommentera.

I eftermiddag blir det en tur till BVC, 1månaders kontroll!


RSS 2.0