i korthet

Ny data, sjuuuk huvudvärk i typ 3 timmar, trevlig dag på jobbet, vin-leverans och Wallander-film-mys med J får summera min dag. Helt okej med andra ord om man bortser från huvudvärken.

what do I have to do

Helgen börjde i fredags eftermiddag med att vi blev klara med en grej på jobbet. Så otroligt skönt! Tack för all hjälp! Åkte hem till min J, vi gjorde tacos och myste. Jag till Idol (J klarade 20 minuter innan han fick spel) men sen satt han o lyssnade på halvt öra o tyckte faktiskt att vissa va bra. Eller så sa han det bara för att vara snäll mot mig. Min högtsa önskan är att J ska börja tycka Idol. Två glas rödvin, Idol och lite chips så sov jag på soffan. Najs!

Vaknade i lördags morgon med huvudvärk. Spänningshuvudvärk för den som undrar (alltså inte bakis av två glas vin). Kaffe o två värktabletter senare va jag nere på stan för en lunch med min Kent-stabo + sambo som var på besök. Mycket trevligt, dock blev det bestämt att en helkväll med vin får bli nästa dejt!

Hem. Städa. Skönt att det är rent efter en vecka fylld av "Jag tar det sen".
Handla mat, laga mat, gäster. Inte vilka gäster som helst, BFF + sambo från Linköping!
J hade beställt kantarelltoppade biffar och till det hade vi rotgrönsaker i ugn, en sås och sallad. Riktigt gott. Denna mat-Tina inspirera kväll serverade även karamelliserad anannas o vaniljglass! Sjukt gott!

Allt eftersom kvällen gick så började små hockey-pikar att infinna sig. J var nog mest inne på dett spåret...

En liten dos av BFF och man vill bara ha mer! Saknar dig!

 

♥ ♥ ♥


rolig helg

Har haft en riktig toppen helg, måste uppdater om den här, men ni får hålla till godo!

Strax blir det tåget. Ska även få med mig J ner, han börjar i Borås idag. Han är inte pigg just nu vill jag lova. Det är jag! Ingen bra kombo.

Tjo o Tjing, Plingeling!


"What do I have to do...."

glad

Glad - för att det är fredag vilket betyder fredagsmys.

Men också jättejätteglad och tacksam för att lite folk kommer o hjälper mig på jobbet idag så att jag faktiskt KAN ha fredagsmys! TACK!

(alternativ 2 hade liksom vart att bosätta sig där över helgen)

oskyldigt dömd

Torsdags morgon - vart tog den här veckan vägen?
Mån till onsdag bara svishade förbi!

Dock blir det väll så, både jag o J har levt i en bubbla det senaste dagarna. J tänker bara på skolan o det har vart ytterst svårt för mig att inte tänka jobb. Så lär det bli fram till fredag, så nu bär det av för att bubbla vidare...

Föresten så älskar jag mitt jobb!!!

* * *

Nån mer än jag som ser Oskyldigt dömd på onsdagar, kl 21 på 4an?
Riktigt underhållande, som en Beckfilm fast på en timme. Kan det bli bättre?
Dessutom är ju Persbrandt med.
Dock vet man alltid vem den skyldige är ca 20 min in...

Nej, dags att packa ner köttbullemackan o bege sig till tåget.

Over and out.

shiiiit!

Igår hade jag en sån där riktigt bajsdag, kändes som att mindre än hälften av det jag ville ha gjort blev gjort på jobbet, småsaker krånglade, jag va något pms-ig, samt att tåget va 30 minuter försenat. Dock försöker jag dölja det så mycket som möjligt när jag kommer hem. Kul för J liksom att ett monster kommer hem, fräser lite o sen somnar på soffan framför Uggly Betty o DHW. Jag va till o med inte irriterad över att det ligger plugg-papper överallt (o då menar jag verkligen ö-v-e-r-a-l-l-t. J har tentavecka, så han är inne i sin lilla pluggbubbla. Skönt att man vet precis hur det är så man har lite förståelse. Ett annat tecken på att det är tentapluggsvecka är småsaker som att det blir damsugat. Snubblade över damsugaren innan ner på ett rent golv.  (Nej jag snubbla inte, men det va damsugat o det är ju possitivt!)

En annan rolig grej när jag satt o väntade på tåget (som sagt i 30 minuter) igår så springer en liten kid över järnvägsspåret o ska hoppa upp över kanten. Mitt i upphoppet tappar han sina (rejält) förstora byxor. Han är helt själv o utbrister "Åh, Shiiit!" Blir knallröd i ansiktet, drar upp dom och gör ett försök till att komma upp. Lika mycket som det är puckat att springa över järnvägsspåret så va det lika roligt att när hans målbrottsröst sviker honom just på "Shiiit!" Haha, det va lite kul mitt i min bajsdag. Som man brukar säga: Skadeglädje är den enda sanna glädjen.

När jag är påväg ner till tåget från jobbet så kommer jag på att jag glömt min bok. Skrev häromdagen att jag va lite besviken på den ju. Då hade jag läst typ 3 kapitel, och det handlade bara om hur hon pundar. Har helt ändrat uppfattning nu. Tycker den är riktigt bra, hon skriver väldigt ärligt och lämnar ut sig själv. Iaf, inser när jag kommer på att min bok ligger kvar på jobbet att jag inte kommer hinna gå tillbaka o hämta den, det skulle liksom vara precis på håret att jag han med tåget i såfall.. Men nu va det ju sent så jag hade hunnit gå fram o tillbaka minst 40 ggr känndes det som. Dessutom hade jag vart bussig nog att lägga ur min Chick tidning i fikarummet, samt nån annan blaska som jag haft som reserv i väskan.

Så tack, nu har jag fått ur mig mina små i-landsproblem. Men tänk er när det är massa små skitsaker som bara krånglar på en o samma dag. Att tåget va försenat o att boken va glömd är bara en av säkert 20 saker som krångla igår. Dessutom är bokläsningen på tåget det ultimatat sättet att slappna av efter jobbet...


glögg

Brukar ju titta lite snett åt folk som redan pratar om julen, som redan den första advent liksom börjat stressa inför julen och som kanske rent av köpt både en o två julklappar. Fast när det kommer till Blossas årliga glögg så försöker jag haffa en - dock har jag aldrig (med betoning på ALDRIG) lyckats få köpa en. Detta av den enkla anledningen att det är slut när jag kommer till butiken, trots att jag kanske är där nån dag efter releasen. Då är den slut o man får då göra ett dagligt besök på denna monopols-butik som säljer glöggen. Men vem har för det första tid att besöka Systemet en gång om dagen tills glöggen finns i hyllan, och vem har lust att gå dit en gång om dagen. Nej, inte jag i vart fall. Dock skulle jag köpa en flaska vin idag och det va då jag såg den! Det fanns drygft fem kvar och en av dem slet jag åt mig. Så nu har jag min första års-glögg hemma i hyllan!

(...och den ska varken tittas på eller smakas på förän efter första advent!)


glögg


Måste dock bekänna att jag druckit julmust redan, men det är inte samma sak för det finns ju påskmust och rentav sommarmust med!


en liten update

Godmorgon!

Ska snart till tåget, men fick lite tid över.

Nån som såg tinas cookalong igår? Hennes karamell-anannas såg ju sjukt god ut. Tror den blir prövad till helgen. J har beställt kantarellbiffarna, så varför inte göra annanasefterrätten med?

Shit vilken match det va i söndags, Herr 34 visade sitt rätta jag! Längtar till söndag, då är det match igen!

Idag fyller min gamla klasskompis år! Grattulerar!

Tack gode gud för FB då kan man hålla koll på alla födelsedagar - hur gjorde man innan FB igentligen?

Ikväll är det mys till Uggly Betty o DHW - älskade tisdag!

freeedags myyys

Fredag, vilket betyder fredagsmys!
Va hemma nångång runt kvart över sju. Jag o J gjorde spagetti o köttfärssås, började kolla på Idol och med ens började J få spasmer i hela kroppen, utropa sin avsky och ångest över detta program. Jag njuter från första till sista sekund! Det är den perfekta veckodagsavslutningen! Så J gick till sin dator. Han spelar ett nytt spel... Jag lyssnade på Idolernas Jackson tolkningar och njöt i fulla drag. Snodde en Hof av J och kände hur veckans gång tog ut sin rätt, missade dock tåget och är ju som ni säkert märker, fortafarande vaken. Ska se sista delen av Idol sen såklart!

Ska jobba imån och det ska bli skitkul!

Sen imån kväll blir det tjejmiddag och en o annan vinare. Mysigt!

Nu har jag snart jobbat i tre veckor och förutom jobbet i sig så är jag helt förälskad i mina nya rutiner runt omkring. På morgonen ner till tåget grabbar jag en Metro, lusläser den på tåget för att sen plocka upp min bok, läser lite i den och sen är man framme. På hemvägen ringer jag lite vänner o familj, läser lite i min bok, så när jag kommer hem har jag varvat ner o pratar inte i speed-fart med J om allt jag vill berätta.
En dålig vana är dock att jag inte varvar ner på min lunch, ska föröska införa att jag går ut en sväng på luchen o tar lite frisk luft. Vuxet det lät. Haha.
Men jag e helt såld på Metro alltså, de största nyheterna, blandat med lite shopping o nått roligt repotage. Summasumarum: Perfekt.

Läser just nu: Så dumt! och jag kan ju säga att jag är inte helt hysteriskt impad riktigt än. Men men... får väll vänta några tågresor till...

Gaah, Idol börjar nu igen.


♥ ♥ ♥

Jag vet att detta blir fjärde uppdateringen idag, men min vän och hennes sambo och även pappa till deras lilla dotter förlovade sig i lördags och det måste jag ju bara skriva här!

Stort grattis till er, och det är som Du skrev:

Ibland är det dom små grejerna som räknas!

en matta i grönt

Gick en sväng på stan nu i eftermiddag, har liksom haft en fixardag med allt som behöver fixas, så jag behövde en liten promenad. Är ju inte hemma speciellt mycket utan den mesta av min tid spenderas på jobbet. Vilket också, som troligen bör sig tilläggas, är helt okej för jag stormtrivs verkligen och det är full fart från morgon till kväll. Men alltså en fixar-dag har det vart, papper hit, papper dit, telefonsamtal, telefonsamtal, ärenden hit o dit. Kom just på att jag glömde systembolaget inför middagen till helgen. Men men, ordnar det i sveriges framtidsby till veckan.

Hur som haver, gick förbi Hemtex och hittade en liten söt ryamatta till sovrummet. Vet inte vad jag tycker än så länge... Vad tycker ni?Blir det liksom för mesigt? Samtidigt är ju inte rummet så stort så en större matta kanske blir konstigt?
Jaja... den får ligga där nån dag annars så lämnar jag tillbaka den.


Min lilla mamma va här på lunch innan idag, vi provade Findus färdiga fiskgratäng med spenat. Är inte överdrivet förtjust i allt som är färdiglagat o halvfab. men Findus firskgratänger gillar jag, o denna va inget undantag.

vad jag tror...

Har ju hänt en hel del sporthändelser som jag inte kommenterat:

1. Krävs ett mirakel om Sverige tar sig till VM i fotboll.
2. Frölunda har en "liten" svacka...
3. Warberg förlorade mot ärkederbylaget Helsingborg.

Läste i Metro tror jag att Sveriges chanser till att ta sig till VM är lika stora som att Barak Obama vinner fredspriset. Tror man vann 50 ggr pengarna om man tippade på att Obama skulle vinna. Som ni säkert vet vann han det ju... Men i denna "pigs-might-fly" historien om att Sverige tar sig till VM så är det ju liksom kört. Vi är inte bättre än såhär. Dock tyckte jag att Sverige spelade skitbra hela Dkk-matchen och egentligen borde det blivit 1-1 för på det ena målet ger jag mig inte. DET VA MÅL. Sen skiter jag i er som tycker att "Det är domarn som dömmer..."
Men, man kan inte spela bra en match för att komma till VM. Malta o Ungern matchen... mål i tilläggsminuterna och ett självmål. Ja, men tjena. I Sverigematchen så fann iaf viljan o spelet.
Kommer dock aldrig säga att Dkk va bättre än vi, för det va dom inte!

Frölundas "svacka". Nu har jag ju inte sett de flesta matcherna så jag kan väll egentligen inte uttala mig, men vist skulle Södertälje vara liksom ett "säkert kort". Men från det jag har sett så är det obalans i hela laget, backar som inte är på sin plats, slarv och dålig kommunikation. Kan bli spännande och se vad som händer där framöver.
Det va ju lite såhär förra året med i starten, de förlorade match efter match... De kanske kommer igen? Toppform ska ju matchas in till slutspelet. (Dock måste man ju vinna lite matcher för att faktiskt TA sig dit...)

Såg inte matchen mellan Warberg o Helsingborg (den gick på Tv4 Sport) för vi va i full färd med att ta oss till öa då. Mötena mellan dessa två lag brukar vara otroligt laddade och jag antar att detta inte var ett undantag. Skittreåkigt att det blev förlust just mot Helsingborgarna, det är inget lag man vill unna en seger mot. Dock måste jag faktiskt säga att det är helt okej om Warberg inte vinner alla matcher, det va längesen man fick uppleva den där frustrationen att "idag MÅSTE vi vinna". Säg vad ni vill men Warberg har i princip ägt hur länge som helst och vunnit i princip alla sina matcher. (Dock inte finalen mot Aik i våras, jag vet...) Det tyder ju helt klart på en enorm prestation, o en hög lägsta nivå, men kanske är det en fölust då o då som kan behövas? För att väcka den där hungern efter att vinna..?

mat o sov-maskinen

Igår va det tisdag, så efter en fullspäckad arbetsdag kom jag till stan, gick vägen om Hemakväll och inhandlade en påse godis. Väl hemma väntade kvällsmat a'la J (dvs Ideal makaroner, färdiga köttbullar och en sås bestående av Ketchup). Med mat i magen började tisdagens höjdpunkt, veckans bästa dag om man räknar bort fredag o lördag. Uggly Betty och DHW, tätt följt av Christine. Orkade knappt äta hältfen av godiset och nickade till halvvägs in i Christine. Tänkte att eftersom jag är ledig imån (alltså idag) så kunde jag ju vara vaken lite längre. Men min kropp är nu en enda stor mat o sov-klocka. Får jag inte mat halv ett så kreverar jag, går jag inte o lägger mig runt 22 så somnar jag på soffan och får jag inte eftermiddagskaffe så blir jag ineffektiv.

Idag blev det dock sovmorgon, vaknade sedvanligt kl 6, men sommade om o sov till kl 9. Underbart!

Har vart o hämtat vår micro idag, den har vart paj så vi fick en ny. Skönt att det va samma, hade inte orkat lära mig en ny micro, denna som vi har nu har liksom fem miljoner funktioner. Jag vill ju liksom bara kunna tina lite grejer eller kunna värma lite mat. Men men, den är flashig o fin!


ö

Häromdagen när jag gick hem från jobbet så hade det (än en gång) inträffat en cyckelolycka vid korsningen vid Kvantumsparkeringen. Bara det att denna gången va jag så nära att jag va en av dem som stannade och hjälpte till. Blir alltid så paralyserad och liksom helt stilla, precis som att jag inte fattar... Tog iaf hand om kvinnans cykel o idag va dom o hämtade den när jag va på jobbet. Hon va tydligen helt okej. Men det borde ju ordnas nånting i den där korsningen för cyklisterna. Typ farthinder eller nått, det är nämligen så att cyklisterna bara kör rakt över utan att knappt se sig om. Skönt att hon va okej iaf!

Än är inte veckan slut, och än är det inte helg... Men imån em/kväll åker jag o J till den lilla ön! Ska bli underbart! Och då, när vi kliver i land - då är det helg!





Var tyst. Ha tillit.
Vårt väsen är ju skapelse.
Vi står ju i djupt förbund
med det som vill bli till.
Din stora förtvivlan
är inte tom ångest,
i djupen där det vill.

Karin Boye

 

 

 


sömnig

Måndagskväll... Shit va dagarna på jobbet går snabbt! När jag gick från jobbet idag vid fem så kändes det som att klockan va typ 11, galet. Kom hem till världens tröttaste J, han ligger redan o sover. Snart ska jag joina honom!

Imån är det Uggly Betty o DHW från 20-22! Underbart! Ska köpa kakor påvägen hem från tåget imån o mysa i soffan med tända ljus. Höst-mys minsann!

Till helgen blir det Åstol, vankas hummer minsann! Verkar som vi blir många - ska bli jättekul! Känns som en evighet sen vi va där. Mys, mys! Rödvin? Ja, det blir det!

Icke att förglömma, swe-dkk matchen på lördag! (o Idol på fredag)

Nä, jag va nog lite för trött för att skriva blogginlägg idag!

Kärlek till er jag tycker om! ♥


ingen lugn söndag

Men jag klagar inte, det är skönt när det händer grejer! Har ju en lugn förmiddag.

J sa till mig igår kl 23 att jag borde gå o lägga mig. Satt då o kämpade i soffan för att hålla mig vaken. Resultatet av att jag la mig kl elva blev att jag också vakna tidigt, kl 6. Kämpade o fick lite vila fram till 8, då gick jag upp. Lite ovant med annorlunda dygnsrytm, men rätt skönt med!

Drömde om jobbet inatt, har lite svårt att koppla bort det när jag är ledig, men det är väll normalt. Det är en stor omställning och mycket som jag vill, vilket gör att tankarna hamnar där konstant.

I eftermiddag blir det först barnkalas för en söt liten tjej, sen Innebandy. Första seriematchen på hemmaplan för Warberg. Ska bli kul! Tippar 6-4 till Warberg.

Btw - slog in min första julklapp igår... Hur tragiskt är inte det?
Sommarn tog ju precis slut, det är höst! En mysig övergångsperiod! Jäkla framförhållning, det värsta va att det va 6 par kalsonger. Och "han får det varje år" så jag kan lika gärna köpa det redan nu.

Nej, funderar på att ta en promenix. J ligger o sover o jag fick stränga order om att jag inte fick väcka honom o stressa honom. Han skulle ha sovmorgon. Hopp... rulla tummarna, pilla naveln... kanske ska färga ögonbrynen, fixa naglarna och fila fötterna? Det tar ju ungefär en timma.

Måste lära mig att finna ro!


korpen

En mysig afton va inplanerad med hockey.

Money well spent i afton när vi fick se ett korplag (Frölunda) entra isen mot Skellefteå.

Så fruktansvärt irriterande spel!

terror en lördags eftermiddag

Idag när jag kom till stan efter jobbet, gick jag först en sväng till BR för att inhandla ett paket till barnkalaset imån. Gick sedan uppåt Ica för att handla kvällens middag och ungefär vid torget möter jag några svensex:are som fullkomligt jagar mig. Dom tycker ju såklart det är ännu roligare att jag försöker undvika dom, blir så stressad att jag väl inne på Ica glömmer att ta en sånn där självscanningsgrej som dom numera har UTANFÖR butiken. (Mycket nytt i den butiken just nu pga en typ 3 månader lång ombyggnad...) Får gå hela rundan i butiken och ut igen för att hämta en sånn och sen gå tillbaka in igen. Bara det att nu ser svensexan mig och följer mig genom hela butiken. Lagom kalas, jag ville ju bara hem och ha lördagsmys med J. Blir återigen stressad, hade inte alls lust att ge ett mynt till någon för att sen få se en dans eller vad det nu va. Pengarna skulle gå till hans middag senare på kvällen. Snåla kompisar! När jag gifter mig vill jag inte ha sånt spektakel. Han va liksom utklädd i rosa kläder och megabröst m.m. Jag skulle inte, betoning på INTE, uppskatta en sånn möhippa ivartfall. Glömmer iaf både tabasco och baguetter pga dom så J fick gå ner i ösregn till Ica en gång till.

Blä.


alive

Har nu börjat mitt jobb som bc och jag har bara en sak att säga: Gud va kul!! Mycket som är nytt, nya rutiner att komma in i m.m. Men jag njuter varenda minut! Sen så snurrar det mycket i skallen såklart, men gör det inte det på alla nya jobb, skolor etc. som man ska på. Det är ju bara att komma in i det!

Nån mer än jag som ser Idol eller?
Shit va duktiga alla är i år! Marielle, Jon och Erik är mina favoriter so far!

Dagen började bra med att jag hittade mitt halsband som vart borta i 2 veckor. Mitt fina, fina halsband jag fick av J när jag fyllde 24. Inte många gånger det lämnat min hals! Skönt att det kom tillrätta hade god lust att skriva ett brev till en sånn där spåtant som kunde "hittat" det år mig.

Hur som helst, ville bara skriva här att jag har det bra iaf, får uppdatera mer till helgen!

Ha en bra dag allihop!

RSS 2.0