the new place

Lyan har ju tagits bort från hemnet, mäklarsidor osv. men det är ju nu man vill visa upp den, så på begäran kommer här lite bilder från vårt kommande hem: (ursäkta bildkvalitén men jag har tagit kort på kort)







Mysig va?

Höstigt

Tog lite bilder påväg till innebandyn idag. Okej att det är lite grått o så ute men jag tycker faktiskt det är underbart med 4 årstider:


Söndag!

"Ställa om klockan" söndag! Jonas jobbar och jag har egentligen massor att göra nu på förmiddagen. Men istället ligger jag o drar mig, bara för att jag kan. Matlådelagning får vänta!

Ska till farmor o farfar sen och äta smörgåstårta - så nu har jag vart sugen på det sen igår eftermiddag. Ska bli mysigt. Lite roligt att vi bor grannar nu o när vi flyttar så blir det till huset mittemot där dom bodde innan.

Påtal om cravings så skrev jag ju om julmust häromdagen - igår satt jag återigen med ett glas julmust o råkade väll yppa nått i stil med " julmust är det godaste som finns" varpå J suckar lite irriterat o säger "Ja jag vet för du säger det varenda gång du dricker det o typ vid varenda klunk!" Ops!

Nä frukost!


Firar

Har hällt upp julmust (min senaste craving) i ett vinglas för en lite mer lyxig o firande känsla! Idag har nämligen jag o min älskade J skrivit på för en underbart mysig bostadsrätt på söder. Förutom att lägenheten är väldigt fin och mysig så ger den även plats för +1. Känns jättebra o underbart att få flytta innan mars!


Tuttbakelse

Massa gott o för en god sak:


Kläder

Blir lika glad varje gång när jag lyckas hitta nått i garderoben som inte innefattar mina gravidjeans, inte för att jag inte gillar dom men jag har dom alltid. Hittade en gammal kofta som vart lite stor, passar nu perfekt!

Tänker inte lägga massa pengar på gravid kläder heller.

Är i vecka 21 nu:


Mörkt ute

Kl är liksom snart elva o det känns som att den är runt 8. Blir nog inte helt ljust idag. Är ledig, eller det va väll längesen man va ledig men jag jobbar inte idag. Dagen är fylld av tvätt, städ, körlektioner, o vaccinationsspruta. Har aldrig vaccinerat mig mot influensa men i år är första gången dom rekommenderar det för gravida. Är lite skeptisk eftersom jag aldrig råkar ut för nått men sen sa sköterskan att det inte är så kul att ligga med influensa när man ska föda, att barnet är immun de första månaderna o att det inte finns nånting att oroa sig för när det gäller sprutan, att det skulle gå över till barnet. Så nu samlar jag kraft inför sprutan o dess biverkningar. Eftersom det finns en risk att man får typ feber efteråt räknar jag med att min tur gör att jag självfallet får det. Så kan jag ju bara bli positivt överraskad ;-)

I övrigt tänker jag konstant på en liten kille i London och en liten tjej i Stenungsund. Och så tänker jag ju lite på deras mammor o pappor såklart!

Mörkt o tråkigt ute eller hur?


Babyboom

Vilken babylycka!

Stort grattis till Js storasyster och R som fått en dotter idag. Stort grattis till 3 stycken förväntansfulla storasyskon som jag vet går där hemma i radhuset o väntar <3


hård kväll o natt

Ja inte för min del, men min kära sambo ligger i fosterställning i soffan o verkar må allt annat än bra. Jag har dessutom världens bästa luktsinne och av det att döma så dracks det annat än hallonsaft igår. Fast när dom va här en sväng så verkade det som att kvällen/natten skulle bli rolig. Själv överkonsumerade jag julmust, åt ostbågar och kollade på (halva) Allt för min syster innan jag tappert somnade på soffan i vanlig ordning.

Allt för min syster är förövrigt en väldigt gripande film, har sett den flera gånger, samt läst boken. Just nu får den mig självklart att tänka på en gamal klasskompis och hennes familj som kämpar för sin dotter med leukemi. Läs familjens blogg här. Många tankar går till dem!

Nu blir det en promenix, lagon kul att vara pigg en bakis söndag så jag får rasta mig själv. Därefter blir det innebandy i Sparbankshallen. Det känns som innebandyn hamnat lite i skymundan här i stan, den stora snackisen är ju just nu Bois o Superettan. Hoppas Varberg har råd att dom går upp, allt annat vore ju katastorf med tanke på hur mycket folk som är på matcherna.

Blir nog roligt nästa år med lite derbyn mot Falkenberg o Halmstad, synd att inte Öis joinade med. (Eftersom J aldrig kommer bli en tvättäkta varbergare för att han promt ska heja på både Pixbo i Innebandyn o Öis i fotbollen)

Har ställt fram två smörgåsar o lite vatten till J, han har sneglat på dom innan han åter föll i djup sömn. Så underbart det är att inte vara bakis.

Nej, prominix.



Strax 20 gångna veckor.


Ny säng, forts.

Ny säng är inhandlad!
Är superglad - nu ska det sovas gott!
(om en vecka när den kommer vill säga...)

Mamma + sambo va här med så jag fick prova jackan, fin o bra, den kommer funka ca 1 - 1,5 månad. Härligt, kan jag ju köpa en billig elefantjacka sen. Fick även 8 burkar tratt-kantareller. Man tackar!


Babyboom

Stort grattis till familjen Ellis i London som fått en liten pojke inatt! <3


Ny säng

Nu får det va nog! Nu ska jag o J investera i nya madrasser kuddar o täcken. Med tanke på hur mycket tid man tillbringar i sängen (sova alltså haha) så har vi nog inte vart så snälla mot våra kroppar. Dom madrasserna vi har är liksom ärvda o säkert 15 år gamla... Inte konstigt att vi börjar sova dåligt, finns ingen komfort kvar alls. Sov bättre i bäddsoffan på Åstol i helgen än va jag gör i min egen säng.

Någon som har ett bra madrass-tips föresten?

I övrigt har jag världens svängigaste humör, så om nån vill retas så retas inte med mig.


3Dtv

Va en sväng på Media Markt på vägen hem från Åstol. J skulle kolla på några grejer men vi fastnade vid en 3D tv. Stog i lugnan ro båda två med sånna där glasögon o titta på nån kille som kicka boll. Helt plötsligt skjuter han bollen liksom mot oss o jag blev så rädd att jag högt o ljudligt gjorde tjejskriket. Stackars J visste inte om han skulle skratta eller gråta. Blev det första till slut...


Vaken

Det dumma med att somna tidigt på helgen är att man inte kan sova så länge... Nu ligger jag här vaken o tycker J ska gå upp med mig o äta frukost. Jag har ju trots allt sovit i 9,5 timma.

Underbar dag igår, vi bara umgicks o kolla på hockeyn, åt mat o hade det bra! Hockeyn gick ju sådär men BoIS gick upp till Superettan och Öis har fortfarande en chans att få kvala in. Spännande! Har aldrig vart så intresserad av fotboll men nu kan jag väll klassas lite som en medgångssupporter.


Dagens nyheter

Man blir inte förvånad längre:


Trött

Känns sådär att tvingas krypa ner i sängen redan kl halv elva en fredag. På ovanvåningen sitter grabbarna Eolsson o dricker öl o gin o pratar o skrattar. Men jag är så trött att ögonen går i kors, jag ska inte klaga, jag mår toppen o sådär men när fredagen kommer är jag jättetrött!

Mitt lilla jack-dilemma inför vintern börjar lösa sig. Kan nämligen inte ha någon av mina egna, min fina röda från Didrikson funkar om jag har typ inget under o knäpper upp den nedifrån. Min ullkappa funkar för den är a-formad, o lagom varm för nu o sen får jag låna en av mamma. Lär ju behöva köpa en, men det är ju lite svårt att veta nu hur stor man blir så väntar gärna en månad till. Många som frågat om jag inte kan låna en av J, men med tanke på att vi är typ nästan lika stora i vanliga fall så är det rätt uteslutet.

Går omkring o hoppas på att känna en spark snart, känner ju själv när det typ kittlar o fladdrar men tänk va häftigt när J får känna.

Godnatt på er!


Vecka 19


Åstol

Blir en tur till Åstol i helgen, mys! Ska bara roa oss med att ta det lugnt o ha det bra.

Körlektionen idag gick bra, fick iaf ingen skäll o nästa vecka får jag o J lite mer tid att köra hemma förhoppningsvis. Va ett tag sen jag körde röda faran.

Igår va det match i sparbankshallen, Warberg-Storvreta o härligt va det när det blåstes av vid 6-4. Måttligt trött bara efter en heldag på jobbet o sen direkt till hallen, idag har jag dock vart värsta energiknippet!


Tack

Jamen lite huvudvärk är ju alltid trevligt att vakna med. Skit också... Trött som stryk är jag med. Hoppas det går över annars blir det ännu en repris. Och det finns inget att göra. Kul!


Kungsbacka

Känns som att jag tar allt tio ggr värre just nu än vad det egentligen är, vilket resulterade i två lipningar igår o en kladdkaka (som ironiskt nog blev torr).

Sitter påväg upp för ett gästspel i Kungsbacka. Synd bara att stjärnan själv är i min butik o jobbar.

Mycket sport just nu, va på Bois-matchen i söndags, ikväll blir det fotboll o hockey o onsdag möter Warberg Storvreta.

Liten update om körkortet är att jag är förvirrad, glömmer av högerregeln o skäller på min körlärare (som skäller tillbaka). Känns just nu som att jag aldrig kommer få körkort!

Ja, det blir kalops nån dag hjärtat!


Same same

Idag har jag suttit i konferens/utbildning hela dagen o jag va helt slut när jag kom hem. Mer slut än efter en dag då man springer omkring på jobbet. Lustigt, men man är ju inte van att sitta still sådär o lyssna längre som när man pluggade. Fick iaf ursäkta mig ikväll o somnade en stund, nu känner jag hur ögonen är o-samarbetsvilliga igen...

Hur stora är oddsen att det idag på lunchen serveras två alternativ varav det ena är panerad fisk, potatis o romsås och det andra är stekt fläsk med löksås? Lite tråkigt.


mat

Just nu är jag konstant sugen på mat - inte vad som hellst, utan det som andra just ska äta eller sånt man inte bara kan äta varje dag för att det är onyttigt osv. En tjej på jobbet idag åt kalops, blev jättesugen på det, måste laga det på söndag eller nått. Inatt drömde jag om sushi och då framförallt maki, och vi ska inte tala om Mc Feast, eller en sådär jättegod fralla med ost och skinka o massa grönsaker.
Idag när jag va och köpte lunch så trodde jag att dagens va panerad fisk, rom-sås och potatis, men kollade givetvis fel dag. Visst det va jättegott med stekt fläsk o raggmunk, men jag hade fisk o rom-sås på hjärnan hela dagen, så det ställde jag mig o laga när jag kom hem. Är tack o lov inte så sugen på massa sötsaker o grejer... än.



underbar dag

Såklart bland det häftigaste i världen när man fått se världens spralligaste bäbis busa runt i sin mage - jag o J va på ultraljud idag. Tänkte efter typ 3 minuter på den där sängen man får ligga på, att jag nog inte kommer börja gråta, sen 1 minut senare kände jag bara hur tårarna trillade ner för mina kinder. Det är så häftigt, det går knappt att beskriva! Och det är världens finaste bäbis!

Svar på tal

Det alkoholfria vinet:


Duktig

Många brukar ju skriva i sina bloggar hur duktiga dom är under lediga dagar, typ gått upp i ottan o vart i skogen o plockat svamp, bakat 15 småkakor, lekt utvecklande lekar med sina barn o sen rundar av dagen med en söndagstek och storstädning. Har säkert läst tre sånna bloggar idag. Gick upp vid tolv idag, gjorde stor (onyttig) frukost till mig o J, pratade i telefon några timmar, struntade i tvätten o i köket står disken från h*lvetet. Har kollat på lite serier o somnade på soffan i 1,5 timma. Beställde hem mat som jag fortfarande inte plockat undan.
Har haft en toppen söndag!


Födelsedagsfirande

Oj vilken kväll det va igår, va på tjejmiddag hemma hos T som fyllde år! Vi va åtta tjejer och T o hennes man hade lagat en underbar 3-rätters middag! Vilken lyx! Drack även vin som smaka vin o inte svartvinbärssaft. Väldigt gott, känns som man är mer med om man får dricka lite oalkoholiserat vin. Trots en powernap på eftermiddagen va jag helt slut vid elva, och då hämtade J mig efter jobbet. Somnade med kramp i magen, alltså skrattkramp.

Gårdagens paket, världens bästa lillasyster hjälpte mig att retucha lite bilder som jag rama in, väldigt uppskattat!


RSS 2.0